Čo robiť ako prvé?

Chcem sa opýtať čo robiť ako prvé, kúrenie, elektriku alebo vodu. Či je potrebné pred robením podlahového kúrenia mať natiahnuté stierky.
Odpovedať
@otec73 my sme robli takto : mame porobeton 1. vodu elektrinu subezne 2. podlahovku -potery / v niektorych izbach sme mali len osietkovane a a v niektorych bola uz aj omietka / roblili sme si rucne sami / nemali sme s tym ziadne problem.. mozno by som povedala ze pri tahani omietky a sietky, bolo lepsie ked sme podlahovku nemali, lebo sme to pekne az po spodok zatiahli.. ale ak by si dal neskor, nic strasne sa nestane
Odpovedať
Bude nejaký problém ak začnem s kurením a potom voda a elektrina? Mám elektrikára z rodiny a ten robi v zahraničí a príde až cca o dva mesiace, tak by som nechcel do vtedy stáť.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite bude problem. Voda sa taha trubkami aj v zemi, az potom sa kladie podlahovka. Elektrina by taky problem nebol.
Odpovedať
@jankazb dávali ste v celom dome podlahovku alebo niekde aj radiátor?
Odpovedať
Chcem riešiť celý dom s podlahovkou aj keď v podkrový to bude problematické, kvôli výške stropu, preto uvažujem aj nad stenovým kúrením.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka ciste podlahovka
Odpovedať
Profilova fotka
@otec73 ja som robil najskor elektriku a vodu, kedze som to tahal vsetko podlahou. Ked budes mat urobenu podlahovku vopred, je riziko ze si "zakakas" podlahu, stierkami, omietkami atp. Dost naprd sa to cisti :)
Odpovedať
Profilova fotka
@otec73 Najrychlejsi, najcistejsi a najlacnejsi postup je tento: :) 1. odpady a vodu robit sucasne, 2. nasledne elektrika, 3. potom natiahnut stierky, 4. polozit polystyren, podlahovku a vsetko zaliat anhydridom. 5. po stuhnuti poteru namalovat, ... podlahy, zarubne a moze sa byvat ;-) Problem bude s bordelom a trasami rozvodov. Pre trasy vody a odpadu sa spravidla vyuziva priestor pod podlahovkou (v polystyrene alebo pod EPS)
Odpovedať
@majkoj @rastiik a kedy izolovat strechu?
Odpovedať
Ja chcem izolovať, úplne na záver.
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianka.g to som urobil ako prve, po hrubej stavbe. Ale napriklad SDK som daval, az po kureni a stavbari mi zadrbali poter tmelom. Strasna zabava to bola davat dole pred lepenim podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame zatial taky plan ze voda, odpady, CV, elektrika velke chranicky a podlahovka a potom potery. Pokracujeme izolacie stropy a pripravit konstrukciu na sadrokarton vzduchotechnika. tam natahat elektriku a potom dokoncit sadrokartony.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tatianka.g pri poteroch nesmie byt prievan. To, ze strecha nie je zaizolovana nevadi. V praxi sa ale ukazuje, ze je vhodnejsie izolovat az po poteroch. Pri schnuti - vytvrdzovani poteru totizto dochadza k velkej kondenzacii vody na zaizolovanom strope, prip. podhlade (sadrokarton, beton). takze asi tak :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?