Elektrcke kurenie do novostavby

Dobry den chcel by som sa poradit s niekym kto ma elektricke kurenie v novostavbe komplet zateplenej, ake naklady na elektrinu vam vychadzaju mesacne.popripade s fotovoltaikou.
Odpovedať
1
2
@martin121985 ale veď to má každý inak. Veď to nezáleží len na tom č to je novostavba. Ale aj na veľkosti, aká rodina a spotreby.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin121985 to si vela nenapisal... Je rozdiel elektricke kurenie v dome 80 m2 a v 250... je rozdiel ci dom sa nachadza v Komarne, alebo v tatranskej štrbe, je rozdiel ako je orientovany a na ake svetove strany mas okna.... Je rozdiel ake mas zateplenie (hrubka, typ ...) Je rozdiel ci preferujes teplotu 20°C alebo ti je zima a budes vykurovat na 23 °C a este kopu inych faktorov... :D
Odpovedať
Steny su 38cm heluz tehla,stropy 18+12 mineral pod poterom 10+4 tvrdeny polystyren,okna 3sklo zateplenie 12 polystyren.bungalou 100 m2 obytnej plochy orientovany na juh
Odpovedať
@martin121985 byť tebou si to rozmýšľam dobre či kúriť elektrinou,
Odpovedať
@martin121985 S takymto dnes uz da sa povedat podpriemernym zateplenim by som do cisto elektrickeho (rozumej nie s TC) urcite nesiel.
Odpovedať
Profilova fotka
Precitaj si nalriklad tu. http://www.modrastrecha.sk/forum/elek... Este doplnim @dexter89 ake elektricke kurenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@martin121985 100e alebo 8L/100km vyber si
Odpovedať
Ako píšu aj ostatní nie je to len o tom kto koľko platí v novostavbe, záleží to na xy faktoroch, strany, lokalita, veľkosť, treba viac info,aby sme podrobnejšie vedeli a lepšie poradili :)
Odpovedať
@virnik27 Schvaľujem že si prehodnotil tú eletriku, lebo obhajcov a zástancov a platičov vysokých faktúr za eletrinu je tu požehnane....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kavar presne Toto som aj ja pred casom uviedol. Vsetci sa trasieme, ci nas prevadzka domu bude stat mesacne 60 alebo 100 eur. Myslim, ze tu je hranica a treba sa pozerat na ine aspekty v zivote, kde sa da usetrit. A presne ako popisujes, na palivo a na dopravu da clovek v dnesnej dobe omnoho viac. Preto by som hladal skor tu moznosti optimalizacie a znizovania nakladov.
Odpovedať
@kavar zdraví rozum ti hovorí ... A ty akože nemáš zdravý rozum ak sa odsťahuješ na dedinu a teraz si uvedomuješ že koľko stojí dochádzka ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kavar Pozeráš na to len z jedného pohľadu. My sme v byte v KE mali na 3 izbáku bez balkona zálohové platby 158 čo nie je veľa, ale ten nekomfrot, hluk, nekvalita bývania sa nadá porovnávať. Teraz na dedine s 11arovým pozmekom, pod lesom je to balbazm na dušu, každý má svoje prority a posun v živote, a je rozdiel 60m2 a 190m2 , síce v byte nič neriešiš len platíš ale aj tak by som nemenil. Ja som zi zariadil lacné kurenie a inštalovaním FEV platby s mesačným prebytkom, a nič nikomu nebudem platiť. Sú vyslovene meské typy ľudí čo si odchod na vidiek nevedie predtaviť pre nedostupnosť konformu mu, služieb a kultury, tí nech ostanú v bytoch alebo mestkých domoch.... Za pokoj, čistý vzduch a nizku hustotu zaľudnenia sa žiaľ platí, no v dnešej dobe sa to dá technologicky zariadiť obstojne. Ja len nechápem keď už ľudia idú do novostavby prečo taká malá výmera plochy porovnateľná s nadštandartým 4 izbákom....
Odpovedať
@leilak1 chlope ja osobne nestukam za kazdym eurom a najma si nepoziciavam peniaze na stvabu domu od krivonosych spolubcanoiv, chranenych nadnarodnou spolocnostiu zvanou Izrael , takze takto aby si ma pochopil !!! pisem to tu obrazne ak ti to nieco napoveda a podotykam, ze mne osobne je suma fuk, ci budem platit za energie 100,. alebo 1000 ,- eur do yuo understnad alebo po taliansky si capisce ??? zboznujem hlupakov slov. nar. co nosia deti do skoly autami, ale stukaju ako su ekologicky a na desiatu si deti kupuju sladkosti v obchode, lebo eko mamka je tak leniva hlupana, ze im ani desiatu neni schopna urobit, ale s SUV je ECO hlupana schopna doviet dieta az pred branu skoly a to 90% pred super market kde ECO deti si nakupia nezmysly typu co im doma ECO mamka zakazuje zrat !!! a s toho vyrasta jedine klamar a zocinec typu ZDER -SOCIALNA DEMENCIA - to je moj pohlad na rozvinute slovensko , proste chap co poisem a nedomyslaj si debility , som zastancom lacnych a rychlych stavie a nie debilit typu 1000,. eur stvorak toto fakt dokaze psotavit jedine dement neznaly stavebnych zakonov ale slov. modla na MS to tak kaze tak sa podme pretekat :-D cloveks VS stav. a bez demcie to da lavou zadni ostatny hôupacikovia sa tu prdvadzaju ake to je tazke, nie neni to tazke, akurat treba pouzit rozum a nie demenciu a hlupost z netu !
