Elektrické podlahové vykurovanie

Profilova fotka
ahojte. staviam novy dom. rozhodujem sa ake vykurovanie pouzit. najradsej by som bol za elektricke podlahove vykurovanie. poprosim o vase nazory. a najradsej by som bol keby sa ozval aj niekto kto take ma. dakujem.
Odpovedať
1
2
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... @mucikovci
Odpovedať
mame, pouzivame asi pol roka....elektricke sme dali kvoli: 1 nemame a nebudeme mat plyn 2 teplovodna sa oplati len s cerpadlom lebo tak ci tak musime kurit elektrinou takze by mala vacsie straty ako priao vykurovat kable 3 pociatocne naklady cca 1500 eur, svojpomoc - teplovdone minimalna ponuka 6000 bez cerpadla 4 regulacia-mame 7 okruhov takze kazda izba je nastavena velmi individualne takze nekurime to co netreba 5 realne vypocty nemam, neviem straty domu (podlaha zateplena 8cm,vonkajsie 14 sedy eps) a byvame zatial kratko na to aby som sa k mesacnym nakladom vedela vyjadrit 6 znova by som sla do elektrickeho akurat by som to urcite kombinovala teplovodnym krbom (ten nemame ale mame "vycentrovany" krb takze vykuri slusne cely dom) a s pooooriadnym zateplenim... nevyhoda ked je dom dobre zatepleny a kurenie kuri malo (na teplotu 21-22) tak je podlaha v podstate studena (dlazba) dufam ze som zhrnula vsetko :)
Odpovedať
@adam_janka ...zabudla som nieco? :D ako ste sa rozhodli vy nakoniec?
Odpovedať
@amexa - plyn plyn a plyn....ale stale ma to stve ze musim dat za po...nu pripojku 1 500e...
Odpovedať
@adam_janka a to sa neda neako svojpomoc vykopkat?
Odpovedať
Profilova fotka
@mucikovci ak môžem vedieť, aké máte tepelné straty domu, keď chcete elektrické..
Odpovedať
Profilova fotka
tepelne straty? na cisla to neviem. je to postavene z ytong 375 lambda. bez zateplenia. okna 3sklo. podlaha zateplena asi 10cm polystyren. a strecha zateplena 16+5 vata.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som rozhodnuty pre el.kurenie na 95 percent. pociatocne naklady su asi na polovicku ako teplovodne. my nebudeme mat ziadny krb. bude to hlavne vykurovanie ( ziadna chladna podlaha :-D ) cenova ponuka na material je 3500 eur. v kazdej izbe programovatelny termostat. a po dalsie nechce s ami tahat plynovu pripojku. dalsie usetrene peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
a planujem dat v buducnosti na strechu fotovoltaicke panely. ale tak to musim najprv niekde nieco ukradnut. ked nepojde cena dole. hehe
Odpovedať
@mucikovci rozhodnuty na zaklade coho? Pride mi to ako, ked si niekto ide kupovat auto, ma na vyber dve, jedno stoji 5000 a zerie 10l, druhe stoji 7000 a zerie 6l ... ktore kupit? :-)
Odpovedať
@amexa - to je cena uz s tym ze si to vykopeme sami.... :) je to proste drahe.. mame tam nacenene pretlacanie popod cestu v hodnote 250e.....
Odpovedať
@mucikovci daj si poradit od @adam_janka presne toto iste riesili... @kriloter tak tak, pravdu vravis
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
aj ja idem davat elektriku od fenixu jednoducho som proti plynu ked nemieni manzelka varit na plyne tak naco mi bude plyn? plyn bude drahší ako elektrika podla mna :-|
Odpovedať
@mucikovci - pridu dalsi ktori Vam povedia ze vo Vasom pripade elektriku urcite nie. Ja som to riesil od polovice decembra cez cele sviatky, pocitanie a pocitanie a pytanie sa a pytania sa..... najhorsie sviatky za moj docasny zivot.... ...niekde je aj tema (1 alebo 2 hlavna strana) kde som pisal kolko by nas vyslo jedno ci druhe kurenie A: - nam sa el. kurenie neoplati... skuste pohaldat temu ....
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter na zaklade pociatocnych nakladov. a po druhe ako som uz pisal planujem fotovoltaiku. ked som si porovnaval rast cien tak cena plynu stupa rychlejsie ako elektriny. plyn sa coskoro minie. neda sa vyrobit. elektrika sa da vyrobit viacerymi sposobmi. .
Odpovedať
Profilova fotka
@mucikovci presne toto som chcel napisat ohladom výroby elektriky a plynu.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek06 moja priatelka tiez nechce varit na plyne..
