Dole podlahovka hore radiátor ?

Profilova fotka
Ahojte prosim vas neviem sa rozhodnúť staviame malý domcek poschodový 120 m2.dole je otvoreny prieator a hore spalna hostovska a detská . Chceli sme podlahovku dole a hore radiátor z dôvodu že v spálni a hostovskej nepotrebujeme mať taku teplotu ako v dennej časti ale zase je tam detská.tak sme si mysleli ze by bolo lepšie si tie radiatori priskrtit v každej izbe ako nam vyhovuje no poradili nam ze všade podlahovku.tak sa nevieme rozhodnúť.rada by som si precitala viac názorov skúsenejších. Ďakujem pekne za každý názor každú radu. :)
Odpovedať
Profilova fotka
my to tak tiež chceme, ani neviem prečo :) ale rada by som počula nejaké názory, my staviame síce kúsok vačš, podkrovný, manžel chce hore radiátory, zo skúsenosti nášho statika, podlahovka mu hore ani moc nejde, keĎže má teplo zdola, plánujeme nejaký prieduch z krbu hore. Muž chce sušiť veci zo sánkovačky, lyžovačky a tak :)
Odpovedať
Bud len podlahovka vsade, alebo radiatory vsade, inak si len skomplikujete kurenie (potrebne dve rozne teploty vody). Podla mna je este vacsia somarina su prieduchy (zvukovod, bezpecnost, prepalovanie prachu, vzduch je vpodstate izolant a na prenos tepla sa nehodi).
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzan137 do celého domu nízkoteplotné kúrenie. A namiesto radiátorov pouvažujte nad stenovým vykurovaním ovládané termostatom.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikusssik Pozdravujem.tiež staviame dom a dole máme podlahovku,hore radiatory.Ekonomickejšia prevádzka by bola všade podlahovka,alebo to stenové vykurovanie pretože vykurovaná voda sa ohrieva na nižšie teploty. Hore máme len spálne a chcem mať možnosť rýchlej regulácie tepla.Podlahovka má zotrvačnosť a reakcie sú ťažkopádnejšie.Keď mi bude chladno otočím hlavicu a o pár minút mi teplota vystúpa.Je teplo privriem,radiator má relatívne malý objem vody a rýchlo chladne tak o chvíľu teplota klesne. Skôr chcem reagovať na rozvod teplého vzduchu. Súhlasím s pzad.Je to pachovod,zvukovod,miešačka spáleného prachu,bezpečnosť.Nehygienické,zažltnuté výpuste teplého vzduchu,zažltnuté stropy...Vysušuje vzduch zlá regulácia a prekúrené priestory. Ak už teplo s krbu tak hypokaustovým rozvodom,alebo teplovodnú vložku a pomôcť kotlu. Teplovzdušné rozvody su perfektné na chalupu,ktorá je využívaná občasne a je potreba rýchlo nahnať teplo. Vyberte k spokojnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
mi mame tiez dole podlahove a hore radiatory..zatial je to v pohode.. ;-) hore v izbach si regulujeme teplotu ako chceme,izby niesu velke takze sa to rychlo vyhreje..
Odpovedať
aj podlahovku si mozes regulovat. Viac ako 20rokov sa tu montuje podlahovka a stale take kecy o nevykureni sa siria.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?