Daikin Altherma HT skusenosti

Ahojke, chcem sa opytat na skusenosti s tymto konkretnym tepelnym cerpadlom. Chceli by sme ho vyuzivat na vykurovanie prizemneho bungalova 320m2 obytnej plochy. Uvazujeme o napojeni na AN 1000L a z nej rozvody do radiatorov a podlahovky nakolko je to uz tak nachystane a na pripravu TUV. Mate niekto skusenosti s podobnou konfiguraciou?
Odpovedať
Nemate niekto skusenosti s podobnym systemom?
Odpovedať
@jankalc AKU bude naco? TC vzduch-voda maju prave vyhodu v tom, ze AKU nepotrebuju, dokonca monobloky mozu byt cele vonku. To je zbytocne predrazene. Potrebujes bojler cca 200-300. System ma jednoduchu a ucinnu regulaciu, netreba ho komplikovat.
Odpovedať
@jankalc keď dobre viem Altherma HT je vysokoteplotný systém. Do podlahovky Vám stačí aj nízkoteplotná Atlherma. Akumulačku by ste mohli dať ak máte teplovodný krb alebo solar a to pripojiť na spoločnú akumulačku len k tepelnému čerpadlu je to podľa mna zbytocne.
Odpovedať
Dokoncujeme novostavbu ktora bola projektovana este vr. 2006 bungalov 340m2, riesili to dost nestastne, polovica domu je podlahove kurenie a polovica radiatory preto sme sa rozhodli pre 1000l aku nadrz ktora by vedela rozdelovat do podlahy aj radiatorov a sluzila zaroven na pripravu TUV, len za pripojku plynu by bola cena 12tis eur :-( takze ostava len elektrika pripadne TC
Odpovedať
@jankalc Altherma HT je dobra volba, s tym problem nebude. Alebo radsej ine TC zem-voda so zemnym plosnym kolektorom. Cenovo to nebude viac, lebo Altherma HT je velmi drahy stroj. Dom je obrovsky, toto je uloha pre projektanta kurenia, ktory navrhne optimalne riesenie @majkoj
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Zdravím, mám trochu problém s Daikinom HT. TČ ignoruje nastavenie výstupnej teploty vody. Stále vyženie vodu na 65C. A udržiava ju v rozmedzí 65-55C. Bez ohľadu čo nastavím na riadiacom panely. Trojcestný ventil to zreguluje na potrebnú teplotu do kúrenia. Systém je nasledovný: TČ - anuloid - paralelne plniace skupiny TÚV a kúrenie. Otázka je, či takto je to nastavené v servisnom menu alebo je tomu amen už. Ďakujem za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?