Funguje ekviterm spravne?

Pozdravujem. Chcem sa len spytat a uistit, ci funguje kotol s vonkajsim ekvitermom spravne.. Mam OT termosatt BPT 57 a nefunguje na ekviterm s registraciou na vnutornu teplotu. Fungujem teda zatial do reklamacie termostati len na vonkajsie cidlo. Krivku som trafil, na 3 krivke mi dom vykuri ako potrebujem, ale... Ked je vonku cca 0 stupnov, kotol vypocita podla ekvitermu, ze ma byt teplota vody v UK 27 stupnov, ked klesne, kotol zapne, hreje chvilu vodu cca na 35 stupnov- 34stupnov, potom vypne horak a teplotav ody v UK pomaly klesne na 28 stupnov, potom na pozadovanu teplotu 27 stupnov a ked klesne teplota vody v UK pod pozadovanu teplotu /v tomto pripade 27 stupnov/, kotol sa znovu zapne a vyhreje ju. Deje sa tak ale cca 6-10 krat do hodiny.. je to oK? Ak nie, co s tym? Dik
Odpovedať
Nikto nist?
Odpovedať
to by ma tiez zaujimalo... na protherme ked som mal automaticku krivku tak mi davalo vodu to UK aj 70st. co teda nepovazujem za vhodnu teplotu pre kondenzacny kotol. po nastaveni manualnej krivky je to uz OK ale takisto sa kotol zapina kazdych 10-15 minut.
Odpovedať
@lubomird kotol sa ti zapina/vypina 6-10x do hodiny? To sa mi nezda ani zdaleka ok... nie som kurenar, nevyznam sa, ale toto je podla mna najlepsia cesta ako poslat kotol do hrobu.
Odpovedať
este ma napadla takato uvaha. Voda zo spiatocky sa vrati velmi tepla, tj. ak je nastavena teplota vody na 27 a v dome je dajme tomu 20 tak predpokladam ze sa do kotla vrati voda nie studensia ako 20. Spodny vykon kotla bude vyssi ako je potrebny vykon na plynule ohrievanie vody z 20 na 27 tj. kotol tento rozdiel nahreje za par minut a vypne sa. Ak teplota klesne pod 27 sa zapne a dohreje rozdiel. Ak by mal kotol mensi spodny vykon dokazal by ist "menej" a pomalicky by nahrieval vodu na 27 cim by nespinal tak casto.
Odpovedať
@janiiik84 Teda co? Kotol ma spodny vykon 2,9 alebo 3,2 kW. Denne spalim cca 4,5-5 m3 plynu. Do podlahy zatial nejde teplejsia voda ako 27 stupnov, ked bolo -8 tak slo tusim 28 stupnov.
Odpovedať
@lubomird niesom odbornik bola to len mala uvaha, predpokladam ze s ubudajucou teplotou sa bude predlzovat doba spinania. neviem co mas za kotol napr. na Protherme sa da nastavit doba blokovania horaka od 2-60minut co by ti cyklus predlzilo ale pravdepodobne ovplyvnilo tepelnu pohodu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?