Geberit s odvetrávaním zápachu

Profilova fotka
Ahojte, máte niekto geberit s priamym odsávaním zápachu - odsávanie priamo z misy ? Funguje to ? V dome budeme mať rekuperáciu, takže nonstop otvorené okienko na wc neprichádza do úvahy a klasický vypínač s odsávačom tiež nie. Je to nie lacná záležitosť ale manžel na tom trvá, tak či to stojí za tie peniaze. Ďakujem za vašu skúsenosť.
Odpovedať
@didamt zdravím. Odsávanie zo záchodovej misy od Geberitu mám na samostatnom WC v byte. Nám ho napojený na klasický nástenný dvojpáčkový vypínač (jedna páčka svetlo, druhá odsávanie). Funguje to celkom dobre. Ventilátor má plynulý nábeh (rozbieha sa postupne) a pomerne tichý chod. Po vypnutí vypínača mám nastavený 5 min. dobeh ventilátora. Byt rekuperáciu nemá. Robil som to v 2014, vtedy stál ventilátor cca 220 €. Ak budete mať rekuperáciu tak by som to samostatné Geberit odsávanie nedával (zbytočnosť). Radšej by som si dal jeden odťah rekuperácie aj do WC. Vo WC by bol len tlačitkový spínač, ktorý ak by ste stlačili rekuperácia by zvýšila výkon vetrania napr na 10 min. Mysím že s takmto riešením budete spokojní a ušetríte 200€ za ventilátor a ďalšie peniaze za podomietkový systém Geberit s odbočkou na odsávanie (je trošku drahší ako klasický podomietkový). Nehovorím o tom, že ak chcete mať dom vzduchotesný (jedna z požiadaviek na rekuperáciu) tak vzuchotesnosť s Geberit ventilátorom nedosiahnete (bude Vám tadiaľ prenikať vzduch z vonka... Nemá totiž zápachovú uzávierku (ako napr odvetranie kanalizácie).
Odpovedať
@didamt ja som kupil geberit duofix urceny na odsavanie cez tlacitko. Je v nom uhlikovy filter, takze nemusis davat vyvod von, ale samotne tlacitko stoji 680€ a musis tam mat aj zavedenu elektriku.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx fuu tak to je už iná pálka, mne sa zdá už aj prvá verzia dosť drahá, ale ďakujem za názor, funguje to vôbec ?
Odpovedať
Profilova fotka
@zumm ďakujem za názor aj radu, dám to prečítač manželovi, ak budú otázky, ozvem sa
Odpovedať
@originalx a funguje kvalitne? Ked som vydel velkost toho uhlikoveho filtra, tak som to zavrhol.
Odpovedať
@didamt to este neni vsetko, wc misa geberit sela s bidetovou sprskou stoji 4500€. Tak setri si, ked chces mat komfort.
Odpovedať
@svetlo1 no treba to menit kazde tri mesiace.
Odpovedať
@originalx 3 mesiace... no vysral by som sa na ten filter... doslovne 8-) @didamt niekto tu na fore mal odsavanie rekuperacie instalovane v strope wc a k tomu odbocku s klapkou do geberitu. tymto sposobom sa bude dat vyladit prietok nasavania tak ako vam bude vyhovovat. Ja to tiez planujem takto spravit.
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek však asi takto je to myslené u nás. Geberit s odbočkou na vetranie cez strop či ako...ja tomu technicky až tak nerozumiem, odporučil nám to staviteľ domu, ked sme sa pýtali na klasické vypínačové odvetrávanie WC ako sme zvyknutí v paneláku.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx tak toto už vôbec nie, aj keby som tie peniaze mala. Dokonca neplánujem ani rimfree wc misu, ani bidet...dokážem bez takýchto vecí prežiť..
Odpovedať
@originalx aj tak neverim ze ked tam poriadny zdravy chlap hodi fekal, tak ma co robit 15minut odsavanie 75m3/h. Nie tento ventilator z pc so krabickou od cigariet uhlia. Nehovoriac ze aj ked zapnem digestor s 350m3/h s 1kg balikom uhlia tak citim rezne po celom byte. Preto sa pytam ci to fakt funguje.
Odpovedať
@svetlo1 citit bude vzdy, ale urcite menej. Ja mam uz cuchove bunky otupene, tak mne to tak nevadi. Ono to je skor naoko, ze to mam a bolo to drahe, ale uz by som do toho druhy krat nesiel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@didamt "Nonstop otvorené okienko na WC neprichádza do úvahy", citované. Vojdeš do WC, otvoriš okienko, vykadíš sa pri otvorenom a kým si umyješ a utrieš ruky, kľudne ho môžeš zavrieť a odísť z WC. Bude vyvetrané. Ak sa budeš báť, že ti odmrzne zadnica, urobíš potrebu, otvoríš okienko a o 10 min sa vrátiš ho zavrieť. Robím tak 25 rokov a neubudlo zo mňa. Nech idú rekuperácie do kelu, aby som si nedala do WC v rodinnom dome okienko. To by som sa cítila ako v paneláku. Niekedy treba uprednostniť zdravý sedliacký rozum pred predpismi.
Odpovedať
Presne tak, otvorte si okno a mate to zadarmo. 😁
Odpovedať
@oli18 ked sedliacky tak jedine na latrinu😁 Ako ono je super ze si o 10minut spomenies, ale pokial si hlava derava ako ja... Ten pocit ked v zime prides znova na zachod a je tam -5°C by som este prezil. Ale v lete ked sa vzduch ani nepohne som nechal trochu dlhsie otvorene okno a prisla burka. Tie hnede stekance ktore sa postupne zazelenali ma presvedcili ze odsavanie s casovacom musi stacit.
Odpovedať
Profilova fotka
@oli18 Ja tam okienko mat budem. Pri vsetkej ucte, debata o tom ci otvorit okno alebo to nie je. Otazka znela inak...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?