Ekvitermika a tuhe palivo

Profilova fotka
Ahojte . Idem Vás poprosiť o radu čo so týka ekvitermiky a kotla na uhlie so zásobnikom a automatickým podávaním .Mám namontovanú ekvitermickú jednotku ST-430 (viď foto)a izbový termostat.Ako nastaviť ekvitermiku aby sa to riadilo čo najúspornejšie a nebola nám zima.Máme podlahové kúrenie dole aj hore.Čerpadlo ide stále aj keď je teplota rovnaká ako je zadaná (22 stupňou) myslím že by sa malo výpnúť, a či sa dajú nastaviť aj časy kedy ma pec hriatˇaby nešla na plný výkon aj keď nie sme doma. Teraz to máme zapnuté iba na izbový termostat.Ďakujem za info , radu.
Odpovedať
@jursz tu ekvitermicku krivku si musis navolit sam teda jej teploty a tie ti nikto nepovie to si musis odsledovat sam na teplote v dome...ostatne musis hladat v navode ja mam trosku novsiu verziu od tochto co mas ty
Odpovedať
Aby čidlá vedeli, či teplota v podlahovke neklesla viac ako mala, točí čerpadlo vodu stále... S uvedenou jednotkou nemám skúsenosti.
Odpovedať
Ja mam novsi model CS431n.Tato je ale podriadena kotlovej jednotke ST480PID.Mam maly kotlovy okruh+AKU+TUVsi riadi kotol, a radiatorovy okruh ktory si riadi CS431n.Jednotku CS431 mam nastavenu tak ze ked sa nahreje izbovy termostat na pozadovanu teplotu tak CS431 znizi teplotu vody do radiatorov o 10stupnov.Teplota vody do radiatorov sa riadi ekvitermikov. Kuri sa vlastne stale(voda nevychladne),cerpadlo ide nonstop(je nizkoenergeticke),drzi aj pozadovanu teplotu v miestnosti,neprekuruje(nastavovali sme ekvitermiku,zozaciatku sa prekurovalo aj o dva stupne v miestosti). Kotol si udrzuje svoju teplotu 65C. Mne sa da nastavit v CS431n este na jeden rezim, po nahriati miestnosti uzavre ventil uplne a vtedy sa vypne aj cerpadlo.radiatory uplne vychladnu,kotol pada utlmu,dozoru.To sa mi ale moc nepacilo,teplota lietala horedole v celom dome aj 3stupne.Cyklovalo cele kurenie. Cele toto mi nastavoval technik co to spustal,cez telefon sa to doladovalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?