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@kavar Boze to si nadristal riadne chu.oviny.. Uz si zabudol len spomenuť Soroša a bolo by to super... Bo normalne ked kupujem byt tak si na neho tiež asi že musim zobrať hypoteku od "židojašterov" ked ti ho nedala mamka abo ocko... Si predstav že byt v prehnitej bytovke v KE na sidlisku trojizbak s malymi chyzami stoji okolo 100 000€. si predstav ze ja postavim dom za 77 000 o väčšej ploche ako je ten byt a budem mať komfortnejšie byvanie, menšiu hypoteku a nebudem platiť zalohove platby spravcom, teplarnam a kadejakym nenazrancom. Suma sumarum zaplatim tym tvojim "nenažrancom" omnoho menej na splatkach hypoteky ako keby som žil v byte a prevadzka byvania ma bude stať určite tiež menej.
Odpovedať
@kavar :), musiš byť riadne veselá kopa.......
Odpovedať
Profilova fotka
Teraz všetci ticho a počúvajte, tento talian z Košíc čo si zarába oje...ním vás naučí ako žiť, napríklad keď nemáš na dom kúp si byt x-) :-D ;-(
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kavar clovece, troska kludu neuskodi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kavar ja nezijem nikde a kludne si zoberem hypoteku a staviam dom. Uz som mal v zivote dve hypoteky a predstav si nemam uz ani jednu a este som tie nehnutelnosti predal, vyplatil hypoteku a bol v zisku... ono tak sa robia prachy a firmy ako j.t abo penta su zadlzene az po usi na 80% a robia prachy a zarabaju pomocou tvojich "zidojasterov" a kapitalu... ale ty kludne spor cely zivot a neber si "zle" hypoteky.... Neviem preco tu s tebou ludia stracaju cas, pravdepodobne si nejake zakomplexovane decko co z detskej izby honi svoje ego a pise somariny, lebo normalny clovek co zaraba peniaze a ma plno penazi tak urcite nema potrebu hladkat si svoje ego tu na modrej strechce a chvastat sa a vypisovat somariny ako ty... pekny den prajem ;-)
Odpovedať
@jurkoboss vsak som max. kludny :-D to si este asi nevidel a nepocul nasrateho taliana :-D
Odpovedať
@dexter89 nepoznam teba a ty mna tak sa nesudme, boze nenavidim hypoteky, je na tom nieco zle? nastastie mi ich v zivote nebolo treba, aj tebe pekny den prajem a prijemny hokejovy zazitok :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kavar okej sak ani ja nemilujem hypoteky a asi nikto ich nema rad okrem bankarov :-) okej tak mier s tebou i ja prajem pekny hokejovy zazitok 8-)
Odpovedať
@martin121985 jedna mala rada, ale fakt ti bude velmi napomocna... nepytaj sa tu na modrej streche na elektricke kurenie, lebo sa aj tak nic fundovane nedozvies. Vsetci s trubkami v podlahe ti to tu daju zozrat a za fotovoltaiku by ta aj obesili... Ja som len zvedavy co budu tito sporivi plynari robit, ked zacne plyn dochadzat a ceny rapidne stupnu... Ale to uz nechajme na nich... vsak maju trubky s vodou, mozu si vodu zohrievat aj drevom z lesa...
Odpovedať
Este som zabudol na nadsencov TC... to ti budu ponukat ako keby to sami predavali 😂
Odpovedať
@r0berts kontrolna otázka.... Co sa stane s cenami ostatných energii, ak dojde plyn?
Odpovedať
@kavar Ty si nemyl pojmy Riman a Talian. A mimochodom na Slovensku Talian je nadávka.
Odpovedať
Kludne si daj do novostavby el.kurenie nic tym nepokazis,,vodne elektricke kurenie,s dobre nastavenym TC ta vyjde kurenie mozno aj menej ako plynom,netreba sa bat toho,aj plyn nieje zla volba , ale ale ked clovek plynu nefandi nejako zvlast tak kludne el.kurenie s TC,je to fajn
Odpovedať
@topfield ked budes mat fotovoltaiku, bude ta to trapit o trosku menej ;) Nechapte ma zle... ja som neni ziadny mantinelista, ani slnieckar alebo predajca... ale pokial stavia clovek dom na dalsich 50 rokov, tak si musi predstavit kam budu technologie smerovat pocas tych 50 rokov. A urcite nie do fosilnych paliv :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?