Hľadáme niekoho, kto nám postaví krb alebo kachľovec

Hľadáme niekoho, kto nám postaví krb, alebo kachľovec. Zvažujeme prieduchy. Nechceme nič zanedbať a preto hľadáme ešte pred ťahaním múrov. Viete nám niekoho poradiť? Východné Slovensko - najlepšie okolie Košíc, Prešova... :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tuším v Starej Ľubovni je Storms-krby alebo storms dizajn. Asi sú aj v Košiciach. Pozri si ich web a galérie. Pred dvomi rokmi nám robili krb. Nízko výkonový a vysoko účinný. Drahý jak šľak :-D. Ale tu sa ti určite ozvú ďalší profesionáli.
Odpovedať
Profilova fotka
STORMS je dobra volba
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.h-firekrby.com/ Horgos Ondrej je z Trebisova,nam staval pec v Košiciach,, ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Chod na stránku cech kachliarov a tam si nájdeš autorizované osoby, myslím ze jeden pán je z lemesan, robil známym pec a veľmi kvalitná práca.
Odpovedať
Odporúčam VadisBB. Veľmi pekná práca a má aj FB stránku kde pravidelne prezentuje to čo robí @tutinka121
Odpovedať
Profilova fotka
@tutinka121 od budúceho dodávateľa vášho krbu, či kachľovca žiadajte okrúhlu pečiatku k príslušnosti k Cechu Kachliarov. Ak ju má, je vyučený a má správnu živnosť, v opačnom prípade je to iba fuškár... Tiež odporúčam firmu Lamir z Lemešian!
Odpovedať
@p_e_t_r_o_s @schiedel_maros_plsko @stefanisko @sutambe @yokomo @reward dakujem za rady :) idem pozerat, studovat :)
Odpovedať
@reward to, ze je niekto v cechu este neznamena, ze je aj dobry odbornik! A okruhla peciatka absolutne nic neznamena na kvalitu diela. Pisete tu take kraviny, ze az. Obkladam krby zulou a videl som ako stavaju takito majsti co si hovoria, ze su odbornici vo svojom remesle a vacsina tych krbov je tak postavena, ze ich jedine zburat a postavit odznova. Vy ste mozno odbornik, jeden z mala, mate tu dobre referencie, ale to neznamena, ze vsetci co su v cechu tiez su.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx písal som niekde niečo o odbornosti??? Spomínal som iba legislatívne podmienky pre remeslo kachliar. Kto ich nespĺňa, môže byť akýkoľvek dobrý, stále je to fuškár. Tí, ktorí sú v Cechu, majú nad sebou aspoň akú - takú kontrolu, ktorej sa vy môžete sťažovať a zjednať nápravu. Koľkokrát ste písal na kanceláriu Cechu, že to dielo, ktoré staval člen Ck, treba zbúrať ??? Odpoviem si sám: ani raz! To sú tie nepodložené kraviny anonymného prispievateľa. BTW k okrúhlej pečiatke: niektoré stavebné úrady v BA bez nej nekolaudujú a niektorí kvázi krbári už ponúkajú peniaze za odobrenie ich stavby. U mňa ale zbytočne...
Odpovedať
@reward Myslím, že trochu preceňujete ten váš cech. Je to iba obyčajné združenie, ako napr. komora advokátov, združenie realitných maklérov alebo golfový klub. Môžete byť odborník aj majster, ale neponižujte iných. To, že niekto nie je členom toho vášho cechu, neznamená, že nevie robiť kachle a krby. Tiež môžu byť vyučení, mať správnu živnosť, ale nemusia byť členom cechu. A tá okrúhla pečiatka? Kto ju vydáva? Čo zaručuje? Aká legislatíva ju upravuje? Vydáva ju cech? Tak potom to nie je nič, len ego členov cechu. Navyše ju nemajú všetci členovia cechu, iba tí, ktorí si ju objednajú.
Odpovedať
@reward Prosím vás aký je rozdiel medzi www.cech-kachliarov.sk. a www.cechkachliarov.sk Budeme musieť zbúrať krb a stavať celý nanovo. Staval to práve nejaký odborník - suplikant , mal na to normálne aj s.r.o., či ešte existuje , ktovie, možno už ho zavreli , ktovie koľko ľudí podusil. V tom vašom cechu asi nebol a ja som aj rada že sa dozviem že niečo také existuje. Inak si v podstate nemám ako overiť že subjekt nie je len ďalší podvodník. Potrebujeme niekoho seriózneho z bratislavského kraja @chrobak7 na jednej strane máš pravdu , tiež si nemyslím že kvalitu makléra určuje či je členom združenia kadejaký blb si urobí skúšky a potom len čítaš na fórach o koľko peňazí kto prišiel združenie nezdruzenie. Ale o život to nie je. Ani taký golfista má o život nepripraví či je členom klubu alebo nie. Tu hľadám aspoň akú takú záruku že dostanem kvalitne odvedenú prácu. A preto sem chodím aj po radu za takými ako je reward lebo už sa bojím aj v tom cechu vyberať .
