Doplnenie nádoby na teplu vodu

Mám klasický prietokový kotol..plánujem mať 2 kúpeľne čo už nebude stíhať zohrievat vodu.dá sa ku kotlu doplniť nejaký zásobník?
Odpovedať
a čo píšu v návode ku kotlu?
Odpovedať
k prietokovemu ohrevu TUV nepripojis ziadny zasobnik,lebo sa jedna o prietokovy ohrev vody-ked pustis teplu vodu,,tak sa zapne aj kotol a ten ti ju ohrieva.Keby si tam dal zasobnik,kotol ti ju neohreje.
Odpovedať
Pokial sa neda prerobit ten kotol na ohrev zasobniku (na to sa treba spytat dodavatela kotla), tak sa da zapojit kotol ako predohrev. Vystup tuv z kotla pojde do klasickeho el. bojlera a ten bude dohrievat/udrziavat elektrinou. Aka je vystupna teplota vody z toho kotla? Ak bude rozdiel medzi teplotou vody nastavenou na bojleri a vystupnou teplotou z kotla minimalny, tak to ani nebude stat vela elektriny. Pripadne namiesto elektrickeho prikupit plynovy a zapojit identicky, ak je vyzadovany len plyn. Su aj turbo boilery a tym staci tiez plastovy komin. Ale s el. boilerom bude aspon zaloha, ked sa pre vysiu moc zavru kohutiky pred ukrajinou.. Ina moznost je potom vymena kotla.
Odpovedať
Ako píše robo28w, ku kotlu s prietokovým ohrevom teplej vody zásobník nepripojíš, pokial nemá výrobca nejaký zlepšovák... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?