Čo si myslíte o rohovom krbe, čo sa otvára dohora?

Profilova fotka
Ahojte, kto mi viete poradit ohladom rohoveho krbu, ktory sa otvara dohora. Ake mate s tym skusenosti? Nie su s tym problemi, s cistenim skla... Kde sa daju zohnat kvalitne rohove krbove vlozky?
Odpovedať
ahoj natalinka, my mame rohovy krb. otazne je, ci naozaj potrebujete krb s otvaranim dohora. priznam sa, ze my sme krb riesili asi 2 mesiace a nukali nam aj ten. ja osobne si myslim, ze je to zbytocne predrazene kvoli tomu mechanizmu (ved samotna vlozka vyjde na cca 100 tisic) a keby sa nahodou daco stalo, musia ti rozobrat celu obstavbu. my mame teda otvaranie doboku, klasika, ciste manualne, ziadna hydraulika :o) a sme nesmierne spokojni. co sa cistenia tyka, tak v krbarskych firmach (teda my to kupujeme od nasho dodavatela a stavitela :o)) predavaju normalne cistic na sklo krbovych dvierok. obsahuje to nejaky hydroxid a tak,ale je to super. raz za cas to nastriekas a pozotieras spinu. sem-tam treba aj viac krat, ale vzdy vsetko nakoniec zide. nejake baby tu pisali,ze na to pouzivaju cif,ale priznam sa,ze ja by som sa bala, kedze to nechcem velmi poskrabat a tym by sa mohli porusit aj vlastnosti toho skla. ak budes mat este nejake otazky, kludne sa pytaj :o)
Odpovedať
opica odkial a aky mate krb+ kolko stal? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj opica, dakujem moc za prispevok. Som prekvapena, ze tie krbove vlozky s otvaranim dohora su take drahe :-. . Moc ma to veru nepotesilo, kedze je to mojim snom mat taky krb. Budem musiet porozmyslat asi nad druhou variantou, ak nezozenieme nieco lacnejsie. Nevie niekto o takychto krbovych vlozkach, ale lacnejsich. Alebo je to tak ako pises Ty opica vsade s cenou?
Odpovedať
opica: Je fakt, že krbová vložka z vysouvacím otevíráním je dražší, my ji původně taky chtěli, ale 100 tisíc mi přijde přehnané, nás by vyšla asi o 5-8 tisíc víc než normální, takže ta co jsme původně vybrali vyšla asi na 42 tisíc. Sousedi mají vysouvací a nic se rozebírat nemusí, protože jdou ta dvířka v případě nutnosti vyklopit.
Odpovedať
no, my sme mali viacero navrhov a viem aj odporucit, ktore firmy nie su velmi dobre (cez znamych a tak). my sme nakoniec skoncili u firmy filux design a musim povedat,ze sme boli velmi spokojni. hlavne, ked nam robili navrh a len sme riesili mriezky, tak ziadne take ako inde, tak sem dame 15x15 a sem 10x30cm,ale chlapik zacal hadzat vzorce, pozeral na vykon vlozky a nasledne vyratal, kolko vzduchu bude treba priviest a odviest a normalne tam dal aj jednotky, takze nas to v podstate :o) rozhodli sme sa pre slovensku vlozku kobok, moj otec ma taku na chate a nema s nou problemy. takisto je rozdiel, ci chces ocelovu, so samotom alebo nejaku plechenu (teraz si presne nespomeniem). aj to sme zistovali, lebo kazda ma svoje vyhody a nevyhody. zalezi aj od toho, ci ju chcete pouzivat na vykurovanie. preto je dobre skocit do studia, kde vam poradia. nas krb vysiel na cca 115tisic, co je super cena. vlozka bola okolo 35. a takisto vrele odporucam dat si akumulacne, nie izlolacne tvarnice na obstavanie, viac tepla sa dostane do miestnosti. a este na tom filuxe je super to,ze chlapik je velmi ochotny, mame na krbe take policky a su prichytene kvazi plastovymi srobkam ia akosi som ich pri montovani po malovani krbu dovrzala. a chlapik,ze nie jw problem, sice jedna stoji len 30 koruna, all objedna nam ich a aj donesie domov. ved hodim fotku, ked uz to moj muz konecne odfoti. a ozaj, este jedna vec ma napadla, my sme si dali pred krb len pochodzne sklo, cize to nemame vydlazdene a je to super, nezmensuje to meistnost, to snad bude tiez na to obrazku. ale proste boli sem nesmierne spokojni s firmou, ich robotou a tera zi krbom :o) riadne som sa rozpisala, ako tak pozeram :-)
Odpovedať
kacka.va moze byt, asi sme boli v zlej firme, co sa toho tyka, tam nam hned nahadzal take ceny,ze pomaly 300tisic by sme dali za krb. urcite su aj lacnejsie, verim tomu :-)
Odpovedať
no běžně se ceny komplet realizací pohybují nejčastěji od 80-120 tisíc a to včetně třeba mramoru
Odpovedať
kacka.va to je v ceskych, na slovensku ti to spravi tych 120 a vyssie :-( ved aj my mame mramor, to je asi uz bezne, nie?:-) este ma napadla jedna vec, vela zalezi aj od toho, ci chcete veci, napr. mramorove listy a tak z jedneho kusu alebo pripadne dvoch, troch, to tiez zavazi, preto je krbove studio podla mna super
Odpovedať
někdo mramor nechce a dává na zem nebo i na "schod" okolo krbu dlažbu nebo staví krb na pískovec a před krb sklo, tak běžný mramor zase není.
