Dokončenie po hrubej stavbe .

Profilova fotka
Ahojte komunita okolo bývania..Čo si myslíte alebo viete z vlastných skúseností..ako dlho trvá dokončenie rodinného domu .po hrubej stavbe?Dokončenie ako samotného domu, interiéru bez okolia fasády..atď.Je reálne ísť bývať aj do pol roka napr..?
Odpovedať
@robogodal Ak máš peniaze, všetko sa dá. V Číne postavili 30 poschodovú budovu za 15 dní: https://www.youtube.com/watch?v=rwvmr... Ak zakontrahuješ a správne zosúladíš všetkých profesistov (voda, okná, elekrrina, omietky, podlahy,...) tak to ide rýchlo.
Odpovedať
Ešte doplním, že najväčšie prestoje sú z toho, že neskoro objednáš materiál, napr. okná, dlažbu a čaká sa 2-3 alebo aj viac týždňov, kým ich firma dodá. Treba to objednávať s predstihom, aby sa na stavbe nestálo s prácou.
Odpovedať
@robogodal da sa, my sme mali strechu hotovu zaciatkom septembra, okna koncom septembra a aktualne uz mame holodom aj s obkladmi a dlazbou, do mesiaca sa stahujeme - cize 5 mesiacov dajme tomu. Hlavne treba cim skor spravit potery lebo tie dlho schnu.
Odpovedať
ked su peniazky, vsetko ide. Svagrovci mali do roka dom od stadia zakladovej dosky po viac menej zariadeny dom novym nabytkom. Nie je tam vsetko uplne dokoncene ale to su uplne detaily a to maju aj s omietkou, terasou, chodnikmi okolo domu, plot ako tak.... Takze je to realne. Hlavne najskor asi okna a potom uz rychlo objednavat dalsi material a majstrov co na tom budu robit. Svojpomocne je to nerealne.
Odpovedať
Profilova fotka
@robogodal chce to peniaze a cas vsetko nahanat. dokonale planovanie a dohoda na vsetkych detailoch stavby. priklad, nemozete stratit tyzden lebo sa neviete rozhodnut na farbe obkladacky. potom postavite cely dom od zaciatku za 6 mesiacov.
Odpovedať
dostatocny rozpocet, aby ste nestracali cas hladanim najlacnejsich materialov+ majstrov a dobry casovy rozvrh, aby sa presne zosuladili subdodavatelia. A zobrat si polroka neplatenu dovolenku, alebo mat v rodine niekoho, kto sa vyzna a bude vam to menezovat.
Odpovedať
Profilova fotka
28.2. výkop základov, 19.5. strecha, 15.7. okná, 20.12. finiš - sťahovanie, čiže u nás 7 mesiacov po dokončení hrubej stavby, ale čakal som dlho na okná...
Odpovedať
8.4 prvy vykop... 25.11 nastahovany... Interier komplet hotovy,vratane obrazov, vankusikov a inych hluposti, fasada, chodniky, ploty.. Nieje Zahrada.. Zastavana 252m2.. Da Sa to.. Len musis mat organizacne schopnosti, presvedcovacie schopnosti, chladnu hlavu a dukaty. 😂😁
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?