Elektrosmog?

Ahojte, zvazujem podlahove kurenie elektrickym odporovym kablom. Ale niekde som sa dopocul, vraj to nieje najstastnejsie riesenie kedze to vytvara nejaky elekrosmog. Nastudoval si to niekto ? Treba to vobec riesit? Ako sa tomu vyhnut? Vdaka za rady a odporucania. M.
Odpovedať
@mikino21 https://cs.wikipedia.org/wiki/Elektro... Osobne by som to neriesil. Ked nedas tie kable do podlahy, budes mat kable v stenach naokolo /zasuvky, vypinace, ..../. Jedine ze by si svietil lampasmi olejovymi/svieckami a vsetky spotrebice mal na jednosmerne napatie - baterie. ;-)
Odpovedať
@mikino21 zatiaľ to nerieš, možno na sklonku naších životov to bude na programe dňa.
Odpovedať
Fero Lehocký na svojom blogu uverejnil jeho vlastné zaujímavé merania - skús pozrieť. http://blog.zdravydom.sk/infrafolie-e... Je to síce o fóliách...
Odpovedať
Profilova fotka
@mikino21 odporovy kabel na kurenie ma opletenie ktore po uzemneni blokuje elektromagneticky smog...par ludi si este priplatilo navrch uzemnene zajacie pletivo do poteru..
Odpovedať
kazda elekricka vec robi elektrosmog, je to len vec odtienenia, resp usporiadania, aby to bol cim menej skodlive. velmi pekne to je tu pospisane, aj s konkretnymi meraniami. http://blog.zdravydom.sk/infrafolie-e...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Čo si myslíte o elektrosmogu (elektromagnetickom žiarení) v prípade napájania rodinného domu. Napájanie budem riešiť káblom CYKY 5x16, dĺžka kábla 25 metrov. Teraz mám hlavný istič 3x25A. V budúcnosti je možné rozšíriť na 3x32A -> 3x40A -> 3x50A -> 3x63A. Napájací kábel bude v podlahe. Kábel CYKY 5x16 bude v ohybnej trúbke FXP40. Skladba podlahy pri napájacej kábli bude: - 18cm betónová platňa, - IPA 3,5mm, - fólia 0,15mm, - FXP40 s káblom, - EPS Grafit 40mm, - fólia 0,15mm, - PEX AL PEX trúbka 16x2 pre podlahové vykurovanie, - podlahový betón hrúbka 60mm, - laminátová podlaha. Zaujíma ma to, že tento napájací kábel, aký môže mať elektromagnetické žiarenie (elektrosmog)??? Preto ma zaujíma lebo tento napájací kábel bude v detskej izbe. Má zmysel sa zaoberať stým? Ako by sa dalo tieniť vplyv elektromagnetického žiarenia z podlahy od napájacieho kábla? Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?