Cudny problem s vodou

Zdravim mam taky zapeklity problem s vodou. Zacalo mi z nicoho nic ked napriklad pustim vodu z hadice a nasledne zastavim tak mi hadicou z nicoho nic trhne spat. Uz som skusal aj gulovym ventilom znizit prietok ale stale mi to robi a co viac ked pustim studenu vodu tak mi v bojleri normalne nieco buchne. Nemate s tym niekto skusenost co by to mohlo byt? Lebo je to neunosne, idem si napr. len nabrat vodu do pohara a z garaze sa ozve BUCH. Uz mi to lezie na nervy. Dakujem za pomoc Roman
Odpovedať
Aky mas tlak na privode? Ako si napojeny?
Odpovedať
tlak nemame nejaky vysoky, sme na kopci ale presnu hodnotu neviem povedat. Doteraz mi to vsak nerobilo, len som prirabal jednu odbocku, takze som musel vypustit bojler a odvtedy mi to nejako robi. Ale ta odbocka je pred bojlerom a za nou je gulak a ten ked zavriem tak mi to nerobi, len ked otvorim gulak do bojlera.
Odpovedať
Spätná klapka pred bojlerom bude pravdepodobne poškodená...
Odpovedať
@diro1 je to náhla zmena tlaku. Pomalšie otváraj kohútikom tak, aby nebuchlo. Mne to tiež urobí pri odstavení (pustení) bojlera.
Odpovedať
@diro1 neviem je to podla man dost normalne, voda ma svoju hybnost a ked ju prudko zastavis tak ti hadicou musi pohnut. to buchanei sme asi tiez mali, nejak ma to nerusilo bolo to pocut ked si pocul ako prudi voda v potrubi... neviem ci to robie nesledujem to, mozno a sa v bojleri uvolnil nejaky bordel, zaniesol prietok... neviem
Odpovedať
@dedo758 ahoj, len ja pred bojlerom nemam spatnu klapku, ale iba pretlakovy ventil, ale aj za nim mam bulak a vtedy to nerobi. Ono to vyzera ze buchne nieco dnu v bojleri.
Odpovedať
@viktor811 aj to som skusal, len aj tak to buchne ale urcite tichsie. Len mi to neriesi problem. Inac ono to bucha dna v bojleri preto je mi to cudne.
Odpovedať
@diro1 prečo si pridával ten guľovy ventil. Totiž mám podozrenie, že odbočka zostáva zavzdusnena.
Odpovedať
@viktor811 aby som si mohol uzatvorit bojler ak potrebujem nieco urobit aby mi nevytiekol Len ta odbocka je pred gulakom a ten ked uzavriem tak to ide v pohode.
Odpovedať
@diro1 ono by to potrebovalo asi celú schému zapojenia bojlera.
Odpovedať
Medzi bojlerom a pretlakovym ventilom by si v ziadnom pripade nemal mat dalsi ventil! A klapka moze byt (casto aj je) sucast pretlakoveho ventilu. Nevies to zapojenie odfotit, pripadne natocit mobilom ako sa to sprava?
Odpovedať
@kejsix takto to vyzera, dole je privod vody, potom gula, potom pretlakovy ventil a opat gulak. Mam to tam tak aby som bez problemov mohol vymenit pretlakovy ak bol vadny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@diro1 zdravim...skus pozriet,ci sa pri zastaveni vody vzajomne nedotykaju srobenia...
Odpovedať
@heliator nie, su od seba cca 5cm
Odpovedať
Pre seba som to uzavrel tak, že sa jedná o spätnu hybnost vody (ako rak. motor), ktorá naráža na uvoľnený predmet, alebo na stenu zavzdusneneho priestoru. Zavzdusnenie môže byť aj v mŕtvej vetve TUV.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?