CZT a podlahovka - da sa?

Do rezidencnej zony pre rodinne domy budu dotiahnute CZT rozvody. Radi by sme ale v dome mali podlahovku, nie radiatory. Podlahovka vsak pracuje s nizsimi teplotami ako ma CZT. Vyriesia to nejake zmiesavace, je to odskusane riesenie? Z ekonomickeho hladiska predpokladam, ze CZT by malo byt vyhodnejsie, minimalne o cenu kotla, jeho udrzbu a pod. Vdaka za nazory.
Odpovedať
samozrejme že je to odskúšané už desiatky rokov. Len si treba overiť spôsob merania, aby ste nazaplatili aj za teplo ktoré získate inak ako z UK (platí pre veľmi úsporné domy). Ak je cena dobre nastavená v prospech užívateľa je to celkom dobre riešenie, len je dobré vedieť zdroj primárnej energie (je rozdiel či sa teplo vyrába ako odpadný produkt inej výroby, alebo primárne z plynu, či napr z vodnej, alebo solárnej turbíny), ktorý bude mať vplyv na vývoj ceny v budúcnosti.
Odpovedať
technicky je to možné , vyrábajú sa výmenníkové stanice aj pre byty, resp. rodinné domy. Ale ide o to aby cena výmenníka nakoniec nebola vyššia ako cena plyn. kotla. Záleží čo bude teplonosná látka v CZT, horúca voda, alebo para?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?