Fólia pod podlahovkou

Zdravím, idem dávať pod vodnú podlahovku fóliu. Na internete je ich viac druhov. Rozmýšlam nad PROFI REFLEX 3000. Cena sa mi zdá trochu privelká. Máte niekto skúsenosti, respektíve akú doporučujete konkrétne. PS: podlaha bude polystyren 5+5+anhydrid 6cm - viac sa nezmestím :-( , preto chcem dať aspon kvalitnejšiu foliu.
Odpovedať
Profilova fotka
Reflexná fólia nemá v podlahe žiadny účinnok. :-(
Odpovedať
@xenna je to len výmysel firiem, ktoré ju predávajú?
Odpovedať
Profilova fotka
Už sa to tu preberalo viackrát, skúste pohľadať. Dať si ju môžete ale teplo odrážať nebude. Radšej si dajte sivý podlahový EPS.
Odpovedať
Profilova fotka
nezalezi na ref.folii,ale na hrubke,nie skrz teplo,ale anhydrit.dajte tam aj ciru a trosku hrubsiu.hlavne je,aby sa anhydrit nedostal pod nu.
Odpovedať
@dano101 neporadíte nejakú konkrétnu z webu?
Odpovedať
@peter1977 daj tam tu istu, ktoru budes davat pod polystyren a okolo stien nezabudni dilataciu. Vsetko sa da kupit minimalne v kazdom obchode kt. predava mat. pre vodu a kurenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@xenna nemozeme povedat ze nema ziaden ucinok, vedecky sa dokazalo ze usetri 6% energie (studia nejakej americkej univerzity - da sa to najst na webe). tak je len otazkou investora, ci mu to stoji za to.
Odpovedať
Profilova fotka
Chyba tam ten priestor na tu reflexiu,kedze je poter naliaty bez akejkolvek moznosti spravit medzeru priamo na tej folii,takze je to ozaj iba vytahovak penazi z vacku nas investorov :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@jan_fejes http://www.thermoflex.sk/images/folia...
Odpovedať
Profilova fotka
@maros_kollar vyborne, presne tento clanok som myslel, videl som ho sice len v EN, asi ho nejaky sikovny amik prebral, ale podla obrazkov som to spoznal. diky ;-)
Odpovedať
@jan_fejes Dobrý den. A jak si vysvětlíte ten rozpor mezi konstatováním výborně ( úspora nula nic ) a Vašim dřívějším konstatováním: " vedecky sa dokazalo ze usetri 6% energie " ? :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva OK, malicka chyba sa vludila, v clanku bol maximalny rozdiel 4.29%, nie 6% ako som uviedol... v kazdom pripade som chcel len povedat ze vplyv nieje nulovy ale v podstate zanedbatelny.. inak dal som si namahu a nasiel som ten clanok, kde bola foil reflectance emittance skutocne 6% takze moja pamat neklamala :) je to jedno, tiez tomuto vymyslu neverim, vzhladom k tomu ze sa uvadza statisticka odchylka merani 4%.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Bežne sa používajú pri realizácii podlahového kúrenia parozabranové fólie v hrúbke 0,16 mm a v cene cca 0,5€ za 1m2
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@jan_fejes Dobrý den ked tá al folia neprináša tepelné uspory tak sa s nou aspon dobre robi netreba premeriavať rozostupy medzi hadicami, ked je rastrovaná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Tiez som pouzitie reflexnej folie zavrhoval ale mam moznost kupit ju za 20€ 50m2 takze tam vidim vyhodu aspon v rastri, ktory je na folii naznaceny,co pomaha ukladaniu podlahovky. Oplati sa alebo neoplati?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte. V com je podstata pouzitia separacnej folie pod podlahove kurenie? Ak je to kvoli zamedzeniu kontaktu poteru s polystyrenom, tak co ten poter poskodi polystyren? Akoze dat ju tam dam ale zaujima ma preco ju tam mam davat.
Odpovedať
Profilova fotka
@au585 niekto to vola parozabrana, mala by zmysel ale opacnym smerom, aby sa bitumen z hidroizolacie nevyparoval do ineterieru, lebo v podstate je v interieri, ale to by ju trebalo dokonale utesnit,, niekto to dava len kvoli rastru, separacna vrstva sa ma davat pri odporovych dratoch ale nie folia, ale pri vodovodovodom nie, tam su nizsie teploty
Odpovedať
@au585 medzi poterom a polystyrénom hlavne kvôli tomu aby sa ti betón/anhydrit nedostal pod polystyrén a nenadvihol ti ho. A medzi IPU a polystyren ako už niekto spomínal kvôli výparom z IPY , resp z toho penetráku pod ňou. Vraj poškodzujú EPS. Aj keď vraj dnes už nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?