Elektrické podlahové kúrenie s káblami

Ahojte. Nepoznáte niekto spoľahlivú, cenovo dostupnú firmu na položenie vykurovacieho kábla? Kábel chcem dať na polystyrén a potom to celé zaliať betónovým poterom. Ďakujem za odpovede k veci.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@peter5891 Elektrické kúrenie realizujeme aj my..... ako rýchlo to potrebujete zrealizovať?
Odpovedať
@tomi66677 až budúci rok niekedy v zime
Odpovedať
@peter5891 preco nechces dat vykurovacie kable az na poter?
Odpovedať
@adidasko1 Asi preto aby to nemal ako sedliak, ale aby mu akumulovalo teplo.
Odpovedať
@ruren a k comu je dobra ta akumulacia? Nie je lepsie ked potrebujem operativne rychlo zvysit teplotu o 1,5 stupna a mam to zvysene za ovela kratsi cas ked to ide len cez podlahu pripadne dlazbu. Co mam z toho ze to bude nahrievat ovela dlhsie ale akoze dlhsie bude salat teplo do priestoru. Co Ti pride rozumovo priatelnejsie sedlakovi? Podla mna je to menej efektivne. Nebavim sa uz o pripadnej poruchy takehoto kurenia a pripadnej vymeny, co som osobne zazil
Odpovedať
@ruren teplo bude poter akumulovat aj ked do neho bude kurit zvrchu. Teplo sa salanim siri kazdym smerom, vedenim tiez. Len ohriaty vzduch stupa jednym smerom
Odpovedať
@ruren jediná výhoda elektrického podlahového kúrenia je jeho rýchly nábeh a ty tým tvojím spôsobom dať ho pod poter zabiješ aj tú jedinú výhodu. Taktiež by som kľudnejšie spával keby elektrický odporový drôt nebol položený na 50 kubikoch polystyrénu.
Odpovedať
@rkorba jedina vyhoda el kurenia podlahoveho je jeho rychly nabeh.. hej odbornik to dat vtesat do kamena taketo dristy
Odpovedať
@sysell pardon este som zabudol na rychlost instalacie, ale tam to uz naozaj konci a je mi jedno ci ho mas doma alebo ho predavas.
Odpovedať
@rkorba a co tak jednoducha nezavisla zonova regulacia, netreba ziadny kotol a rurky, samzorejme ako podlahove kurenie samo o sebe je ovela lepsie ako radiatory, infra panely, teply vzduch ... ked nemas iny zdroj len elektriku je to celkom dobra volba.
Odpovedať
@sysell zonovu regulaciu mam rovnaku ako ma elektricka podlahovka, dnes rano som zapol tepelko a poobede som mal 20C v miestnostiach a to iba s obycajnou vodou :-) Elektrika by to tak isto od 0 vykurila, ale by mi uletel elektromer :-D :-D Ked uz ti zavadzia ohrievac TUV tak to rovno moze uz i podlahu hriat.
Odpovedať
@rkorba hej a ako vypnes len cast podlahy? alebo izby? alebo kde svieti slnko ze je teplo a kde nie je zima - jasne ze to ide ale stoji to ovela viac a je to narocnesjie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell ako ako? ved termostat v izbe sa o to postara tak isto ako u teba akurat uzavrie ventil a nevypne relatko.
Odpovedať
@rkorba a mas v kazdej izbe termostat?
Odpovedať
@sysell samozrejme nic jednoduchsie na zonovu regulaciu neexistuje. Snad nebudem stále behat do technickej a hrat sa s prietokomermy, ked mi zena povie ze jej je zima :-)
Odpovedať
@adidasko1 Chcem to realizovať ako poloakumulačný systém, v kombinácii so Smart riešením a tým pádom sa kúrenie bude vypínať pri VT a na teplote v dome to nebude cítiť
Odpovedať
@peter5891 A presne preto sa el. vykurovacie káble, alebo fólie (v mojom prípade) zalievajú pod poter.
Odpovedať
@zita19 Tvoj príspevok mi hovorí, že nemáš ani šajnu o zložení podlahy pri podlahovou kúrení.
Odpovedať
@rkorba Ja by som nespokojné spával, keby som doma mal bombu. A plyn je poriadna palebná sila.
Odpovedať
@adidasko1 To aj trubky, máš rovno pod podlahovou krytinu? Aký je rozdiel v pravdepodobnosti poruchy medzi káblami a trubkami?
Odpovedať
@peter5891 tak to mam aj ja robene. Mam to cez Tap home robene a je to naozaj luxus ovladania...
Odpovedať
@ruren myslim ze pises trosku od veci ale to je iba moj nazor. Ako by si instaloval vodovodne trubky na poter? Technicky zrejme velmi tazko realizovatelne. Vyhodou elektrickych folii je ze to kuri do priestoru hned po prekonani tepelneho odporu podlahy. Teplovodna podlahovka sa nejaky cas nahrieva, potom akumuluje poter potom podlahu a tak zacne vykurovat pristor. Ja o nicom nikoho nepresviedcam podla mna je toto efektivnejsie to je cele..
Odpovedať
@adidasko1 To je tvoj názor a ja ti ho neberiem, ale je o obyčajná somarina. Kto potrebuje okamžite meniť teplotu v miestnostiach? Preto sa dávajú fólie pod poter, aby bola teplota stabilná a to ako v priestore, tak aj samotnej podlahy, aby nekolísala každú chvíľu nájme počas vysokej tarify. A keď by mal el. podlahovku, tak by si vedel o čom hovorím. Najlepšie je na tej celej veci to, že kibici tu majú vodné podlahovky a dávajú tu ,,odborné" rady na to o čom nemajú ani šajnu.
Odpovedať
@peter5891 A ešte k tým tvojím káblom. Káble sú už dávno zastaralé riešenie. Oveľa efektývnejšie sú samoregulačné fólie.
Odpovedať
@ruren ok zrejme iba vec nazoru. Ja mam elektricke folie mam ich kopec a mam ich nad poterom pod podlahou a viem ake je to flexibilne kurenie ale pohodicka
Odpovedať
@ruren v mojom prípade to budú káble a tiež do stredu poteru
Odpovedať
@adidasko1 presne aj ja to idem mať cez Taphome, bo loxone je neskutočne drahý a zbytočne komplikovaný. Pri vypadnutí (poruche) modulu Taphome si ho dokážem v pohode sám vymeniť. Pri loxone je to komplikovanejšie.
Odpovedať
@ruren o efektivite káblov a fólií sa netreba ani baviť, keďže obe majú pri rovnakom príkone rovnaký výkon. Je pravda, že jednožilové káble sú zastarané, preto budem dávať dvojžilové
Odpovedať
Profilova fotka
@peter5891 kludne mi volajte ked bude treba
Odpovedať
@peter5891 budes spokojny aj my sme. Je to velmi dobra aplikacia. Tiez nie je najlacnejsia ale ten komfort stoji zato
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?