Dať do kúpelne podlahovku aj radiátor?

Práve riešime kúrenie v dome, na prízemí bude podlahovka a na poschodí radiatory. Ale nevieme či dať do spodných kúpeľní aj rebríkové radiatory alebo nám bude stačiť len podlahovka. Ako to máte vy? Sú tie rebríky potrebné len kôli vysušeniu uterákov?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Santana, jedni známi majú v celom dome podlahovku a v kúpeľni práve ešte plus rebríkový radiátor. My budeme mať kombináciu podlahovky a radiátory (bungalov) a v kúpeľni tiež podlahovku+ rebrík, ale či je to dobré aj an iné ako sušenie uterákov či ponožiek, to netuším. ale som zvedavá, čo napíšu ostatní
Odpovedať
Profilova fotka
my mame a rebrik... je to super, prave na tie uteraky..... ale aj na kurenie.. aj ked sa dava hustejsia podlahovka do kupelne, rebrikovy je fajn.. a ma predsa ventil na regulovanie, cize ked sa mi zda moc teplo, mozem ho stiahnut a ide len menej :)
Odpovedať
my mame vsade podlahovku, ale aj napriek tomu sme si dali do kupelni rebrikovy radiator. Pouzivame ho hlavne na vesanie a susenie rucnikov.
Odpovedať
aj my mame aj rebrik aj podlahovku
Odpovedať
aj my tak budeme mat...podlahovka+rebrik...aj teraz tak mame a vzdy si tam dam uterak a zupan a je to prijemne teplucke... ;-)
Odpovedať
Ahoj my tiez mame podlahovku a aj rebrik v kupelke....a vobec nelutujem, je to super vec....urcite odporucam. :-D
Odpovedať
doma mame dve kupelky s podlahovkou a v kazdej jej este radiator..je to super lebo kupelne musia byt vyhriate vzdy viac nez ine miestnosti a mozes na tom susit uteraky
Odpovedať
Profilova fotka
výkon podlahového kúrenia je obmedzený , doplňuje sa to aj výkonom rebr. radiátora, a väčšinou sa ponecháva aj možnosť vloženia el. spirály do radiatora na leto.
Odpovedať
a keď máte v celom dome podlahovku rebríkové radiatori čím vykurujete, len elektrikou?
Odpovedať
Rebrikove radatory nemame napojene na podlahovku, ale na elektriku.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme v kúpeľniach rebríkové radiátory a sú napojené na podlahovku ... nie sú horúce ale teplé a stačí to :) @ivanapor
Odpovedať
My sme po skusenostiach z chaty, kde mame aj podlahovku, aj radiator do domu radiator nedali. Mame len tu podlahovku, bohate to staci. Mozno v prechodnom obdobi by ten radiator bodol, ale to sa da vyriesit nejakym ohrievacom. Na chate sme nikdy ten radiator nezapinali, iba ked som viac prala a potrebovala susit pradlo :-D A ak teda uz radiator, tak urcite nezavisly od ostatneho kurenia, najlepise ten elektricky. Lebo ako vravim, najviac ho vyuzijes v prechodnom obdobi.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
my mame aj podlahovku aj radiator v kupelkach... aj kvoli vesaniu uterakov, dokurovaniu a na kurenie v prechodnom obdobi (mame aj elektricku spiralu)
Odpovedať
myslím, že ten rebrík sa určite zíde... , minule som videla v nejakom americkom filme, ako sušili uteráky tak, že ich rozložili po celej vykurovanej podlahe kúpeľne ako šachovnicu ... nemala by som chuť to po nich opakovať :-D
Odpovedať
Pokial ma byt v kupelni rebrikovy radiator napojeny na UK, v dome kde je len podlahovka a jedna sa o nizko energeticky dom, tak bude problem a bude tam zbytocny... V NED postacuje teplota vody v UK okolo 25-30st. To je vsak malo na rebrikovy radiator. Je tu moznost rozdelit okruhy UK na nizky a vysoky (dost sa to predrazi a je to neekonomicke) alebo ako sa tu spominalo, zapojit rebriky na elektrinu. No aj ked bude zapojeny na elektrinu, tak vznika zase problem prehrievania kupelne, lebo podlahovka bude dodavat dostatocne mnozstvo tepla a ked sa k tomu zapne aj elektricky rebrik, tak miestnost bude prekurena... Jedine riesenie je kvalitny prepocet a navrh hustoty podlahoveho kurenia s prihliadnutim na pouzitie el. rebrika s urcitym vykonom. Pokial to vsetko kurenar-projektant dobre nenavrhne, tak bude ten rebrik nevyuzity a sluzit len ako vesiak...
Odpovedať
@pifo - plny suhlas...preto sme my rebrik nedavali... na susenie uterakov je rebrik aj tak o nicom - zmestia sa tam mozno 2 vacsie uteraky a aj to len poskladane, cize schnu dlho.
