Digestor externý

Zdravím. Riešil niekto digestor do kuchyne s tým že ventilátor/motor bol vonku na fasáde alebo v odsávacom potrubí, alebo inde a v kuchyni bol len komínový zberač (alebo ako to nazvať). Kvôli zníženiu hluku. Ak áno, čo ste použili, aký ventilátor, aký kominový zberač? ďakujem.
Odpovedať
@rives mam to tak v plane riesit. zatial nemam vybraty konkretny motor. digestor klasicky "najlacnejsi" z ikea. upravim elektroniku tak, aby spustanie digestora spustalo externy motor.
Odpovedať
@rchrdba Aha tak čiže klasický digestor a upraviť. No tam zbytočne bude jeden motor navyše... Dúfal som že existujú nejaké dostupné riešenia už. Ale nejak sa neviem dogugliť k nejakým...
Odpovedať
Profilova fotka
@rives chcel som to aj ja tak riešiť,ale napokon som dal klasický digestor. Na stránke iventilátory nájdeš viac druhov do potrubia. Matovič si dal v novostavbe motor do špajze,a pochvaloval si to na yt -be.😁
Odpovedať
@igorkoo Matovič really? 😄 haha špajzu mám na opačnej strane, nedá sa 🙂 Guglim ale fakt to nikto nerobí u nás, teda nie takto pre domy, len profi veci som našiel za 1k a viac... to je moc. Ešte pripadá do úvahy varianta že vybrať motor a ten presunúť napr hore do rohu skrinky kade pôjde rúra. a tam to nejak zaizolovať. Alebo experiment s nejakým WC/kupelňovým ventilátorom do potrubia...ale to neviem ako by sa po čase správalo, či by sa nezaniesol alebo niečo podobné... hmm.
Odpovedať
Profilova fotka
@rives nežartujem , na YouTube mal aj má video o dome , ktorý si postavil.Názov videa je Čomu sa venujem, keď nežijem politikou cca 10ta minúta. On si kupoval ten motor z Ukrajiny. Ten wc ventilátor bude slabý do kuchyne.
Odpovedať
@rives Ano, bude tam motor navyse, ale ten odpojim, alebo vymontujem, neviem este, ake su moznosti v konstrukcii. Prislo mi to ako najlacnejsie riesenie. Ventilátor budem riešiť asi tento: https://www.iventilatory.sk/axialny-d...
Odpovedať
@rchrdba bude treba vymenovať lebo bude brániť prudeniu vzduchu.... Inak aj ja som pozeral ten ventilátor...
Odpovedať
@rives mas normalne axialne ventilatory do potrubia, na iVentilatory ich je celkom dost. Vlozis ventilator ako medzikus medzi dve rury a vec vybavena. Ak by si chcel ventilator do exterieru, tak tam uz mas problem aj s tym, ze musis ho mat po elektrickej stranke urceny do exterieru a asi by mal aj nejak vyzerat. Vybrat ventilator z digestora a prehodit ho za mur, nebude najlepsie riesenie.
Odpovedať
@rives presne tak, toto este nemam doriesene, nehral som sa s tym zatial, mal som ine priority v ramci stavby, ale uz mam na to predpripravenu elektroinstalaciu. Bud sa bude dat demontovat cely motor alebo len lopatky.
Odpovedať
@rives teraz pozeram, ze ty to chces do exterieru... ja to budem mat skryte v podkrovi v neobytnej casti a rura vyvedena nad strechu. nechcel som mat nic na fasade.
Odpovedať
Chcel som to dať vonku prvotne ale tak ventilátory sú extrémne drahé. Nechce sa mi veľmi ísť hore pod strechu a potom co...jedine dole cez poddasie...mam bungalov. Na strechu s tým nepôjdem. Su dve možnosti. Dat medzi rúry ten ventilátor a dat ho do skrinky rohovej pred múr z vnútornej strany a nejak to zaizolovat odhlucnit. Je tam v rohu hluché miesto... Alebo dat niečo do potrubia priamo a supnut to napr do múra. Ale neviem ako vibrácie. No videl som aj také co majú tesnenia práve na to... @rchrdba ako si chystal elektroinštalácie? Myslel som ze to chceš od tlačidiel digestora ovládať... @zita19 vonku nechcem dat ventilator z digestora to by nezvládol, slabé krytie. Ty to máš takto realizované? MSlim externým ventilátorom v potrubí...
Odpovedať
@rives tahal som kabel od digestora vedla potrubia smerom hore do podkrovia - mam plochu ruru zasekanu pod omietkou. Ten kabel prave bude riesit spustanie motora pouzitim ovladania na digestore.
Odpovedať
Chapem. Ja to spravím v skrinke keď to dám cez stenu vonku... Nechcem to dávať pozor strechu kvôli stekaniu kondenzu....
Odpovedať
@rives ja mam klasika ventilator v digestore, nastastie mam kuchynu oddelenu od zvysku bytu, tak ked huci, nech si huci
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch

Odpoveď na príspevok od rchrdba:

@rives tahal som kabel od digestora vedla potrubi…
@rchrdba zdravim vas... Ako ste to doriesili ten digestor.
Odpovedať
použil som starý vykuchaný digestor a pôvodný komín vyvložkovaný 110 plastovou rúrou, pod strechou sú napojené 2 ventilátory za sebou, ovládanie štvorrýchlostné pôvodnými spínačmi digestora. Má to chybu, pri zapojení oboch ventilátorov na max začne pískať potrubie, skoro ako forsáž na stíhačke, ale vzduch v kuchyni vymení za pár sekúnd - toť ventilátor https://www.dalap.sk/ventilator-do-po...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?