Decentrálna rekuperácia Inventer - skúsenosti

Potrebovala by som poradit ci dat Inventer alebo nie. Zaujima ma predovsetkym nazor tych,ktori ho uz maju.Viem, že nazory sa dost lišia preto ma zaujima nazor tych ktorí ju maju. Dakujem
Odpovedať
@katrin31 co mas na mysli?
Odpovedať
@matoztt zaujima ma hlavne ci je to podal vas ucinne tak ako hovoria a, ci to nie je hlucne, ci nie je problem ked fuka vietor. celkovo aky mate na to nazor..dakujem
Odpovedať
Ale čo konkrétne??? motor Inverter majú aj práčky AEG, kompresom majú chladničky LG, alebo myslíš tepelné čerpadlo???
Odpovedať
Profilova fotka
http://forum.tzb-info.cz/120797-inven...
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.efilip.sk/diskusie#!forum/...
Odpovedať
myslim decentralnu rekuperaciu. tieto fora mam uz precitane, chcela som sa spytat niekoho kto to ma.ale dakujem
Odpovedať
Pardon za reakciu, ja som si to pomylil INVERTER a INVENTER :-N
Odpovedať
My ho nemame, ale tiez sme nad nim chvilu rozmyslali. Mame reakcie ludi, ktori ho maju a velmi zalezi preco to chcete. Ak to chcete kvoli uspore za kurenie, tak toto nie je moc navratna investicia. Ak to chcete kvoli svojmu zdraviu, resp. kvoli pohodliu aby ste nemuseli stale vetrat, tak je to vyhodna investicia. Taktiez pochvaluju moznost, ze ked sa vratia z prace alebo dovolenky, maju krasne vyvetrany dom.
Odpovedať
@mareqm chceme to iba kvoli vetraniu. nie kvoli uspore na kureni. a vahame pretoze odporcovia tvrdia ze to nie je ucinne.
Odpovedať
@katrin31 co sme mali my informacie, ucinne co sa tyka vetrania to urcite je. Otazka je, aku to ma ucinnost co sa tyka uniku tepla pri vetrani. Ale to asi neriesite.
Odpovedať
@katrin31 My ho mame. zatial viem povedat len za par tyzdnov. Fakt je ze je podla mna hlucny pokial ide na vyssich "obratkach". Ked bol ten silny vietor, dost to fukalo do tych vonkajsich casti ( ale to aj pod skridlu a kade tade) a za normalneho vetra to nie je pocut ani na tom nizsom stadiu co nam zatial staci. Ale co sa tyka vetrania, musim povedat ze je super, v byte sme mavali hadky lebo ja potrebujem na spanie cerstvy vzduch a drahemu bola zima. Teraz v spalni "vetrame" ked sa rano vytriasaju periny asi 3 minuty a inak je okno cely cas zavrete a vzduch je tam skvely aj rano po zobudeni (a tak isto v inych miestnostiach). Ale co sa tyka nejakej uspory na teple to netusim.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@november30 Ahoj, akurát uvažujeme nad vetraním s rekuperáciou od f. Inventer. Odrádza ma hlavne možnosť a fakt "hlučnosti" pri vyššom stupni vetrania a či sa pri tom bude dať vyspať. Ako ste spokojný za dobu čo ho používate. Používate ho ešte? ďakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@klasik_x Ahoj, ano, pouzivame. Za tie 2 roky musim povedat, ze uz sme si zvykli na Tolko, ze nejaky hluk ani nevnimame ked ide, cize pocas spanku naozaj nevadi ( mame to na strednom stupni zapnute). Co sa kvality vzduchu tyka, nie je o com, v jednej miestnosti nemame a ked sa tam rano vojde musim okno hned otvarat lebo sa tam neda dychat 8-) tam ,kde su tak je velmi prijemny vzduch aj bez vetrania ( az sa bojim otvorit nejake okna, co sa neotvarali uz 2 roky :-D ). Co sa vlahkosti tyka, presne neviem cislo teraz, ale ziadne plesne, flaky ani nic podobne nemame. Co vsak vidim naozaj za nevyhodu, je ze pri silnejsom vetre, ako som spominala vyssie, to naozaj bucha a to ze riadne. Ale tak ,to buchoce vsetko. A este sa v jednom normalne usalasili v lete vtaky :-D na drzovku si vnutri zacali hniezdo stavat v tej vonkajsej casti ( ale nedokoncili ho, asi sa im tam az tak nepacilo, presunuli sa pod strechu)
Odpovedať
@november30 dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?