Odpovedať
mame jeden rebrik, na obcasne vysusenie veci narychlo, v ostatnych kupelniach niesu a nechybaju.uteraky na nom nesusime, sprchujeme sa rano a do dalsieho rana su suche aj na drziakoch. dobry kurenar nadimenzuje trubky tak aby v kupelniach bolo teplejsie ako v inych izbach, alebo treba dat termosttay aj do kupelni.
Odpovedať
asi by sme mohli teda rebríky napojiť na podlahovku a k tomu ešte pridať elektrické tyče na prilepšenie a pre prechodné obdobie, u nás sú všetky uteráky a župany totižto zavesené na rebrikoch, v dome budeme mať len podlahovku a krb teplovodný prepojený do akumulačného zasobníka a asi bude aj solár do druhého zasobníka.
Odpovedať
Profilova fotka
Mňa by zaujímalo, či máte niekto skúsenosti s elektrickými špirálami /neviem ako to presnejšie pomenovať/, čo sa dávajú do kúpelky pod dlažbu v panelákoch. Nám to doporučil majster, len neviem...potrebovala by som nejaké ohlasy, aké s tým máte skúsenosti... Lebo kúpeľňu budeme dávať na úplne iné miesto v byte /terajšia komora/, tam nechceme ťahať ústredné kúrenie, tak tam zvažujeme formu kúrenia. Inak tá miestnosť nie je chladná, ale predsa by som tam nejaké kúrenie chcela... a elektrické, len sa neviem rozhodnúť. Ďakujem. :-)
Odpovedať
My mame podlahovku a aj rebrik, ktory je na podlahovku napojeny....cely cas je rebrik vypnuty, len obcas to zapiname, ked mame pocit, ze v kupelni je zima....podlahovku este nemame vyregulovanu. Ale urcite by som odporucala oboje.
Odpovedať
claudica,my sme z kumbala robili kupelnu a davali sme DEVI kable.
Odpovedať
@claudica:davali sme reychern to je vlastne vyssia rada od devi a spokojny nad mieru...maju ktomu aj termostaty a su vynikajuce elbo ked si nasavi s zeo 8 chces mat teplu podlahu tak si zisit ako muto trva dlho zohriat a potom o osmej juuz mas teplu....len to musis lepit na flexi lepidlo co je drahsie a aj dat flexi sparovacku co je tiez drahsie voci normlanej
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Ďakujem, našla som to na nete...informácie ohľadom toho. Takže pre nás budú vhodné tie vykurovacie rohože DEVI. Netreba nám ani veľa, malinká kúpeľňa to bude.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 Ďakujem, pozriem sa za tým, teším sa aj týmto informáciám, chcela som počuť, či ste spokojní a tak... a tiež ten termostat mi príde praktický. Takže super, ďakujem. ;-)
Odpovedať
@claudica: nemas zac a mame doma dva typy temrostatov..klasicky manualno digitalny je lacnejsi mna vysiel na 85€ a drahsi ten s tym inteligentym riadenim 142€ a meter2 rohoze vyschadza cca 45€..to su ceny bez dph co pozeram an fakturu ten lacnejsi zapiname len vtedy ked sa ide niekto sprchovat do spodnej kupelne na vyhriatie podlahy lebo mame murovany sprchovy kut a nastavis tam teplotu a on to zohreje a potom len udrzuje a sa mi zda ze po dvoch hodinach sa vypne ale strazi si minilanu teplotu. v tej kupelni je rebrik osadeny drahsi...nastavis na kazdy den X rezimov kedy chces v ktoru hodinu aku teplotu a nechas ho reagovat si to a regulovat a za dva dni frci tak ze v dany cas je to teple. obidva maju podlahove cidlo alebo mozes to dat na snimanie okolitej teploty a ten drahsi toto vi ekombinovat...aj podlahu snima aj teplotu v miestnosti...ten to maem v kuchyni a v hornej kupelni...spodna je zalozna a preto sme tam dali ten lacnejsi ak chces kontakt na predajcu ti to poslem do IP aby som nerobil reklamu
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejh0 áno, poprosím info do IP. Ďakujem
Odpovedať
Veľmi pekne ďakujem za všetky reakcie a nakoniec asi dáme rebrík len do jednej kúpeľne a bude na elektriku, nech je nezávislý a môže sa využiť v prechodnom období. :-) :-) :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
a aco hovorite na antracitovy, lebo je drahsie ako biely klasicky
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Chcem sa opýtať keď dám rebríkový radiátor aj so špirálou,je vhodné ho zapojiť aj na vodnú podlahovku (elektrokotol)?Tú vodu bude ohrievať aj tak elektrika,či už špirála alebo elektrokotol.Je to treba takto kombinovať,alebo dať len špirálu?Vďaka
Odpovedať
@yakuza Ak mas elektrokotol, tak by som dal spiralu. Ja mam radiator spolu s podlahovkou (sice zvlast okruh), ale vacsinou ani neviem ze kuri ked vodu do podlahovky tlaci povedzme 28 stupnov. Nehovoriac o tom, ze kupelna znesie vyssiu teplotu ako ine izby, vies si to pekne regulovat a mozes si v nej tak predlzit vykurovaciu sezonu bez toho aby si musel spustat kotol a obehove cerpadla.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?