Čo robit pri slabom výkone kotla na pevné palivo?

Zdravím, minulý rok som kúpil kotol na pevné palivo BUDERUS,kurenár mi ho dopojil k už existujúcím rozvodom. Presvedčil ma aby som dal aj prehrievaciu smyčku ale zistil som,že vôbec ju nebolo treba pretože kotol zohreje vodu max 60 stupnov.Neviem kde je chyba kúrim suchým bukovým drevom ale teplotu nemožem dostat vyššie.Plynový kotol mám momentálne vypnutí,nemám samotiaž ale čerpadlo.Nemôže smyčka ochladzovat kotol aj pod 96 stupnov? Poradte dakujem za každú odpoveď. Prikladám aj foto.
Odpovedať
Profilova fotka
vychladzovacia slučka musí byť. je to ochrana pred prehriatím kotla a jeho vychladenie v havarijných prípadoch. pokiaľ by Ti vychladzovacia slučka ochladzovala výstup, videl by si to na výstupe do kanalizačnej jímky, kde by vytekala ohriata voda. otázka je ako je napojený zbytok systému, čo sa z fotiek ťažko určuje. to že kotol zohreje vodu len do 60 stupňov sa mi nezdá, zvlášť u vyšších výkonov kotlov na tuhé palivo. chcelo by to schému.
Odpovedať
Profilova fotka
Môžete mať silne čerpadlo, skúste ho vypnúť pod kontrolou. Ak teplota stúpne, treba alebo dať cyklaciu alebo spínač, ktorý zapne čerpadlo až pri určitej teplote.
Odpovedať
Slučka nemôže ochladzovať, pretože je to originál, ktorý sa otvára pri cca 96 st. C. Skús odstaviť bojler ( je dosť veľký) a čerpadlo daj na najnižší výkon a uvidíš či teplota nepôjde hore. A kde vlastne meriaš teplotu. Nevidím žiaden teplomer. Ak je tam odporový teplomer tak treba zaistiť dobrý kontakt s teplou vodou a to na prívode. Ak nie chyba je len v peci a to slabý ťah komína, alebo obmedzený prívod spaľovacieho vzduchu, alebo málo dreva.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?