Odpovedať
Profilova fotka
@marek06 fenix mi spravil cenovu ponuku o 1000 eur drahsiu
Odpovedať
@mucikovci - a vy viete o Vas vide ta fotovol....bla bal?.... dam Ti radu...skus kontaktovat blacksr ...pekne popros nech Vam vypocita straty a podla toho uvidis....mne dal vypocty pri zatepleni takom a takom...straty domu na 5kW ...komplet nejake tie wattaze na kurenie a TUV vysli na cca 9 500kWh rocne.... dajme tomu ze budes mat take iste straty (DAJME TOMU - ale asi skor nie)...a spocita si kolko minies pri plyne a kolko pri elektrine (dokonca my sme pocitali aj s krbom, vy nie). Naozaj velmi pomozu cisla vsetkych tych tepelnych strat a neviem coho vsetkeho a este raz.... kontaktuj..."blacksr" alebo "pr" ...a jeden vravi ze plyn pojde hore a min sa...druhy vravi ze sice pojde hore ale dobehne cenu elektriny za cca 6,5 roka a neminie sa najblizsich 30 rokov... VYBER SI...
Odpovedať
Profilova fotka
@mucikovci toto bola moja otazka na manželku ci bude varit na plyne povedala že nie tak naco mi bude?ked niekto povie ze ked vypadne elektrika nebude teplo,ale nepojde aj plyn tým padom nie? jednoznacne elektrika.malo ludi pozna toto kurenie nieje dlho na trhu preto ludia tomu nedôveruju.
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka diki. urcite mu napisem. a ta fotovoltaika viem co ma vyjde. totizto ju predavam.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek06 presne tak. bez elektriky ti plynove kurenie nepojde. bez plynu elektricke pojde. :-D
Odpovedať
@mucikovci - napis prosim ta kolko ta to vide s akou kapacitou a kolko dostanes kW s tvojej planovanej elektrarne...napsi to prosim at sem nech to vidia vsetci....
Odpovedať
Profilova fotka
@mucikovci no ja som si nedaval zatial cenovu ponuku ale viem ze devi by bolo drahsie ale ja mam este cas a kde ti robili cenovu ponuku?
Odpovedať
@marek06 - my sme mali ponuku od : Fenix - 2 800e (14kW vykon, 15 termostatov ) Devi : - cca 6 400e (14kW vykon, 15 termostatov) znamost: 3 200e (14kW vykon, 15 termostatov - ta najlesia moznost - vsnutie do krytky od vypinaca + praca)
Odpovedať
@mucikovci tato je na velmi dlhu debatu ... Moj nazor ... zateplene to mate len aby to splnalo normu, cize slabo. Tym padom vysoke tepelne straty a kurenie plynom lacnejsie ako elektrikou. Ja by som siel do teplovodneho rozvodu s plynovym kotlom. Fotovoltiku by som z tejto uvahy vylucil uplne ... hadam nebudete spotrebovavat najdrahsiu energiu, ale ju predate za dotovanu cenu, aby sa vam to za 15 rokov vratilo a este nejakych 5 dalsich rokov nieco zarobilo ... Tot moja uvaha. K vsetkemu sa da plus minus dopocitat ... treba to jednoducho porovnat a vybrat najoptimalnejsie riesenie. btw, ked sa pocitaju dlhorocne navratnosti v suvislosti s energiami, pocita sa s 3% rocnym narastom, ono to tak aj +- vychadza ... dajte 5% a mate aj rezervu
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka napisem to tu.ale musim to prepocitat. to trosku potrva. ale navratnost investicie je cca 6,5 roka. zalezi kde stoji dom. ako je otoceny akopec dalsich faktorov.
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka V-system ale ich cenova ponuka bola drahsia ako ked som si to dal nacenit v predajni kde nakupujem elektromaterial skoro denne.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dal na celé prízemie el. rohože Hakl s celkovým výkonom 1,6kw a som max. spokojný. Ráno to zapnem na 22st. a za 20min. mám teplú dlažbu, ale mám aj 1 radiátor takže to kombinujem. Ak to vypnem tak dlažba drží teplo ešte 2hod. Rohože sú priamo pod dlažbou v lepidle na el. rohože. Náklady boli 450e aj s termostatom a prácou. Mesačné náklady rozrátané na celý rok 20e mesačne.
Odpovedať
@roman77 - kolko m2 mas prizemie - teda plochu ktoru vykurujes tymi 1,6 kW ? a to si pod Vrsatcom?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?