Elektrický ohrievač na chatu

Momentálne mám na chate "unflued" (teda bez komína) LPG piecku/ohrievač (taká krabica na kolieskach, kde vzadu je skrytá 10kg PB flaša a spredu to má tri horáky) ale rozmýšľam o zmene, pretože tento ohrievač vytvára neuveriteľne veľa vlhkosti a začína to byť citeľné. Preto by som sa chcel spýtať, aký je rozdiel aké sú výhody/nevýhody - infražiariča - klasického elektrického ohrievača - mobilného konvektora Samozrejme rozdiel medzi infražiaričom a ostatnými dvoma typmi ohrievačov je mi známy, skôr nepoznám rozdiel medzi klasickým ohrievačom a konvektorom/elektrickým radiátorom, pretože mi to príde veľmi podobne - z jednej strany sa nasáva vzduch, ktorý je ohrievaný cez špirálu a potom ide von do priestoru. Pre lepšiu ilustráciu prikladám aj fotky v poradí, ako som vymenoval dané spotrebiče. ďakujem
Odpovedať
Niekto? Prosím?
Odpovedať
to vo vnutri ke vela vlhkosti preto aj velka zrazanlivost ohrievacom to nevyriesis
Odpovedať
tak to co je na tej druhej fotke - to nikdy - obcas sme to pouzili v kancelarii ale potom sme radsej sedeli v zime. cela miestnost je sudena - nabytok, steny, vzduch ... a ta mala kravina fuka horuci vzduch - bolo nam to strasne neprijemne. cim je plocha vykurovacieho telesa vacsia tym staci mensia teplota jeho povrchu - co je prijemnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak Pri horeni PB vznika vodna para a co2 :)
Odpovedať
@glogloglo a co tak taketo nieco? http://www.modratherm.sk/sk/produkty/pr/
Odpovedať
@vrajmantak @majkoj tak tak, nevýhoda "bezkomínového" PB ohrievača je tá, že v miestnosti okrem tepla vzniká H20, CO2 a v malej miere aj niektoré škodlivé plyny ale našťastie je ten ohrievač vo veľmi dobrom stave, čiže horenie je celkom "lean and clean" @malydom mal som takéto dačo (ale kvôli zlej predlžovačke som o to došiel) a nebolo to najhoršie, pretože napr. mi to prišlo že infražiarič zohrieva moc lokálne a teplo sa prenáša len na predmety a vo vzduchu ho vôbec nie je cítiť @ludo65 to by nebolo zle ale do toho objektu sa uz neoplati robit ziadna investicia, cize hladam len nejake docasne riesenia Asi skusim tuto temu zhrnut do jednej otazky - viete mi vysvetlit co je to na tom tretom obrazku? Ten kvazi radiator? Je to len kvazi fukac tepleho vzduchu alebo ma aj nejake realne vyhody/prednosti?
Odpovedať
v hornbachu/baumaxe mali take akoze klimatizacne jednotky ktore sa daju zavesit nad dvere klasika hmozdinka+sruba bol k tomu dialkovy ovladac dokazalo to mat zapnute 1000W alebo 2000W malo pohyblive lamely na fukanie tepleho vzudchu alebo potom len taky obycajny teraz neviem bol chladny vzduch ako z klimy no nie kedze nema medium neviem no viem len to ze jeho ucinnost bola dobra len keby to nezralo tolko energie :-| a stalo to 30€ ? mozno do 50 ale nebolo to cenovo narocne no ak mas 4m vysku izby tak zabudni na teplo 8-)
Odpovedať
nasiel som ho tak vyhladaj HELLER KPF 2000B ;-)
Odpovedať
@creator pri tychto el.radiatoroch treba dobre zatvarat tie dvierka kde mate el.hodiny aby neprislo k urazu ked sa nahodou to koliesko osamostani ktore sa vam v hodinach kruti ako na pretekarskej drahe.:-D
Odpovedať
A čo hovoríte na olejový radiátor,kamoška ho mala a bola spokojná trošku dlhšie trvalo kým sa nahrial,ale potom dlhšie držal teplo,pri elektr.treba dávať pozor aj na bezpečnosť .Ono je dobré si vybrať také ktoré sa dajú nastaviť na určitú teplotu,aby to potom samé aj vyplo,a tým sa zbytočne nekúri.Ten radiátor na poslednom obrázku nevravím,že ten istý výrobca sme mali na chalupe, mal cca 1 rok a normálne tie vrchné mriežky sa nám zoškvarili.
Odpovedať
@marta2610 tak to musel byť riadný poľský aušuš alebo ste na ňom niečo nechali
Odpovedať
@glogloglo Nie nebol,určite som na ňom nič nemala.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
A co nějaký plynový infrazářič http://www.schwank.cz/cz/produkty/pro... ? To by se mohlo taky hodit. Elektrika je drahá oproti plynu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?