Hapruje nám kotol. Čo mu môže byť?

Ahojte, v poslednom čase sa samo zapína čerpadlo, beží cca 10 sekúnd a potom sa vypne. Toto sa opakuje v rôznych frekvenciách, bez toho aby sa zapol kotol. Je to Vaillant, prehliadky dávame robiť pravidelne. Ak niekto vie v čom môže byť problém, poraďte. Rady typu zavolajte kotlára prosím nepíšte, to viem. Zavolám ak sa to nevyrieši ;-) Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka a aký Vaillant? kondenzačný aj s ekvitermickou reguláciou?
Odpovedať
@poliacik321 nie, bez ekvitermickej a nie kondenzačný. Je to byt, kondenzačný by bol zbytočný v tomto prípade.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka tak to potom neviem ,takto na diaľku ťažko poradiť
Odpovedať
@poliacik321, dík, aj snaha sa cení. :-)
Odpovedať
@poliacik321 a ak by bol kondenzacny s ekvitermickou regulaciou a robilo by to iste ze by zapinal a vypinal co byto znamenalo?
Odpovedať
Chlapi, šak sa neondejte, to nikto neporadí prečo šibe tomu nášmu kotlu? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Treba napisat typ kotla a typ regulacie. Oba udaje su napisane na kotli a na ovladacej skrinke. Zaroven treba vypisat vsetky udaje z ovladania. Ak kotol funguje normalne [tzn. ze ked napriklad pustis teplu vodu, tak sa zapne a po skonceni vypne], tak jeden z dovodov takehoto cyklovania moze byt to, ze tepelna strata tvojho bytu je natolko mala, ze ju riadiacia jednotka riesi len prehnatim vody v okruhu bez startu kotla. Skus znizit na ovladacom paneli vykurovaciu teplotu [napr. z 23 na 20] a ak sa perioda cyklovania predlzi, moze ist o tento pripad.
Odpovedať
@stolverka Dobrý den. Já si myslím, že mu pouze nešibe, ale přímo jebe. Protože jste předem vyloučila tu opravdu jedinnou správnou možnost nápravy, tak je každá rada drahá. Nicmémě, já zadarmo a jako naprostý laik radím : podívejte se, jaký máte tlak vody v topném systému. Jak klesne pod určitou hodnotu, tak ten kotel nepřemluví ani Dušany a to zaříkávač par excellence. :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
@mgx, ďakujem, napíšem tie údaje a oslovím ťa ak môžem, čo ty na to. Pri spustení teplej vody funguje všetko ako má. ďakujem zatiaľ. @ladajaskva, natlakovaný je dosť, dušanyho vynechám, lebo by sa mi mohlo stať, že poletím aj s kotlom tým komínom čo je vedľa neho. :-D
Odpovedať
ešte dopresnenie: 1. robilo to rovnako v dňoch, keď bola vonku cca rovnaká teplota? 2. ako často to urobí (raz za 24 hod, raz za hod ??) 3. prepáč - ale si si istá, že sa kotol nespustil ani na krátky čas?
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka môže to robiť termostat je tam taká funkcia ochrana čerpadla zapína každý deň na 10sek.a vždy musíte mat jednu vetvu otvorenú aj cez leto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?