Dá sa využiť akumulačná nádrž ku kotlu na pelety?

Profilova fotka
Viem, že sa akumulačná nádrž využíva pri kotle na tuhé palivo. Zaujímalo by ma, či ju môžem využiť aj pri kotle na pelety. V dome budem mať v suteréne kotol na pelety, kúrenie by bolo na prízemí podlahové a podkrovie chcem riešiť radiatormi.
Odpovedať
Samozrejme je to mozne, dokonca niektore firmy to uz ponukaju ako cenovo zvyhodnene kompletne sady.
Odpovedať
Ja idem použiť také riešenie v mojom dome, kde budem peletovým kotlom nahrievať akumulačnú nádrž NADO 750 l s vnútorným vnoreným bojlérom 200l. Regulácia kotla bude napojená iba bojlérovým čidlom do akumulačky a to bude jediná starosť kotla aby nahrieval akumulačnú nádrž na požadovanú teplotu ( aj v lete, keďže v akumulačke je aj vnorený bojlér - TUV), z akumulačnej nádrže pôjde horúca voda do rozdelovača na dva okruhy (podlahovka a radiatory). Každý okruh bude mať zmiešavací ventil na požadovanú teplotu a obehové čerpadlo, ktoré bude spúšťané izbovým termostatom. Ak by niekto vedel odporučiť aký izbový termostat použiť na spúšťanie obehovky budem rád :-D . Mal by to byť termostat, ktorý je na 230v a priamo by bol napojený do obehovky - ak taký existuje.
Odpovedať
Profilova fotka
využiť ju môžte.
Odpovedať
zalezi na tom ze ake mate TS domu. Pokial mate TP stratu nizku, tak v kazdom pripade si dajte AN. Pri peletaku pocitajte na 1kW vykonu kotla 30 l objemu vody v AN. Samozrejme ze zalezi na tom ze aky kotol a o jakom vykone bude instalovany.
Odpovedať
Je to mozne a aj odporucam nakolko kotol zbytocne necykluje. Velkost AKU zalezi od vykonu kotla a tepelnych strat.
Odpovedať
ja to mam riesene v projekte domu aku 750l + solar, vcelom dome podlahovka, aku pec na pelty odporucate? mam v projekte atmos
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?