Elektricke podlahove kurenie fenix .

dobry den > chcem sa vas spytat co by ste my odporucili . ECOFILM - vykurovacie fólie 80 w pod podlahu alebo VYKUROVACIE ROHOŽE a zaliat .. dovod preco sa pytam je ze nechcem velku prerabku a bolo mi povedane ze folie mozno nebudu schopne vykurit dobre izby . kazdy nazor si vazim dakujem
Odpovedať
@kikinko23 a mozno ti bolo povedane dobre. Nikto nevie, aky tepleny vykon potrebujes aby si vykuril dom, takze nikto nevie, ci ti budu tie folie stacit, resp ak aj budu tak ci neprekuris aj gate
Odpovedať
@kikinko23 milionkrát opakovaný postup: vyrátať tepelné straty objektu po miestnostiach, následne na určenú stratu navrhnúť vykurovacie telesá (v tvojom prípade fólie). Inak sa to nedá. Teda sú ešte dve možnosti: 1 spraviť to zle, alebo 2. použiť vešteckú guľu. :-)
Odpovedať
Precitajte si celkom pekne review http://www.e-filip.sk/default.aspx?Co... Ja ich mam od 2007 v byte ako doplnkove kurenie. Zatial funguju, ale neviem ci by som to dal ako hlavny zdroj tepla.
Odpovedať
Profilova fotka
@kikinko23 80w/m2 pod laminatkami spravi bez problemov cca 31-33 stupnov,to uz je trochu viac ako odporucaju niektori vyrobcovia podlahovych krytin,mat 30 st na podlahe a byvat v nevykurenom,to uz chce specialny barak co ma strechu osetrenu tornadom...80w je este bezpecna wataz,ked uzivatel pochybi a spravi to na co je priame el. kurenie citlive,prikrije-zadusi cast kurenia izolantom(deky,krabice,stosy novin,tabule polystyrenu atd) dojde sice k prehriatiu,ale nie k fatalnemu s degradaciou materialov a poskodenim vykurovacieho systemu..
Odpovedať
@kikinko23 vykurovacie fólie sú určené iba do suchých konštrukcií – nedajú sa umiestniť napr. do betónu alebo do tmelu pod dlažbu, nábytok umiestnený na vyhrievanú podlahu by mal byť na podperách vysokých minimálne 60 mm, podlahové vykurovacie fólie sa nedajú umiestniť do tzv. vlhkých priestorov (kúpeľne, prádelne) alebo do vonkajšieho prostredia. Takže sa najprv poraď aby si neskôr neplakal.
Odpovedať
ludkovia dakujem za komentare > jedna sa o byt na prizemi momentalne vykurovany neo addax konvektory podlaha quick step tepelne straty nie su velke za 12hod 2 -3 stupne bytovka zateplena a 3 komorove okna moja doplnujuca otazka je ak pouzijem folie 80 w bude to mat taky isty efekt ako rohoze 140 w bojim sa aby to spravilo v miestmosty aspom 23 stupnov . problem je ze konvektomaty chcem odpojit a pouzit folie ako hlavne . bude to postacujuce > stale mam pocit chaldu .od noh aj ked konvektomaty su ok ale stale mam pocit chladu tym ze je to prizemy byt . nechcem dojst k situacii ze polozim folie a vykurim max na 22 za 3 hodiny dakujem za odpovede
Odpovedať
@blackomt ,,vykurovacie fólie sú určené iba do suchých konštrukcií – nedajú sa umiestniť napr. do betónu" - toto si odkiaľ vzal??? Prečo by sa nedali zaliať do poteru?
Odpovedať
@david83 Pretoze to mam priamo od vyrobcu jednej nemenovanej značky a to som skopiroval priamo z ich stránky. Tak si skus nieco nájsť na nete a sam uvidíš.
