Geberit Slim zabudovanie

Profilova fotka
Zdravím, budem mať murivo so šírkou 300m, plus 160mm zateplenie a chcem do muriva vložiť záchod Geberit Slim, máte to niekto už takto riešené? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zdenkochabada:

Zdravím, budem mať murivo so šírkou 300m, plus 16…
@zdenkochabada Není problem, ani v 250mm murive. Rýpnem si... 160mm zateplenie v okolí Žiliny?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@zdenkochabada Není problem, ani v 250mm murive.…
@frantisekca áno 160mm EPS 70S v centre Žiliny, 300mm Porfix. Nie sú to Kysuce.
Odpovedať

@frantisekca áno 160mm EPS 70S v centre Žiliny, 3…
@zdenkochabada to nic ze nie su Kysuce, dnes sa uz aj na juhu dava pomerne bezne 200 mm.
Odpovedať

@frantisekca áno 160mm EPS 70S v centre Žiliny, 3…
@zdenkochabada Staviam na hranici Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja a EPS 250mm... Ale tvoje rozhodnutie, ja len, že keď staviaš, tak napríklad nejaký rozdiel 400€ za hrúbku izolácie 160 mm vs 200 mm je v podstate žiadna položka...
Odpovedať
Profilova fotka

@zdenkochabada Staviam na hranici Trenčianskeho …
@frantisekca
Odpovedať
@zdenkochabada Kľudne, keď ti to stačí. Ale ak máš tepelný odpor obv. steny 7,4 tak cez steny ti pri vonkajšej teplote 0°C a vnútornej 22°C bude uchádzať asi 450W. Ak by si mal 200mm EPS, tak by to bolo asi 350W, teda vlastne, 0,1kW rozdielu. Neviem koľko vykurovacích dní má oblasť Žiliny, ale určite viac než 220 a vlastne, keď si presvedčený tak není o čom pokračovať.
Odpovedať

@zdenkochabada Kľudne, keď ti to stačí. Ale ak m…
@frantisekca No neviem ako si to vyratal,ale ta tabulka ukazuje rozdiel na uspore tak 3percentá.Medzi 160 a 200mm eps.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan72:

@frantisekca No neviem ako si to vyratal,ale ta t…
@dusan72 Tabuľka... A vieš aké hodnoty sú v nej dosadené, aké ceny??? Je to iba vizuál... Tepelný odpor k jednotlivým materiálom si nájdeš (je uvedený v technických listoch), súčiniteľ prestupu tepla si z toho dopočítaš a vynásobiš rozdielom teplôt. 160mm EPS vs 200 EPS pri nejakej bežnej ploche na dome 150m² je cenový rozdiel 300€ (EPS = 50€/m³).
Odpovedať

@dusan72 Tabuľka... A vieš aké hodnoty sú v nej …
@frantisekca Ako si ty vyratal ten tvoj rozdiel v tepelnej strate medzi 160 a 200 som sa nedozvedel....Tabulka ukazuje 3perc,tebe vyslo 30.Mne to tak zbezne vysli ze ak ma porfix 30,tak strata pri 15cm polyst je nejak 7.01 m2.k/W a pri 20cm 8.29m2.k/W.Cize 18 %
Odpovedať
@dusan72 Písal som, aby si vypočítal súčiniteľ prestupu tepla a ty tu operuješ s tepelným odporom, čo není to isté, ale U sa počíta z R... Ale dobre teda. Zjednodušený prepočet s tebou uvedeným R pre danú konštrukciu, s rozdielom teplôt 22°C (vonku 0°C, vnútri 22°C) a pri ploche 150m² (okná, dvere, strop ani podlahu nerátam, keďže reč je vyslovene o murive a EPS na ňom). 160mm: 1:7=1,143x22x150= 472 (W) 200mm: 1:8,3=0,12x22x150= 396 (W) Počítam to zjednodušene, nemám potrebu suplovať niekoho (platenú) prácu, kde by sa zohľadnili všetky vplyvy vo výpočte, keďže aj tie to vo výsledku celkom významne posúvajú (v horšie výsledky). A keď sa opieraš o ten graf, tabuľku, máš aspoň info ako vznikla, s akými hodnotami kalkuloval jej tvorca? Jej zdroj je SIEA. Mimochodom, reč je o 300€ ktoré tam budú zabudované desaťročia a po tú dobu iba prínosom. Po desaťročia, čo budú rásť náklady na tepelnú pohodu (vykurovanie/chladenie), bude tých prvotných 300€ stále znižovať tie náklady. Pred 15 rokmi stála elektrina necelú polovicu súčasnej dotovanej ceny, podobne je na tom aj súčasná dotovaná cena plynu.
Odpovedať

@dusan72 Písal som, aby si vypočítal súčiniteľ p…
@frantisekca niekedy je zbytočné presviedčať iných keď už sú rozhodnutí. Ja som tiež za 200mm a hlavne ak chce mať exteriérové žalúzie, lebo sa to tam pekne skryje a aj sa zmestí izolácia na preklad. A hlavne je dobre zateplený aj železobetónový veniec pri 200mm, lebo ten má horší tepelný prestup.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@frantisekca niekedy je zbytočné presviedčať inýc…
@marsdm Nepresviedčam. Ale 300€ pri cene domu asi 150 000€ je absolútne nič. Navyše, je to možnosť ako výrazne eliminovať chyby, tepelné mosty. A dobrá poznámka k tým kastlíkom na žalúzie. Ak sa nemýlim, tak minimálny rozmer kastlíka je 160mm. Takže v prípade zateplenia o hrúbke 160mm bude musieť byť ten kastlik priznaný, no horšie je to s tým prekladom....
Odpovedať
Profilova fotka

@marsdm Nepresviedčam. Ale 300€ pri cene domu as…
@frantisekca preklady budú zateplené 5mm XPS, súhlasím dám 200mm EPS, ten rozdiel je 350E, v mieste kde budú kastlíky bude 220mm EPS. Ďakujem za konštruktívnu kritiku:D
Odpovedať

@frantisekca Ano,teraz suhlasím.Tebe vysiel rozdiel 17%,mne 18.Ale vpovodnom prispevku si tam mal rozdielskoro 30%.A zaroven netvrdím,ze nie je lepsie dat za tú cenu radsej 200mm.
Odpovedať

@frantisekca Oprava teraz ti vyšiel rozdiel 19%
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?