Dopojenie ekvitermického čidla ku kotlu Protherm Raja

Ahoj mám na rozdelovači podlahového kúrenia termostaty a servopohony k jednotlivým zónam. Ale teplotu vykurovanej vody mám v menu kotla na 34stupňov, ale tú som tam zatial nastavoval manuálne, keď sa ochladí viac tak ju zas manuálne navýšim. Chcel by som si teda pomocť ekvitermikou, čiže by som už na kotle nenastavoval nič, len neviem či v tomto zložení ako to mám urobené so sevopohonmi, či s tým nie su spojené nejaké komplikácie. Už som si písal aj s pánom z ivarcs.sk odkiaľ bodli komponenty podlahové kúrenia kupované a pýtal som sa na dopojenie ekvitermiky, a on mi odpísal, že by tam externé čidlo nedopájal, ale odpojil by rozvodnicu(cez ktorú sú termostaty prepojené so servopohonmi) od kotla(rozvodnica po uzavretí všetkých servopohonov vypne čerpadlo v kotle) a dopojiť izbový regulátor - dokáže ten meniť teplotu vykurovanej vody? Keď pozerám na svorky pre zapojenie izbového regulátora do kotla Protherm Raja, tak je to v podstate vypinač.
Odpovedať
Profilova fotka
Ale sak izbove termostaty a servopohony nemenia teplotu vykurovacej vody... Tu nastavis v kotli alebo ju kotol nastavuje sam pomocou krivky ak mas ekvitermiku... Takisto ani izbovy regulator nemeni teplotu vody...
Odpovedať
plus ma v navode ku kotlu v casti Prevadzka kotla s izbovym regulatorom zmiatla veta: ...Ohrev vykurovacej vody potom može byt regulatorom riadeny len do vami zvolenej maximalnej hodnoty teploty VV nastavenej na ovladacom paneli kotla. a to dopojenie ekvit.cidla(resp.prevadzka kotla s ekvitermikou) k mojej skladbe kurenia by malo byt ok,alebo tam je možna nejaka komplikacia?
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 Po prvé pán s ivarcs asi nevie čo hovorí, a hovorí riadne bludy to si buď istý. Zbernica,termopohony a ani termostaty nemajú s teplotou vody v systéme nič spoločné. Tieto komponenty slúžia len na to aby uzatvárali a otvárali jednotlivé okruhy podlahovky podľa požiadaviek aké im navolíš /tepelná pohoda/ Zmena teploty vykurovacej vedy je možná len ekvitermickým regulátorom!!!. Pokiaľ je už v kotli zabudovaný tak stačí čidlo vonkajšej teploty.
Odpovedať
Profilova fotka
@ma890 nie, ziadna komplikacia... Len spravne nastavenie krivky... Ja mam ekvitermiku, na oboch poschodiach podlahovku, na kazdom poschodi zmiesavac s elektroventylmi, v kazdej izbe termostat. Dole na prizemi hlavny termostat a programer. Viessman. Vsetko funguje bez problemu.
Odpovedať
madein1974 Pišete,že mate termostaty v izbach + hlavny termostat. Ten hlavny ma presne aku funkciu, vypina a zapina kotol pri dosiahnuti nastavenych teplot?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?