Čo znamená buchnutie v podlahovom kúrení?

Pozdravujem vás. Mám postavený bungalov a v nom mám 8 okruhov podlahového kúrenia. V jednom z tých okruhov, v obývačke už pár krát niečo buchlo. Zvuk silný - akoby spadla kniha. Podlahové kúrenie funguje normálne, podlaha je teplá a obývačka vykúrená na požadovanú teplotu. Nestretli ste sa s takým javom? Čo to môže spôsobovať? Vďaka za vaše rady, postrehy.
Odpovedať
@4kolky Jedine, co mi napadlo, ze praskol poter...
Odpovedať
aka je podlahova krytina?
Odpovedať
@4kolky mohlo by to byt aj tym, ze sa kvoli chybajucej dilatacii niekde poter dotyka steny (napriklad sa pri robeni poteru poskodila dilatacna paska, alebo niekde kus chyba). Poter pracuje a pri pohybe to moze vydavat na takom mieste zvuky podobne hlasnemu buchnutiu.
Odpovedať
8-) Poltregeist? Srandujem... Bude to poter a dilatacia.
Odpovedať
Podlaha je laminátová, poter je anhydrid. Ak chýba alebo je poškodená diletácia a naozaj praskol poter je to nejaký problém? Možno blbá otázka ale nerozumiem tomu. Vďaka
Odpovedať
@4kolky nemusel hned prasknut poter, len pri vacsej zmene teploty budete vzdy pocut hlasne buchnutie, lebo sa nema ako vyrovnat pnutie poteru.
Odpovedať
Dobrý den, ja by som chcela tiež poradiť ohladom toho búchania. Bývame už rok v bungalove, ktorý bol dokončený v decembri 2015. Máme podlahové kúrenie a na tom dlažbu. V mieste, kde končí nosná stena, ktorá je hrubá 30 cm sa pri prechádzaní po podlahe ozýva tiež také hrozné pukanie. To miesto je vlastne koniec dlhej, z ktorej sa ide do lava do otvorenej obyvačky a do prva do kuchyne. Kúrime už vlastne druhú sezonu a doteraz nebol problém. Sledovala som čas pukania a zistila som, že ked sa zapne kotol tak to viac puká a ked podlaha pomaly chladne tak menej. Prikladám aj foto miesta. Od miesta pukania je asi vo vzdialenosti do 50 cm urobená dilatačná špára na dlažbe aj na potere. To pukanie je niekedy také hlasné, že pozerám kedy nám padne povala alebo sa vyduje podlaha. Poter sa robil 01.11.2015 a dlažba sa dávala 04.12.2015. Dá sa s tým niečo robiť?
Odpovedať
Pridávam foto
Odpovedať
Profilova fotka
@katkus26 Vybrať dlaždicu v mieste dilatačnej špáry, opatrne vysekať malú dieru cez poter a pod poter natlačiť montážnu penu.Iné riešenia by boli o dosť drahšie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Mam tento isty problem , niekolko krat do dna hrozna rana v kupelni. je alebo poznate niekoho kto mi stym pomoze?okolie BA?
Odpovedať
a tiez som dal Anhydrid
Odpovedať
@sosoteam111 Je to spôsobené pohybom poterovej dosky pri rozpínaní a sťahovaní (zmena teploty) a jej trením o inú pevnú plochu, napr. stenu. Časom, keď sa tie dotykové hrany vyderú, to prestane, alebo sa aspoň zmierni. V lete to nebude vydávať zvuk.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 hej len budi ma to v noci normalne rad by som to nejak spravil. aj nikomu zaplatil nech mi stym pomoze ako cakat :(
Odpovedať
@sosoteam111 Odstrániť to hneď by bolo nákladné a prácne. Musel by si odstrániť podlahovú krytinu a vedľa steny zbrúsiť z poteru nejakých pár mm, aby sa to nešúchalo o seba. Keď ti liali poter, asi niekde zabudli dať dilatačnú podložku, alebo tá podložka padla dole vedľa izolácie a poter vyliali až k stene.
Odpovedať
@sosoteam111 Aka teplota vody vam ide do podlahovky?
Odpovedať
Presne toto robi sadrovy poter. Puka
Odpovedať
@danculd zhruba 37-40stupnov
Odpovedať
@sosoteam111 A keby ste skusili nastavit menej? Ja som ani v najvacsich mrazoch nedaval viac ako 30. Poter sa nebude tak moc roztahovat a mozno to pomoze.