Odpovedať
@blackomt lebo ked si niekto robi nazor len z 1 stranky a nezaujima sa o celkovy produkt, tak to moze aj tak dopadnut... PODLAHOVÉ VYKUROVANIE V ANHYDRIDOVOM ALEBO V CEMENTOVOM PODKLADE ( ZÁKLADOVÁ DOSKA) Systém CALEO je vyslovene vhodný na vybudovanie vykurovacieho systému budov s priemernou a nízkou energetickou náročnosťou. Skladba systému: 1. PODLAHOVÁ KRYTINA 2. PLÁVAJÚCA VRSTVA ALT 1: ANHYDRIDOVÝ PODKLAD hr. 30 – 60 mm ALT 2: CEMENTOVÝ PODKLAD hr. 60 – 80 mm 3. SEPARAČNÁ FÓLIA hr. 0,15 mm 4. CALEO VYKUROVACÍ SYSTÉM hr. 6 mm 5. ALT 1: PODLAHOVÁ TEPELNÁ IZOLÁCIA hr. min. 80 mm ALT 2: HOTOVÝ TEPELNE IZOLOVANÝ PODKLAD (TEPELNÁ IZOLÁCIA + PODKLADOVÝ BETÓN) 6. NOSNÝ PODKLAD Vykurovací prvok: CALEO vykurovací film 80-130W; šírka: 50cm/80cm/100cm http://caleo.sk/2011/CALEO-EFFICIENT-... PS: @david83
Odpovedať
@blackomt @bozsky_kaja Presne tu istu znacku naslo aj mne, ked som v minulosti dal prvy krat do googlu infra folie.. Dokonca aj s prezentacnym videom.. https://youtu.be/w-LoAfEB1Yg Nie ze by som tuto znacku ci moznost preferoval ci propagoval, sam budem mat vodu v rurkach, len ma to tvrdenie "neda sa" zarazilo..
Odpovedať
@cache ja som planoval elektriku, ale pri tvorbe energetickeho certifikatu mi prisla odpove, ze elektricky priamotop ako primarne kurenie nie je povolene, pasivne dokurovanie solankou cez rekuperaciu nie je kurenie a tak na poslednu chvilu dorabam kurenie :-(
Odpovedať
Profilova fotka
folia sa v klude da zalievat anhydridom ci zahadzat cementovym poterom,aj v mojom profile je kopec takych robot,len neviem ci ste sa rozumeli s blackomt..asi myslel ze nemoze ist do lepidla pod dlazbu,to je pravda,aj ked som videl video jak to nejaki bulhari ci kdo robi a za boha neviem uz to video na YT znovu najst.(neverim ze to bude dlhodobo ok)..presne na tento pad som navrhol vyrobcovi vyrobit takyto vzor folie,zamozrejme ten orezany pasik sa vynecha priamo v tlaci, a potom sa to plotrom vysekne do pozadovaneho tvaru aby to mohlo ist pod dlazdice do lepidla...korejec povedal,no problem,10km a vyrobim to tak...tak som utrel slinu..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pripájam aj ja informácie zo stránky iného výrobcu: Elektrické podlahové kúrenie Ondolia – typy inštalácií 1. Pod poter (anhydridový, cementový) Vykurovacia fólia ONDOLIA 80W alebo ONDOLIA 130W sa montuje do cementového poteru, anhydridu, samonivelizačného poteru a pod. Podľa spôsobu prevádzky vykurovacieho systému si zvolíme, či chceme mať čiastočne akumulačný alebo akumulačný vykurovací systém. Vykurovacia fólia Ondolia je zafixovaná k tepelnej izolácii (polystyréne, min. vlne), použije sa parozábrana (krycia PE fólia) a následne sa zaleje vrstvou vodivého materiálu (anhydridový, cementový poter) s hrúbkou cca 4-6 cm. Na poter už môžeme použiť akúkoľvek podlahovú krytinu – dlažbu, plávajúcu podlahu, koberec, linoleum a podobne. Pri tomto spôsobe podlahového vykurovania je nábeh podlahového kúrenia pomalší (cca. 30 – 40 minút), ale má väčšiu akumulačnú schopnosť a tým pádom pomalšie chladne ako pri umiestnení priamo pod podlahovú krytinu. Tento systém je vhodný najmä pre novostavby, resp. rekonštrukcie, kde je možné ešte navýšiť konštrukčnú výšku podlahy o tepelnú izoláciu (polystyrén), poter a podlahovú krytinu.
Odpovedať
@blackomt pripájam aj obrázok, ktorý majú na webe: http://www.ondolia.sk/images/elektric...