Odpovedať
nám robil Svitek BB. My sme spokojní. http://www.kachlesvitek.sk/
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ada32 Ja jeho odbornosť a kvalitu práce nespochybňujem. Len sa mi nepáči, že vo svojich príspevkoch ponižuje iných, ktorí nie sú členmi toho ich záujmového združenia. A vyzerá, že tých cechov je viac. Takže taký cech si môže založiť ktokoľvek, aj traja kachliari. A každý bude vyhlasovať, že ten "jeho" je ten pravý. Ako odznelo v starej českej klasike - "Nad nikoho se nepovyšuj a před nikým se neponižuj." A načo chceš ešte vyberať? Vyber si priamo rewarda, má tu veľa recenzií.
Odpovedať
Fakt! Pod lampou najvacsia tma vsak? Dakujem za Tip. Napisem mu IP. Mna vobec nenapadlo ze by mohol byt z BA . A este sa pytam ci niekoho nepozna :-N Mala by som si nechat skratit kabel...
Odpovedať
@reward citala som viacero tvojich prispevkov, nepochybujem o tom, ze si odbornik, podotykam rovnako ako @chrobak7 , nie vsetci, ktori su v cechu su odbornici, okrem toho cechov je viac, zda sa mi, ze si to mylis s peciatkou kominara, jeho peciatka je dolezita, legislativne podmienky kachliara sice nepoznam, poznam len legislativne podmienky projektovania stavieb, ale necham sa rada poucit Legislativa a vyhlasky ukladaju vlastnikovi povinnost platnej revizie stavebnych prvkov, ako napr komin, a zaroven pravidelne servisne prehliadky zariadeni, ako napr komina a krbu, ak sa nieco stane, zodpovednost nesie kominar, nie kachliar, pripadne vlastnik, ktory neservisoval komin kominarom, inak hrozi pokuta od hasicov a zaroven kratenie poistneho plnenia Preto je dolezite nam vsetkym laikom, terajsim aj buducim vlastnikom krbov vysvetlit, ze zaklad je kvalitny a cisty komin a samozrejme kvalitne spraveny krb
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 @janine1030 ľudkovia, po celodennej makačke pri stavbe kachľovej pece sa mi moc nechce rozoberať ťažké témy, takže v skratke: - nikde nepíšem, že člen CK je najlepší a lepšieho niet ( poznám mnohých, ktorí nie sú členmi a sú sakra dobrí) - jasné, že neziskovku si môže založiť každý, dôležité je ale, či tá organizácia má nejaké výsledky, alebo len múti vodu (máme ich na Sk viac, prečo nie, je to také Slovenské... chcem byť doživotný šéf cechu, založím si svoj...) - ten kto legálne stavia krby a pece, musí mať predmet činnosti "kachliarstvo" ( podmienka pre túto živnosť - vyučený alebo prax... kachliarstvo je remeselná živnosť, nie voľná) - pečiatka príslušnosti k CK znamená vyučený a kachliarstvo ( pre jednoduchšiu orientáciu hlavne stavebných úradov... legislatívne samozrejme nepovinná a nemýlim si ju s pečiatkou Komory Kominárov, ktorá je tu zo zákona... Chvalabohu je už mnohými úradmi akceptovaná ) PEACE! (snažím sa len takmer 26 rokov robiť svoju robotu poctivo a nabádať aj iných aby to tak robili...)
Odpovedať
chcela by som sa vas este opytat, kde sa pohybuje cena takeho krbu? :) aspon priblizne, aby sme vedeli s cim ratat...dakujem :)
Odpovedať
@tutinka121 Pozri túto tému http://www.modrastrecha.sk/forum/obyv... , tam som písal o cene krbu podrobne. Ale taký priemerný až lepší krb ťa vyjde na cca 3500 - 4500 € plus cena komína.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@btus , my uvažujeme nad pánom Svitekom, všetko ok doteraz? Odporúčali by ste aj teraz po roku?
Odpovedať
@ozi JEHO kedykoľvek, max. spokojnosť :-) :-) :-)
Odpovedať
@btus , ďakujem. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?