Dvojvalentný či trojvalentný bojler na solar

Profilova fotka
Vie niekto vysvetliť aký bojler by bol pre mňa vhodný. Ohrev teplej vody by mal byť solarny systém , teplovzdušné krbové kachle a elektrická špirála. Len neviem ktorý bojler k tomu vybrať. Obaja majú napísané v popise to isté.
Odpovedať
Ak chces zohrievat solarom,krbom,aj elek,tek potrebujes trojvalentny.Ten ma v sebe obycajne jednu stocenu trubku cez ktoru prudi kvapalina zo solaru,druhu,cez ktoru prudi voda ohrievana v krbovom vymenniku a este aj elektricku spiralu.Bivalentny mava iba jednu trubku a elek spiralu.Da sa aj z takeho urobit trojvalentny,ale to vyzaduje pridavny doskovy vymennik a cerpadlo navyse.
Odpovedať
@shotocan akým spôsobom budú tie teplovzdušné krbové kachle ohrievať bojler?
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino krbovým výmenníkom
Odpovedať
@shotocan tak potom trojvalentný, ktorý má dva kvapalinové výmenníky a elektrickú špirálu. Podobne to má brat, len namiesto kachiel má pripojený kotol na pevné palivo. Nakoľko jeden výmenník je v dolnej polovici bojlera a druhý v hornej polovici, tak ten horný hreje len hornú polovicu bojlera. Po pár hodinách sa voda zmieša a je vlažná. Musel vyriešiť miešanie vody v bojleri dodatočným čerpadlom
Odpovedať
Profilova fotka
Tak už som to prezistil ako to je. Dvojvalentný je taký žee má v sebe dve vyhrievacie telesá a keď sa k nemu primontuje elektrická špirála , ktorá tam nieje ,tak sa z neho stane trojvalentný. Jakino ako to vyriešil s tým miešaním vody. Kde napojil to čerpadlo.
Odpovedať
@shotocan ten jeho bojler má ešte na spodku a na vrchu príruby a tam napojil to čerpadlo. Spína ho termostat, ktorý je na rúrke od kotla do bojlera. Spodný výmenník hreje solár a vrchný kotol. Keď začne kotol hriať vrchnú časť bojlera, zopne sa čerpadlo a mieša vodu, aby sa zohrial celý bojler
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino on prepojil trubkou spodnú časť z vrchnou a medzi to vložil čerpadlo? Dobre som to pochopil?
Odpovedať
@shotocan áno
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?