Daikin altherma LT monoblok- áno či nie?

Ahojte, plánujem kúrenie prostredníctvom tepelného čerpadla. Zaujímali by ma skúsenosti, či dať radšej daikin monoblok alebo dať samostatný zásobník na teplú vodu? Nejaké rady a skúsenosti, či je niektorá voľba lepšia?
Odpovedať
@ann295 Ja tiež plánujem TČ Daikin. Riešil som či dám s integrovaným zásobníkom alebo s externým zásobníkom. Keď dáš externý zásobník potrebuješ ešte dodatočný viaccestný ventil ktorý nie je najlacnejší a cenovo hydrobox s integrovaným zásobníkom nie je vo finále o moc drahší. A tiež je to všetko v kope dobre zaizolované. Keď to ťaháš do velajšieho zásobníka musíš robiť prepoje ktoré musíš dobre zaizolovať lebo sa ochladzujú. Ak neplánuješ dať ešte solár alebo teplovodný krb, tak by som šiel do hydroboxu s integrovaným zásobníkom.
Odpovedať
@kajo873 ,ja mám naprojektované TČ Carrier z fy v Nitre aj s hydroboxom s integrovaným zásobníkom TÚV a poznám známych,čo to využívajú na kúrenie aj na ohrev vody a sú spokojný..len ja to budem mať ako jediný zdroj vykurovania ale obhliadam sa po ďalšom alternatívnom zdroji..Daikin dávaš už naisto?
Odpovedať
@sakic8 Ahoj, hej naisto som rozhodnutý, dobrá cena, a pozitívne referencie. Videl som ho aj naživo asi 3 ročná inštalácia, domáci boli spokojný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?