Odpovedať
@danculd skusim teda 33stupnov dakujem
Odpovedať
@sosoteam111 37-40 stupnov do podlahovky? Urcite? Pride mi to ako nerealne cislo.
Odpovedať
mam proterm raja 12kw daju sa tam nastavit aj kw 2-12 jak dam len 12 a teplota do podlahovky je 33stupnov ked zopne kurenie. pri 2kw nepocujem ten buchod sem tam ale aj pri 6kw jak prestavim je to uz pocut asi to budem muset riesit.
Odpovedať
@sosoteam111 nemate moznost nastavit teplotu, ale len vykon? Ja hrejem vodu cca na 45 stupnov, ale zmiesavacim ventilom sa chladi a do podlahovky ide 22-25 stupnov.
Odpovedať
@stowasser mam samozrejme teraz momentalne mam 33 ze ked zopne termostat vodu zohrieva v podlahovke na 33 stupnov a bezne tam je okolo 24-27st
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@4kolky Zdravim vas. Chcel by som opytat ci sa podarilo vyriesit vase problemy? Pred troma mesiacmi mi tiez vyliali anhydrydovu podlahu a mam presne tento isty problem. Jediny rozdiel, ze mi to bucha v celom dome a to mam dvojpodlazny. Staci ze ideme dvaja blizko seba, niekde zatazime podlahu a zrazu bum. Niekedy taka rana ako keby niekomu padlo kladivo z ruky. Nestava sa to casto, ale v poslednej dobe vzdy aspon raz za den. Uz som z toho zufaly. Kontroloval som dilatacny pas a vyzera to ze je vsade v poriadku.
Odpovedať
zdravím, prestalo to po 1 vykurovacej sezóne, odvtedy pokoj
Odpovedať
@4kolky dakujem za odpoved. Len pre upresnenie, aby som to porovnal s mojim problemom, sa este opytam, pri tom buchnuti ste to citil aj v nohach? Taky jemny otras? Preto sa pytam, lebo sice mi nikde nepraskla ani stena a ani podlaha, ale pri niektorych buchnutiach je citit otras od podlahy a dost sa obavam, ze ked na to dam nalepit dlazbu tak mi ju moze casom poskodit, alebo sa bude odlupavat. Velmi pekne dakujem za odpoved, som z toho uz zufaly.
Odpovedať
@filip1981 Slovami holohlaveho klasika: “Ono sa to poddá”. Určite na to bude mať pozitívny vplyv aj to, keď zaťažíte podlahu nábytkom.
Odpovedať
mali by ste si porovnavat skladbu aku ste pod podlahovku pouzili a rovnako rozostupy a sposob polozenia okruhov. Vsetko ma svoje priciny preco sa to ma davat a preco sa to ma takto robit. Vsetko sa v ,,urob si sam,, docitat neda. Potom tu citame taketo prihody o buchnutiach v podlahe. Polovica z vas co mate tieto problemy mate v podlahe karirohoz a polovica nema foliu alebo poriadnu dilataciu tam kde ma byt - na stene, na prahoch dveri z oboch stran ale aj medzi okruhmi samotnymi- pri obvodovej stene a pod balkonove okno hustejsie, v strede miestnosti redsie... to je teraz uz jedno, nie... podlahovku tu vela z vas povazuje za banalitu, ale az taka brnkacka na jedno pocutie to asi nebude. Ja si myslim, ze je to jednoznacne pochybenie v skladbe, to sa tu ale nik neprizna :)
Odpovedať
Ja som sa na to pytala uz pred rokmi a trva to buchanie doteraz. Nikto na nic neprisiel... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... Ako som citala vasu diskusiu, mozno to tiez nie je v kotolni, ale v podlahe... neviem :-|
Odpovedať
@qwerty81 nakolko system je jeden celok spojeny rozvodom rur zvuk sa prenasa potrubim a najvacsi zvukovy efekt sa moze javit uplne v inom mieste ako vznikol. Toto miesto kde zvuk vznika treba odhalit a potom sa pojde po pricine. Kazdopadne to treba odstranit lebo ak tam je nejaky skryty pohyb v podlahe ktory tento zvuk vydava ten moze hadicu podlahovky az tak zdeformovat ze zacne tiect a to uz bude vacsi pruser. vela zdaru
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?