Odpovedať
@bozsky_kaja Tomuto nerozumiem. Ma typ vykurovania vplyv na energeticky certifikat? Ja som si myslel, ze ked mam tepelne straty napr. 3 kW (napr. potreba tepla na vykurovanie 23 kWh/m2), tak je jedno cim kurim a aj tak budem zaradeny napr. do A. Ze ci dodam tie 3 kW el. kotlom do teplovodnej podlahovky alebo elektrickymi odporovymi kablami alebo plynovym kotlom do radiatorov, tak je to jedno.
Odpovedať
@dusanmt jasné, že to nemá vplyv. Vypočítajú ti potrebu a stratu a môžeš si zakladať aj indiánske ohne, keď chceš. A nie, že kúrenie elektrikou nie je povolené. Jedine v prípade, že by ti dodávateľ energie nevedel rezervovať taký príkon, aký požaduješ. Neviem, kde to kája vzal...
Odpovedať
@dusanmt Na výrobu elektrickej energie treba inú energiu, napríklad spálenie 3x väčšieho množstva plynu alebo uhlia. Volá sa to primárna energia. Preto je faktor primárnej energie pri elektrine orientačne 3. Spotreba primárnej energie je tiež ukazovateľom hospodárnosti domu. Primárna energia sa odráža aj v cene energií.
Odpovedať
@dusanmt @david83 Vzal som to z rakuskych technickych noriem, konkretne OIB 6 Energieeinsparung und Wärmeschutz z oktobra 2011 (posledna revizia), bod 12.6 Elektrische Widerstandsheizungen Beim Neubau von Gebäuden dürfen elektrische Direkt-Widerstandsheizungen nicht als Hauptheizungssystem eingebaut und eingesetzt werden.
Odpovedať
@bozsky_kaja Urcite sme sa nepochopili a kazdy z nas pise o niečom inom. Ja si nerobím závery z jednen stránky ale dotyčný co založil tuto temu pise o urcitom druhu ,ktorý ide rovno pod podlahu alebo koberce a ty píšeš o niečom uplne inom. A ak dotyčný našiel eckofilm tak prvu stranu co našiel je od fenixu a tam je to zretelne zretelne napisane .Tak kuk a potom môžeš písať otom ako vyhrievat zakladovu dosku od calea. Ale i ak neber to ako urážku ale ako fakt . Inam by to asi vyrobca na stranke neuviedol. Pokial chceš nieco zaliať tak jedine odporove drôty ,pretože sa stale bavíme o elektrickom vykurovaní.
Odpovedať
@blackomt aby som citoval: "chcem sa vas spytat co by ste my odporucili . ECOFILM - vykurovacie fólie 80 w pod podlahu alebo VYKUROVACIE ROHOŽE a zaliat .. dovod preco sa pytam je ze nechcem velku prerabku a bolo mi povedane ze folie mozno nebudu schopne vykurit dobre izby . kazdy nazor si vazim dakujem " podla formulacie je jasne, ze zhana radu a pokial to nebude priamo ECOFILM, je mu to jedno, potrebuje vykurit bez velkych investicii. Caleo okrem ineho nemusi vyhrievat zakladovu dosku. moj prvotny plan bolo ich zaliat do samonivelacnej vrstvy, na ktoru by sli potom parkety/dlazba/... tzv priamotopom.
Odpovedať
@bozsky_kaja Dal som si do google tu celu nemecku vetu, co si uviedol. A tu: https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/L... mi naslo asi najnovsiu reviziu tej normy, kde je ta veta doplenena takto: mit einer spezifischen Heizlast von mehr als 10 W/m². Po nemecky neviem, ale google translator mi to nejako prelozil :-) Myslim, ze to by musel byt velmi velmi dobry pasivny dom, aby mal instalovany vykon vykurovania mensi ako 10W/m2... Ja prave nad elektrickymi odporovymi kablami uvazujem. Vypocitana tepelna strata domu je 3kW. Myslim, ze by to stalo za uvahu najma pri cene 880 EUR za kable aj s termostatmi :-)
Odpovedať
@dusanmt to je lokalna reforma len pre Niederoesterreich, ja staviam v Burgenlande. podobne je teraz vo Viedni, kde lokalne rusia nutnost instalovat do kazdeho bytu v novostavbach kominovy vyvod. 10W/m2 je odporucana tepelna strata pre kazdy pasivny dom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?