Zdravím. Riešil niekto digestor do kuchyne s tým že ventilátor/motor bol vonku na fasáde alebo v odsávacom potrubí, alebo inde a v kuchyni bol len komínový zberač (alebo ako to nazvať). Kvôli zníženiu hluku. Ak áno, čo ste použili, aký ventilátor, aký kominový zberač? ďakujem.
@rives mam to tak v plane riesit. zatial nemam vybraty konkretny motor. digestor klasicky "najlacnejsi" z ikea. upravim elektroniku tak, aby spustanie digestora spustalo externy motor.
@rchrdba Aha tak čiže klasický digestor a upraviť. No tam zbytočne bude jeden motor navyše...
Dúfal som že existujú nejaké dostupné riešenia už. Ale nejak sa neviem dogugliť k nejakým...
@rives chcel som to aj ja tak riešiť,ale napokon som dal klasický digestor. Na stránke iventilátory nájdeš viac druhov do potrubia. Matovič si dal v novostavbe motor do špajze,a pochvaloval si to na yt -be.😁
@igorkoo Matovič really? 😄 haha špajzu mám na opačnej strane, nedá sa 🙂
Guglim ale fakt to nikto nerobí u nás, teda nie takto pre domy, len profi veci som našiel za 1k a viac... to je moc.
Ešte pripadá do úvahy varianta že vybrať motor a ten presunúť napr hore do rohu skrinky kade pôjde rúra. a tam to nejak zaizolovať.
Alebo experiment s nejakým WC/kupelňovým ventilátorom do potrubia...ale to neviem ako by sa po čase správalo, či by sa nezaniesol alebo niečo podobné... hmm.
@rives nežartujem , na YouTube mal aj má video o dome , ktorý si postavil.Názov videa je Čomu sa venujem, keď nežijem politikou cca 10ta minúta. On si kupoval ten motor z Ukrajiny. Ten wc ventilátor bude slabý do kuchyne.
@rives Ano, bude tam motor navyse, ale ten odpojim, alebo vymontujem, neviem este, ake su moznosti v konstrukcii. Prislo mi to ako najlacnejsie riesenie.
Ventilátor budem riešiť asi tento: https://www.iventilatory.sk/axialny-d...
@rives mas normalne axialne ventilatory do potrubia, na iVentilatory ich je celkom dost. Vlozis ventilator ako medzikus medzi dve rury a vec vybavena. Ak by si chcel ventilator do exterieru, tak tam uz mas problem aj s tym, ze musis ho mat po elektrickej stranke urceny do exterieru a asi by mal aj nejak vyzerat. Vybrat ventilator z digestora a prehodit ho za mur, nebude najlepsie riesenie.
@rives presne tak, toto este nemam doriesene, nehral som sa s tym zatial, mal som ine priority v ramci stavby, ale uz mam na to predpripravenu elektroinstalaciu. Bud sa bude dat demontovat cely motor alebo len lopatky.
@rives teraz pozeram, ze ty to chces do exterieru... ja to budem mat skryte v podkrovi v neobytnej casti a rura vyvedena nad strechu. nechcel som mat nic na fasade.
Chcel som to dať vonku prvotne ale tak ventilátory sú extrémne drahé. Nechce sa mi veľmi ísť hore pod strechu a potom co...jedine dole cez poddasie...mam bungalov. Na strechu s tým nepôjdem.
Su dve možnosti. Dat medzi rúry ten ventilátor a dat ho do skrinky rohovej pred múr z vnútornej strany a nejak to zaizolovat odhlucnit. Je tam v rohu hluché miesto...
Alebo dat niečo do potrubia priamo a supnut to napr do múra. Ale neviem ako vibrácie. No videl som aj také co majú tesnenia práve na to...
@rchrdba ako si chystal elektroinštalácie? Myslel som ze to chceš od tlačidiel digestora ovládať...
@zita19 vonku nechcem dat ventilator z digestora to by nezvládol, slabé krytie. Ty to máš takto realizované? MSlim externým ventilátorom v potrubí...
@rives tahal som kabel od digestora vedla potrubia smerom hore do podkrovia - mam plochu ruru zasekanu pod omietkou. Ten kabel prave bude riesit spustanie motora pouzitim ovladania na digestore.
použil som starý vykuchaný digestor a pôvodný komín vyvložkovaný 110 plastovou rúrou, pod strechou sú napojené 2 ventilátory za sebou, ovládanie štvorrýchlostné pôvodnými spínačmi digestora. Má to chybu, pri zapojení oboch ventilátorov na max začne pískať potrubie, skoro ako forsáž na stíhačke, ale vzduch v kuchyni vymení za pár sekúnd - toť ventilátor https://www.dalap.sk/ventilator-do-po...