Čo je príčinou tejto poruchy Viessmann Vitodens 100 ?

Zdravím odborníkov i laikov, ale hlavne ľudí čo do tohto problému čo-to vidia, rozumejú a už mali s týmto skúsenosti. Kondenzačný plynový kotol Viessmann Vitodens 100 po cca 6 rokoch vykazuje čudné vykurovanie. Ak termostat, ktorý si každý nastaví podľa vlastných potrieb zopne kotol, tak ten sa zopne ale len na teplotu okolo 36°C (pri plamienku všetke paličky-plný výkon) a to trvá vyše jednej hodiny a radiátory a podlaha vlastne nehrejú nič. Po jednej hodine a viac začne postupne teplota topenia na kotli stúpať ( aj to o jeden stupeň postupne každú 5minút) až na hodnotu ako je kotol celé roky nastavený otočným spínačom regulátora - poloha 4. Pritom ak sa kotol prepne do ohrevu vody, tak je to všetko v poriadku. Ak dohreje vodu , tak sa tento čudný štart kúrenia opakuje odznova a zase treba čakať hodinu aj niečo, aby sa dostal do takého výkonu aby bolo všetko tak ako celé tie roky a v dome je už dobrý chlad. Nechápem tomuto celému, volal som aj technikom, ktorý mi robili revíziu na kotli minulý rok, zatiaľ nevedia o čo ide, ale ja potrebujem vykúriť dom. Je to celé divné, ak ohrev vody je v poriadku a kúrenie takto štrajkuje. Ďakujem za rady, skúsenosti alebo poznatky.
Odpovedať
Treba odmerat odpor snimaca teploty na vystupe hore na vymenniku. Treba dat kotol do servisneho modu a zmerat ho pri minimalnom vykone a pri maximalnom. Treba skontrolovat hydrauliku systemu. Tuto chybu takto nikto nevyriesi cez net.
Odpovedať
Profilova fotka
Tazko sa radi ked ste to dali ako otazku, skuste pozriet na plynomer a odpocitat spotrebu plynu za minutu ked nastane tato situacia, budeme vediet ci neide nahodou kotol na minimum
Odpovedať
Typujem trojcestak na ohrev TUV.skus kotol surovo vypnut z prudu po nahriati bojlera a daj povel termostatu.Ak bude zaraz dobre kurit do kurenia je to v trojcestnom venile.Este moze byt ze si vyhodnocuje kurenie a az ked nahreje kotlovy okruh a dohreje bojler tak pusti naplno do kurenia.. Gkrivanek.,nezda sa Vam ze nejak tu vela ludi vypisuje problemy s vychyrenym viessmanom?ci uz kotol ,ci TC?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@vtakman dobrý večer, čo to bola za chyba s Vašim kotlom? Momentálne to robí aj nám a nikto netuší prečo alebo aká môže byť chýba. Ďakujem za odpoveď
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?