Čo treba pripraviť pred inštaláciou kotla?

Profilova fotka
Taaaakže: Dnes mi volal kurier, že má môj kotol so zásobníkom, po robote si ho idem vyzdvihnúť na centrálu. Pred samotnou inštaláciou by som asi mal mať niečo pripravené, však? Konkrétne predpokladám, že by som mal mať pripravený priestor a stenu, kde kotol bude, čo znamená asi toľko: - odstrániť starý kotol a všetky potrubia a elektrika, čo k nemu idú - odstrániť komínový vchod zo starého kotla (nechať priamo dieru v stene?) - odlupať starú farbu aj s omietkou zo steny - pripraviť vedenie na odtok kondenzátu (alebo je "kondenzovod" už súčasťou kotla? Je to nejaká hadička ktorú len pichnem do guličky v podlahe?) - pripraviť stenu: nová omietka, farba... ? - navŕtať otvory na hmoždinky, v ktorých bude kotol držať - nainštalovať kotol Je to všetko, či som na niečo zabudol? PS: Samotné rozvody kúrenia a teplej vody budem riešiť potom, zatiaľ tam chcem mať čisto kotol bez prípojok. Aj to vlastne len zato, aby nezavádzal. Či lepšie je inštalovať kotol až keď budú rozvody kúrenia a vody?
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft sám si si dal zoznam aj odpovedal :-) na odtok kondenzátu použi na to určený sifón pre kondenzát, nech to ide voľne odkvapkávaním z hadice a je prerušená vodná cesta medzi sifónom kotla a sifónom kanalizácie. vedenie kondenzátu stačí z DN32-40. stavebné úpravy pred osadením kotla určite riešiť, nech potom nerobíš omietku a nátery po osadení KK. zbytočne sa Ti to skomplikuje. kotol zavesíš na protikus ktorý dostaneš ku kotlu, takže by som to neriešil, ak ho ešte nemáš fyzicky. s kotlom by si mal mať aj papierovú šablónu, takže si to presne napasuješ. použil by som potom oceľovú kotvu s výstupom ne metrický závit alebo chemickú kotvu, najlepšie riešenia od Fischer. najprv osaď kotol a tak skladaj rozvody, budeš mať jasne určené pevné body takže i skladačka bude jednoduchšia. Všetky vstupy/výstupy budú na šrúbenia takže žiaden problém.
Odpovedať
@maros_kollar perfektne napisane. Dodatok vyvlozkovanie komina pred osadenim kotla.
Odpovedať
@gkrivanek Podľa "diery v stene" súdim, že starý kotol nebol do komína... :-) @megosoft Daj foto miesta, kde visí starý kotol, poradíme viac.
Odpovedať
@dedo758 dobrý postreh asi hej zrejme mal klasický turbo kotol cez stenu a nie do komína
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte pár otázok Čo to znamená turbo kotol? To je toten "fifík", čo trčí z boku domu, kde sa odvádzajú spaliny z kotla? Ja mám komínovú trúbu oceľovú (nerezovú, alebo akú - proste kovovú), cca 18cm širokú... do toho potrebujem vtrepať tú trubku na odvod spalín (8cm priemer, či koľko?) A popritom bude prúdiť čerstvý vzduch do kotla na kúrenie? Teda aspoň dúfam, že sa to dá takto riešiť. Kotol už mám fyzicky aj so zásobníkom. Foto miesta, kde bude kotol dodám zajtra :) Ďakujem za pomoc
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?