Odpovedať
a abych pravdu řekla, tak krbovou vložku tak drahou, jak jsi psala, jsem neviděla nabízet v žádném studiu s krby :-)
Odpovedať
heh, ja hej vo firme bautech, oni maju o.i. i nejake super luxusne zasadne z talianska a tusim francuzska, to bola prva frma, kam sme sli. ale chlapik bol velmi mily a ochotny, to musim uznat. lenze, kedze sme predtym vobec nemali predstavu, kolko take veci stoja, tak sme ostali trosku soknuti :-)
Odpovedať
zajděte i jinam ;-). My jsme si nechali krb udělat až od třetí firmy, kde jsme byli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
my asi od piatej,ale sme spokojni, ako som pisala. proste treba hladat, co komu vyhovuje,s tym suhlasim. su ludia, ktori musia mat za kazdu cenu to najdrahsie a zas taki, ktory mozno na to nemaju. proste zdravy stred je podla mna idelany, kvalita za prijatelnu cenu :-)
Odpovedať
a jo, já jsem si nějak blbě přečetla, že už krb máte. :-) Já bych šla u vložky jedině do litiny, ostatní je prý naprd.
Odpovedať
ja som pocula vselico, my mame liatinovu so samotom, vraj ta ocelova sa rychlejsie prepali, to som aj aj pocula. liatinovej zas dlhsie trva nez sa rozohreje. ale zas tie ocelove su asi lacnejsie, ak si dobre pamatam. hoci krb nestavias na tri roky, cize s tebou plne suhlasim. vy amte uz krb hotovy?
Odpovedať
jojo, my už topíme jak o život :-).
Odpovedať
veru, je to parada, ja som sice mimo domov momentalne dlhodobo,ale muz si robi ohen v krbe skoro kazdy den, tak to mam potom ako zivy setric obrazovky cez skype :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ahojte vsetky kocky co ste napisali. Momentalne sme v zahranici... takze nemame moznost obist vsetky krbove spolocnosti, takze dakujem za rady... Urcite mi do buducna pomozu vase prispevky... a som rada ze sa daju tieto dvierka aj vyklopit v pripade potreby. :-D Ak budete take zlate mozte mi poslat aj foto vasich krbov napiste mi do IP a poslem vam moj email.papa
Odpovedať
Profilova fotka
natalinka: mrkni na nabidku teto firmy - krby-blanzek, my od nich mame krb a jsme spokojeni. Jak psaly holky, chce to se porozhlednout i po jinych firmach a ne brat hned v te prvni
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem godi, pozrela som si tu strasnku, nasla som tam aj nieco co by som chcela aj ja, no uvidim co mi odpisu, aku cenu za tu krbovu vlozku budu chciet. Manzel ma zrusil ze urcite 100tis. len za vlozku nedame ;-(
Odpovedať
tak jo, konecne mam foto, je to sice zo sestrinho domu, ale nas je taky isty, len zrkadlovo otoceny a natrety na inu farbu. tu je linka http://img218.imageshack.us/my.php?im...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme boli spokojny tu poradia dost dobre ceny a porovnavali sme dlho krby-vilcek
Odpovedať
Profilova fotka
caute baby, skuste cechkachliarov.sk, mozete tam krby hladat, pozerat, porovnovat aj 4 dni. Orkem toho kachlove pece....no urcite si cyberiete.A vsetko od tých najlepsích :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj opica, dakujem moc za fotku, az dnes som objavila, ze si pridala foto na ukazku sestrineho krbu. Je naozaj pekny a krbova vlozka nebola naozaj draha. Co som sa skontaktovala s jednou kockou tak mi pisala, ze dali za podobnu krbovu vlozku az 80tis. ale bola vacsia, no je to nehorazna suma. Nevieme sa rozhodnut aky krb nakoniec urobime, kedze nam nepasuje ani komin... Je to este len na zaciatku ale stale sa nevzdavam myslienky a svojho sna mat krb na rohu.. + dakujem aj Brunetke za prispevok, pozriem aj tu stranku co si spominala. Seki ak mozem poprosit napis mi do IP to co Ti bolo zmazane.
Odpovedať
natalinka, s tym kominom nie je problem, my sme ho mali tiez otoceny inak,ale to ti urobia aj krbari rovno na mietse, ked potrebujes prehodit ten vyvod k vlozke na inu stranu, je to bez problemov
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj opica, no to som moc rada, ze sa to da... a ze mate s tym skusenost. Este je to daleko kym budeme robit krb, no ja sa uz pripravujem na tie sumy psychicky ;-) . Vdaka za radu brunetka tie krby od cechkachliarov su naozaj krasne a je z coho vyberat. :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@seki Scim si seki bola spokojna? Veď píšeš, že krb je vaša vlastná práca... Alebo ste si ho dali postaviť?
Odpovedať
A doporučil by mi i někdo nějakou krbařskou firmu z okolí Brna?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?