Ekohrášok alebo plyn?

Dobrý den prajem, váham ci kúpiť automaticky kotol na ekohrášok s možnosťou ručného prikladania alebo prejsť rovno na plyn??? Mame starý dom cca 98m2, z vnútra prerobený, 60ky múry, nové drevene okná, nové dvere, budeme robiť aj podkrovie o cca 1-2 roky. Momentálne lurime viadrusom 3clankovym. Chcem sa opýtať čo je cenovo výhodnejšie kúrenie. Kotol na ekohrášok rátam okolo 3000e+ ekohrášok u nás volne lozeny čierny okolo 200e/t. Aku mate približnú spotrebu v zimnom období? Zaujíma aj plyn ak ekohrášok. ĎAKUJEM za každú radu.
Odpovedať
@mypa Uhlie je určené na výrobu železa. Jeho spaľovaním sa z neho uvoľňje ortuť, urán, arzén a iné svinstvá, ktoré patria do priemyselných zón.
Odpovedať
Profilova fotka
plyn
Odpovedať
@utorok2020 ahoj, Radko. Dlho si nebol... :-D
Odpovedať
@mypa cca 10x do roka teperim z kotolne kotol na ekohrasok ktorý majiteľ ani do 2 rokov nepredá za polovičnú cenu.Ani raz v živote som nemenil kotol na plyn na ekohrasok.Raz v živote a to boli stavebniny kde spalivali staré palety..
Odpovedať
@daralbajda aký je dôvod ze ľudia prechádzajú na plyn?
Odpovedať
@mypa bezprasnost, regulácia, minimálny priestor na kotolňu, bezstarostna obsluha, netreba sklad na uhlie, netreba vynášať popol, porovnateľné náklady, ak je prípojka vybudovaná dokonca mrnsie vstupné náklady. Kotol na plyn 1800evri, ekohrasok 3000evri, komín na uhlie 1800 evri na plyn 300evri. Ale hlavne kvôli prachu a obsluhe. ..
Odpovedať
@daralbajda aha ďakujem, ja kurim uhlím už tretí rok, čiže žiadna investícia nová okrem kotla ma nečaká. Len som si chcela uľahčiť ze nemusím denne kúriť len raz za pár dní dosypavat. Mňa skôr zaujímalo cenovo kúrenie ekohrasom a cenovo plynom. Zo skúseností niekoho kto to ma taky kotol.
Odpovedať
Profilova fotka
@mypa Kúrenie peletami je ekologické, automatizované, bezprašné, bezstarostná obsluha, minimum popola, žiadne nebezpečné spaliny. Ušetríte Vaše zdravie, aj Váš kotol. https://lestn.sk/produkt/eko-pelety-l... Ekohrášok naozaj nie je ekologický: https://www.modrastrecha.sk/catalog/v...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?