Čo namiesto Protherm Tiger 24 KTZ?

Dobrý deň, plánovali sme nahradiť starý kotol Protherm Tiger novým modelom Protherm Tiger 24 KTZ, ktorý by nám kapacitne aj funkčne vyhovoval. Nevieme ho však už nikde zohnať (zastavenie výroby) a nechceme kupovať kondenačný (problém s odvodom kondenzátu), vedel by niekto odporučiť alternatívu? Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo_ba A nejaký "skladový" u veľkých kúrenárskych firiem si neskúšal? Pogoogli. Aj fyzické osoby môžu predávať. Napr.: http://dom.bazos.sk/inzerat/57802897/...
Odpovedať
@palo_ba Aký veľký problém je s odvodom kondenzátu? Čo všetko má ten kotol vykúriť? Lebo minimálny výkon má 9 kW... Ináč... chlapci v Poprade ho ešte ponúkajú... http://www.prodoshop.sk/kondenzacne-p...
Odpovedať
Ak je ďaleko sifón, bežne to riešim použitím kondenzačného čerpadla, hadička sa dá potom zaústiť kdekoľvek do odpadového potrubia.
Odpovedať
@leonardom Ďakujem za radu. Skúšal som zatiaľ len internetové stránky - e-shopy, neviem na aké veľké kúrenárske firmy sa orientovať?
Odpovedať
@patrigs všetko je samozrejme za istých okolností a nákladov riešiteľné. Vedeli by sme sa prebúrať do pivnice, ale už teraz je sú to zvýšené náklady na kotol, na odpad vody, na komín,... Keď to inak nepôjde , tak budeme musieť ísť do kondenzačného.
Odpovedať
@dedo758 Máme 14 radiátorov, neviem z hlavy výkon, ale ten starý kotol bol nadimenzovaný dobre a tento Protherm mi odporúčali ako jeho ekvivalent. Dom síce nie je dostatočne zateplený a máme klasické radiátory, ale v Bratislave zase nebývajú výrazné zimy. Do Prodoshopu som písal, v skutočnosti ho už pol roka nemajú. Obdobne aj iné web stránky ho vykazujú, ale sú neaktuálne.
Odpovedať
Ak máš samostatný komín vyvedený nad strechu do ktorého nieje pripojený iný spotrebič , dá sa to riešiť aj kotlom bez turba, ktorý sa stále vyrába.
Odpovedať
@palo_ba A ešte aký veľký je problém s kondenzom?
Odpovedať
@patrigs nemám samostatný komín, len turbo komínik cez stenu do susedov.
Odpovedať
@dedo758 ako som písal, teoreticky sa to dá riešiť odvodom do pivnice, ale je to samozrejme práca naviac.
Odpovedať
@palo_ba Vrámci rekonštrukcie môže ísť nový kotol aj cez stenu ako pôvodný. A ak by to mali byť do pivnice len jedna-dve diery... :-)
Odpovedať
ved hej, už to vyzerá na ten kondenzačný iba ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
je tazke ho zohnat ale stoji za to ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?