Finálna úprava krbu

Profilova fotka
Ahojte, poprosím vás o radu. Mám teplovzdušnu 9kw krbovú vložku z bokov obmurovanú klasickou pálenou tehlou. na ňu cez pletivo nanesenú dáku zmes hliny (vraj kachliarsku omietku) Kachliara som mal na odporučanie, s kvalitou prace, teda s tým posledným krokom som nebol spokojný a tak sme sa rozuzlili. prešiel už dáky rok, dom muž mam skoro cely prerobený a rad by som aj krb už dal do konečnej podoby. vo finále by som na neho rad dal dekoratívnu omietku imitujúcu surový betón. viete prosím poradiť materiál ktorý zvládne teplo , môže sa nanášať v hrúbke 1-15mm a bude držat na tejto omietke ? ďakujem
Odpovedať
Co sa tyka hrubky, tak mozny by bol polyuretan, cca. 3mm.
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo a v akej forme pu ? Myslel som skôr na dáku kachliarsku omietku-stierku ktorou by som vyrovnal nerovnosti a vyhladil povrch a na ktorú by som následne ako poslednú vrstvu natiahol dekoratívnu omietku. A práve tu kachliarsku omietku, neviem ktorú použiť nech mi to následne nepraská alebo sa neodlupuje..
Odpovedať
Profilova fotka
možno ORTNER Fresco v betónovom dizajne
Odpovedať
Vyrovnať to lepidlom a benátsky stuk. Nad tým premýšľam aj ja. Je to pekné .viď foto
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@reward tento krb je krásny, aj ten masívny dymovod mu sadol. takže ortner fresco vo farbe beton može byť, ale čo pod neho , čím vyrovnať a vyhladiť tú hlinenú omietku ktorú mam na krbe ? fakt som prehľadal fóra, prečítal mnoho technickych listou ale neviem sa dopracovať k odpovedi ..
Odpovedať
Profilova fotka
@otobl pod Fresco patrí ORTNER jemná špachtľovacia omietka, ktorá sa brúsi.
Odpovedať
Profilova fotka
@reward Super, ďakujem za radu. Do akej hrúbky vrstvy by ste mi odporučil ju použiť ? ide o to, že na dvoch miestach by som potreboval vyrovnať stenu krbu a natiahnuť tak do 10mm novej omietky na ploche cca 0,5m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@otobl tie nerovnosti by som vyrovnal omietkou ORTNER Modelierputz
Odpovedať
Profilova fotka
@reward Skusím , ďakujem za rady 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?