Dvojdverový krb

Uvažujeme nad dvojdverovým krbom vodníkom, ktorý je prepojený s podlahovým kúrením. To preto, že obývačka je v súsedstve z TM a tak nemusíme prikladať do krbu v obývačke. Chcem sa opýtať má s tým niekto skúsenosti a ak áno aký veľký otvor ste nechávali v stene pre montáž takéhoto krbu???
Odpovedať
Ahoj. Písal som aj ohľadne TČ. Inštaloval som viac krbov so zadným prikladaním, no priklonil by som sa ku štandardnému riešeniu, keby to bolo možné. Viem, že ľudí odrádza neporiadok vznikajúci pri obsluhe, ale to je povinná daň za interiérový krb. Pokiaľ si dobre vyberiete umiestnenie krbu, vložku, komín, kúrenára a kachliara, potom Vám krb prinesie oveľa viac radosti a úžitku, ako starostí. Nezabudnite, že krb je o radosti. Kúrenie v krbe by malo byť spojené s pocitom chcem a nie musím.
Odpovedať
@atusa Rozmery je tazko radit, vyber si najskor KV,ktora sa ti paci,v prilozenych dokladoch mas presne rozmery a o rozmeroch na obstavbu sa porad s krbarom, co ti bude KV napajat /tiez zalezi,ako ho chcete osadit a oblozit/ Pri obojstrannom krbe odporucam radsej vacsiu KV,aby ohnisko v strede malo dostatok miesta,aby sa vam horuce polena neopierali o sklo.
Odpovedať
Ahoj atusa Osobne tiez sme vyberali krbovu vlozku Twin 8 N, tiez preto, lebo mame vedla obyvacky TM. Ptrave mi ju obmurovavaju. Ma svoje vyhody aj nevyhody. Hlavne pouvazuj nad Svojitym skolm, co som ja zanedbal. Hlavnu nevyhodu vidim v tom, ze krb nemozem postavit rovno za komin, kvoli zadnym dvierkam, ale vyhoda je jasna, cista obyvacka, velke sklo az cca 750x400 mm Verim, ze bude spravna volba pre nas, krbar nam spravil dobru ponuku a este aj ponukol krasny navrh a aj poradil s realizaciu a kvazi aj tepelnou akumulaciou. nas krb bude vyzerat podobne ako je v prilohe, len ta keramika vpredu bude podsvietena, a obmurovka bude rovnaka z oboch stran. V obmurovke by mala byt mala akumulacia tepla na zaklade samotu.
Odpovedať
@atusa výhodnejšieje dať jednodverový a oproti z obývačky bude sklo na pevno
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
prepac duzu, nepochopil som. Preco by jednodverovy mal byt vyhodnejsi? Kurim v dvojdverovom a vydim zatial iba vyhody.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?