Elektrický konvektor s digitálnym ovládaním do novostavby

dobry den. chcem vymenit konvektory ECOFLEX a ATLANTIC v byte /novostavba/ len neviem najst vhodny model a typ. chcem aby bolo mozne kazdy konvektor naprogramovat (podobne ako pri termostate DEVIREG TOUCH), cas /od-do/ pre komfortnu teplotu a cas pre uspornu teplotu /od-do/. konvektory by boli pripojene na rozvod DD-5 /20 dodavka nizka tarifa, 4 hodiny vysec/. cital som ze sa pocas vysece ked nie je napajanie cca. 1 hodinu sa z konvektora stratia udaje z pamate? ktory model konvektora ma taku pamat aby naprogramovany plan ostal v pamati konvektora aj po tzv. vyseci ked nie je napajany? mozem to ocakavat od konvektorov ADAX NEO? dakujem za rady...
Odpovedať
@maminnka please @xpiliphx návod k adax neo ste čítali?
Odpovedať
Adax Neo su konvektory bez centralneho riadiaceho systemu. Da sa v nich navolit aj napr. tyzdenny rezim, resp. komfortny a usporny rezim. - ale my ho nevyuzivame. V pasivnom dome nedochadza k rychlej zmene teploty, t.j. teplota v interieri ma dlhu zotrvacnost, preto podla mojho nazoru nema zmysel nejake nastavovanie rezimov - pokial clovek neodchadza z domu na viac ako tyzden. U nas trvale nastavene na 22st. Za rok pouzivania sme este vypadok siete nezaznamenali, takze v tomto neporadim. V navode sa taky udaj nenachadza.
Odpovedať
@maminnka dakujem. ale na noc by som znizoval teplotu napr. na 19C v obyvacke a kuchyni a potreboval by som aby automaticky rano napr. o 7.00 nabehol na komfortnu 22 C. navod som cital ale nikde nie je spominane ci si udaje v pamati uchova aj pocas vysece- 1 hod. bez napajania pri tarife DD5.
Odpovedať
@xpiliphx zial, v tomto neporadim, tiez som sa to nedocitala. Skusali ste u predajcu? Ale obavam sa, ze budete sklamany, ked sa mi vcera podarilo omylom manualne vypnut radiator, po zapnuti si nepamatal nastavenu teplotu - a to preslo cca 5 sekund. My teplotu nemenime, nema to zmysel, v nasom dome by sa ta zmena o 3 st. C prejavila radovo o 2-3 dni.
Odpovedať
@maminnka to potom ale ani nevyuzijem funkcie programovania tyzden - vikend... to je potom pre mna uplne zbytocne mat tento konvektor s digitalnym nadstavenim ked to nema pamat.
Odpovedať
@maminnka tu som sa docital este toto: http://www.adaxneo.sk/faq.html Je možné panely pripojiť na nočný prúd pre akumulačné vykurovanie? (09) Nie, panely ADAX NEO je nutné napájať permanentným zdrojom napätia. Ale je možné využitie napájania v nízkej tarife (NT) , ktoré je určené pre elektrifikované odberné miesta s pevne inštalovanými priamovýhrevnými spotrebičmi na vykurovanie, kde je napájanie v nízkej tarife poskytované v celkovej dĺžke trvania minimálne 20 hodín. Počas výluky všetky nastavenia konvektora zostanú uložené v pamäti 12 hodín. V prípade , že využijete možnosť napájať konvektory prostredníctvom napájacieho prúdu v nízkej tarife ušetríte ďalšie prostriedky za elektrickú energiu.
Odpovedať
na kurenie radiatormi treba zvlast rozvod a potom nadstavit vhodnu teplotu ist do utlmu v beznom zivote neni vyhra
Odpovedať
Tak po dlhsom surfovani, mailovani a telefonovani som nasiel ADAX NEO 2, ktore pridu na trh buduci rok. Tak si na ne este pockam a budu splnat moje poziadavky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
My používame Elíz 1500 a 3000 sme spokojný teplota sa dá pohodlne prepínať cez deň máme 21 v noci prepneme na 18 je to digitálne ovládanie cena dobrá.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?