Odpoveď na príspevok od zdenkochabada:
Zdravím, budem mať murivo so šírkou 300m, plus 16… @zdenkochabada Není problem, ani v 250mm murive. Rýpnem si... 160mm zateplenie v okolí Žiliny?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@zdenkochabada Není problem, ani v 250mm murive.… @frantisekca áno 160mm EPS 70S v centre Žiliny, 300mm Porfix. Nie sú to Kysuce.Odpoveď na príspevok od zdenkochabada:
@frantisekca áno 160mm EPS 70S v centre Žiliny, 3… @zdenkochabada to nic ze nie su Kysuce, dnes sa uz aj na juhu dava pomerne bezne 200 mm.Odpoveď na príspevok od zdenkochabada:
@frantisekca áno 160mm EPS 70S v centre Žiliny, 3… @zdenkochabada Staviam na hranici Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja a EPS 250mm... Ale tvoje rozhodnutie, ja len, že keď staviaš, tak napríklad nejaký rozdiel 400€ za hrúbku izolácie 160 mm vs 200 mm je v podstate žiadna položka...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@zdenkochabada Kľudne, keď ti to stačí. Ale ak m… @frantisekca No neviem ako si to vyratal,ale ta tabulka ukazuje rozdiel na uspore tak 3percentá.Medzi 160 a 200mm eps.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@frantisekca No neviem ako si to vyratal,ale ta t… @dusan72 Tabuľka... A vieš aké hodnoty sú v nej dosadené, aké ceny??? Je to iba vizuál... Tepelný odpor k jednotlivým materiálom si nájdeš (je uvedený v technických listoch), súčiniteľ prestupu tepla si z toho dopočítaš a vynásobiš rozdielom teplôt. 160mm EPS vs 200 EPS pri nejakej bežnej ploche na dome 150m² je cenový rozdiel 300€ (EPS = 50€/m³).Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@dusan72 Tabuľka... A vieš aké hodnoty sú v nej … @frantisekca Ako si ty vyratal ten tvoj rozdiel v tepelnej strate medzi 160 a 200 som sa nedozvedel....Tabulka ukazuje 3perc,tebe vyslo 30.Mne to tak zbezne vysli ze ak ma porfix 30,tak strata pri 15cm polyst je nejak 7.01 m2.k/W a pri 20cm 8.29m2.k/W.Cize 18 %Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@dusan72 Písal som, aby si vypočítal súčiniteľ p… @frantisekca niekedy je zbytočné presviedčať iných keď už sú rozhodnutí. Ja som tiež za 200mm a hlavne ak chce mať exteriérové žalúzie, lebo sa to tam pekne skryje a aj sa zmestí izolácia na preklad. A hlavne je dobre zateplený aj železobetónový veniec pri 200mm, lebo ten má horší tepelný prestup.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@frantisekca niekedy je zbytočné presviedčať inýc… @marsdm Nepresviedčam. Ale 300€ pri cene domu asi 150 000€ je absolútne nič. Navyše, je to možnosť ako výrazne eliminovať chyby, tepelné mosty. A dobrá poznámka k tým kastlíkom na žalúzie. Ak sa nemýlim, tak minimálny rozmer kastlíka je 160mm. Takže v prípade zateplenia o hrúbke 160mm bude musieť byť ten kastlik priznaný, no horšie je to s tým prekladom....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@marsdm Nepresviedčam. Ale 300€ pri cene domu as… @frantisekca preklady budú zateplené 5mm XPS, súhlasím dám 200mm EPS, ten rozdiel je 350E, v mieste kde budú kastlíky bude 220mm EPS. Ďakujem za konštruktívnu kritiku:DOdpoveď na príspevok od frantisekca:
@dusan72 Písal som, aby si vypočítal súčiniteľ p… @frantisekca Ano,teraz suhlasím.Tebe vysiel rozdiel 17%,mne 18.Ale vpovodnom prispevku si tam mal rozdielskoro 30%.A zaroven netvrdím,ze nie je lepsie dat za tú cenu radsej 200mm.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@dusan72 Písal som, aby si vypočítal súčiniteľ p… @frantisekca Oprava teraz ti vyšiel rozdiel 19%