Do akej výšky umiestniť termostaty?

Ahojte, poraďte do akej výšky umiestniť termostaty pre zonovu regulaciu jednotlivých miestností v dome? Môžu sa umiestniť v rovine spolu s vypínačmi? Teda v našom prípade nejakých 105 cm nad podlahou?
Odpovedať
Profilova fotka
Já mám umiestnené vypínače aj termostaty vo výške 125-135cm,a je to úplne v pohode.Dobre sa to aj ovláda aj na termostate všetko dobre vidieť.105 cm sa mi zdá dosť nízko.Inak neviem či na vypínače nie je v norme daná výška minimálne 120 cm od zeme,ale to som si neni istý.
Odpovedať
@feriicko zalezi to od termostatu. Ci ostane vo vyske vypinacov citatelny
Odpovedať
@similsk norma je myslim od 90 do 120 cm nad zemou. Termostaty mi prislo logicke dat do kazdej miestnosti zarovno s nimi, aby neboli v roznych vyskach. Hadam to bude ok, v pdostate aj tak ten termostat sa vo vacsine pripadov nastaví raz a potom sa s nim manipuluje uz len minimum.
Odpovedať
Profilova fotka
@feriicko Len sa zle na to pozeráa ,ak niečo potrebuješobčas zmenit alebo prestaviť,musíš byť pokrčený.Ale opticky to bude v rovine určite krajšie.Ja to mám tiež vedľa vypínačov v rovnakej výške
Odpovedať
My mame tiez zarovno vypinacov vo vyske cca 120-125cm (momentalne by som brala aj vyssie, lebo syn obcas postlaca kadeco)
Odpovedať
Vypinace mame 120cm. Termostat 155cm. Lepsie sa nan pozera a ovlada. Vobec mi to nepride, ze to zle vyzera kedze termostat ma aj tak uplne iny dizajn ako vypinace.
Odpovedať
@feriicko Já mám termostaty vo vypínačoch, aby som bol presný v tlačítkách.
Odpovedať
@feriicko vypínače mám a aj dávam na meter. Zarovno kľučky dverí cca. V tej istej výške aj termostaty na zonovku dávam. Klasický termostat do výšky očí. U seba mám len PT100 v pohybových čidlách alarmu na riadenie zonovej regulácie.
Odpovedať
@feriicko vela veci sa da odpozorovat na inych budovach, domoch, susedoch :) meter do vrecka a ide sa na spijonaz :)
Odpovedať
@petermu to hej, ale vacsina susedov ma starsie domy, kde sa vypinace riesili este podla starej normy :), kazdopadne, dam tie termostaty zarovno vypinacmi, myslim ze tych parkart co sa k tomu budem sklanat prezijem :). Dakujem vsetkym za nazory a rady.
Odpovedať
dobre vravia a ak ti bude zima tak pridaš
Odpovedať
@feriicko podľa mňa je to úplne v pohode výška. Pokiaľ to spĺňa normy, tak to môžeš mať. Ako je tebe najlepšie, tak si to daj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@feriicko termostat môžeš dať hocikde pokiaľ je podlahovka, má byť približne rovnaká teplota všade, ak máš radiátor iste ho nebudeš dávať rovno nad, ak panel na žiarenie tak do tieňa, tak isto naň nemá svietiť slnko, pre pohodlné nastavovanie do úrovni očí a teplotu nastav podľa tvojho pocitu, čo najnižšia teplota má rovnakú tepelnú pohodu ak je správna vlhkosť aspoň 50%, ak je len 30% musí byť teplota o 2 st vyššia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?