Dá sa plynová rúrka schovať pod zateplenie?

Ahojte. Da sa schovat plynova rurka, ktora ide od zeme az na prve poschodie pod zateplenie? Co na to kolaudacna komisia? Dakujem
Odpovedať
bezne sa to takto robi, najprv sa urobi plyn a potom sa zatepluje... povedzme napr. , ze zateplite 15 cm polystyrenom a plyn chcete dat po fasade. objimka bude mat dlzu 25cm od mura, to bude drzat ako pes jeza. ak mate projekt novostavby tam by malo byt zakreslene ako sa ma toto riesit. ja by som dal plynovu ruru na doraz na mur a zateplil. Tam nie je ziadne riziko, rura nie je ani tepla ani sa s nou nehybe. Inak kazdy stavebny urad si zije svojim zivotom, to co akceptuju v Michalovciach v Poprade nemusi platit. Zavolajte si tu svoju otazku priamo na obec/mesto kde staviate a mate odpoved z prvej ruky. Naco su vam skusenosti inych ked to nemusi u vas platit... ja by som si zavola teda priamo na stavebny urad u vas... :)
Odpovedať
@luciaa15 Ano takto sa to robi ale rurka sa musi zaizolovat a cez stenu dat chranicku Ved to by mal vediet kazdy plynar. S pozdravom med top
Odpovedať
@luciaa15 ak bude revízia, musí schváliť. Norma povoľuje plyn do omietky...
Odpovedať
Da sa to tam dat ale hore a dole na rure teda na fasade musi byt odvetravacia mriezka. Podla normy. Takze na fasade budem mat krasne mriezky....aaach jaaaj.
Odpovedať
Profilova fotka
@luciaa15 , to ste kde zistili, že to takto ma byť? Lebo nám firma, ktorá robí rozvody aj plynu toto nespomínala.
Odpovedať
@luciaa15 tiez by ma zaujimalo, ktoru normu vsetci nedodrzujeme a zazracne sme napriek tomu dostali revizie.
Odpovedať
@luciaa15 Nápodobne. Žiadne mriežky tam nemám, a je to tak aj v projekte ... Reviziu mám a aj skolaudované :)
Odpovedať
No podla plynara je to v poriadku. aj ja som mala reviziu uz spravenu ale firma ktora zateplovala chcela radsej pocket lebo si nebol isty a aj dozor to radsej chcel este raz skontrolovat. plynar ma vsak ubezpecil, ze vsetko je ok, ze podla novej normy sa to da aj bez mriezky. Tak som to nechala tak. Sto ludi sto nazorov. Dufam, ze uz s tym mam pokoj, uz to ani neriesim, a ani by som to neriesila ale urcite by som nenechala ziadne mriezky na fasade. Za dva tyzdne je kolaudacia tak hadam vsetko dobre dopadne.
Odpovedať
@luciaa15 takze ak som to spravne pochopil - tvoj predchadzajuci koment o mriezkach bol vlastne blud, opierajuci sa o neexistujucu normu? Len si to niekto "myslel" a ukazalo sa, ze sa mylil?
Odpovedať
neviem ci to bol blud, alebo to tak bolo predtym, ale ze vraj teraz je to v poriadku. takze neviem. A ak je to v poriadku viac ma nezaujima lebo sa to vyriesilo takze mozme byt vsetci spokojni ak je to tak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?