Hluk v rozvodoch

Neviete mi poradiť, prečo pri kúrení sa objavuje hluk v rozvodoch? Zistili sme, že to robí radiátor v kúpeľni, pokiaľ zmeníme nastavenie termostatickej hlavice - vypneme ho, hluk prestane...
Odpovedať
Profilova fotka
Niektorá z prívodných trubiek nieje v chráničke.
Odpovedať
prepokladám že v kúpelni je rebrinový radiator, a je najvyššie vo vašom byte, čiže je pravdepodobne zavzdušnený. Toto platí ak máte vlastný obeh vody do radiátorov ako my.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka aký typ hluku to je ?
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Mame vlastny okruh vody. Je to taky sustavny monotonny zvuk ako sirena, ked pootocime hlavicu, strati sa to. Radiator je rebrikovy v kupelni. Skusime teda odvzdusnit, ci? Pokial niekde chyba chranicka, tak co?
Odpovedať
Je to prietokom vody cez termostatický ventil... Pri vypnutom to nerobí, pri maximálne otvorenom, predpokladám, tiež nie. Buď je veľký prietok vody cez ventil, alebo je ventil namontovaný opačne (pri niektorých uhlových sa to ľahko stane)... Foto ventila by pomohlo... @kkartinka
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka buď vysoký diferenčný tlak na ventil alebo vada termostatického ventilu (nie hlavice). pískavý zvuk vydáva TS ventil keď je zaťažovaný vyšším diferenčným tlakom.(na spiatočku rebríka sa dá dať regulačné šrúbenie ktoré tento tlak spracuje).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?