Čo hovoríte na túto cenu za vykurovanie?

Profilova fotka
Dobry den, Nakolko som v predoslom prispevku mal otazku a nebolo mozne diskutovat, tak som zalozil duplicitu. Dostal som ponuku na realizáciu vykurovania v dvojpodlažnom rodinnom dome. Rozloha je cca 190m2. Všade podlahové vykurovanie. Súčasti: Podlahovka, Elektrokotol, Kotol na tuhé palivo, akumulačná nádrž na kúrenie, akumulačná nádrž na TÚV. V cene je zahrnutá aj voda a odpady. Ceny: Práca: 2150E Podlahovka: 4170E Kotolňa: 6132E -------------- 12.450E P.S: Najvacsiu sumu v kotolini tvoria regulacne ventily. Zdá sa Vám to OK ? Ďakujem
Odpovedať
Ta cena nie je uletená. Mne nacenili viacerí nezávisle pri 140 m2 medzi 10-11 tis.
Odpovedať
Profilova fotka
ta cena je primerana...my mame elektrokotol.....aku 1000l......,pec na tuhe palivo s vymennikom,......predpripravu na solar a......podlahovku a este aj bohuzial nestastne radiatory v 4 izbach...ale nemame dom poschodovy ..obytna plocha 180 m2.... .a najdrahsie su ako pises reg.ventily ]-( ....ked nam nakoniec ako poslednu fazu kurenia spravili napojenie na pec a aku nadobu pracu si uctovali iba kamartsky 200 € ale material STAL 1750€ ...videla som fakturu zo vsetkymi cenami a j pocet vsetko som si cele presla...vsetko sedelo..bohuzial tie veci su na slovensku asi predrazene ale co uz aj na nete boli porovnatelne ceny takze by sme nic neusetrili.... ak mas v cene vodu aj odpady .tak mas to lacnejsie ako my... :-|
Odpovedať
@nadaskylubos Keď to maš len podlahovku tak je to drahe125m2 podlahovka 1rebrik kndenzačny kotol so zasobnikom a stalo to 8250€
Odpovedať
kradez alebo sucasna realita dnesneho sveta! .. P.S: Najvacsiu sumu v kotolini tvoria regulacne ventily. to dake ventily buducnosti hmmm - asi najeky automat.
Odpovedať
@jdemovic Napíš aký materiál kotol a aké velke nádrže a značku potom sa dá presnejšie urči cena
Odpovedať
@jdemovic kotol na tuhe palivo... budes v tom pravidelne kurit? Do novostavieb ej no nonsence. 12 tis za toto? Teda je to riadna palka. Osobne by som zvysil izolacie (neviem ake mas, od toho by sa odvijalo navysenie aj cenovo) ale dajme tomu ca 2,5 - 3 tis. eur by stali izolacie navyse a za 2 tis vies poriesit zaliate kable + regulaciu + bojler, alebo trochu viac za folie priamo pod laminatovou podlahou. Urcite viac ako 6 tis by to cele nestalo(izolacie, vykurovanie s regulaciou a TUV), aj tak chces kurit elektrikou a tuhym palivom (aj ked to je nezmysel) - to uz si dal aj prachy za komin.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 Ahoj, budem v tom pravidelene kurit. Dom je pod horou, kde mame dost vlastneho dreva. Skladbu stien som pozmenil na Ytong 300mm + polystyren 150mm. okna su trojsklo a podlaha 19cm (11 cm polystyren). Zaliate kable z dovodu kurenia aj tuhym palivom neprichadzaju do uvahy. @medtop ahoj, tu je rozpis kotolne: Elektrokotol E 213-8 Kotol Buderus Logano G221-20 CHLADIACA SLUČKA PRE G211/G221 TERMOSTATICKÝ VENTIL WATS STS20 Regumat RTA 130 Expanzomat Logafix MAG 25 6 bar KS 8-25 držiak expanznomatu Reflex Akumulačný zásobník PS 500 EW biely SBH modul Rozdeľovač - zberač Buderus HKV 2 DN 25 WMS 2 držiak rýchlomontážnych skupín Rýchlomontážna skupina Buderus HS 25/6 E plus Rýchlomontážna skupina Buderus HSM 25 E plus Zásobník Buderus Logalux SU 200/5 biely Expanzomat Refixx DD 8 10 bar na TÚV Regulátor Buderus Logamatic 4121 s MEC 2 Modul Buderus FM 444 AS 1,6 snímač teploty zásobníka ASU výplň otvoru snímača TÚV Priestorová sada pre MEC 2 BFU diaľkové ovládanie TWH strážca maximálnej teploty podlahového vykurovania Hydraulická výhybka Buderus WHY 80/60 Azda to na predstavu postaci. Dakujem za nazory. J
Odpovedať
@jdemovic Na co davas elektrokotol? Ved daj AKU nadrz s elektrickou prirubou. Mam to podobne .. Dom s Ytongu 300 a davam 15 cm fasadneho sedeho. Dom v horach a podlahove vykurovanie. Splynovaci kotol ATMOS + AKU nadrz s elektrickou prirubou, Bojler budem mat obojzivelnika Drazice.. Neviem ci vidim dobre ale mas len AKU 500 l?
Odpovedať
@mr79 Preco usudzujes ze kombinacia tuheho paliva s elektrikou je nezmysel? Netvrdim ze zriadovacie naklady nie su vacsie ale do buducnosti mas vystarane. Ked mas moznost dreva kuris drevom, ktore je omnoho lacnejsie ako elektrika. Navyse dom ma v horach kde vykurovacia sezona je podstatne dlhsia ako na "dolniakoch".
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu Mohol by si mi poslat nejaky link na tu AKU s prirubou + ten bojler ? Co sa tyka tych 500l, tak je to asi naprojektovane koli velkosti kotolne. Nachadz sa na prvom podlazi a vela miesta tam nie je :) (miestnost 1.08).
Odpovedať
@jdemovic Ak dobre vidim tak v pohode tam das tu 1000 l AKU nadrz - ma priemer 960 cm s izolaciou. Akumulačná nádrž bez vnútorného zásobníku OZ Dražice NAD 1000 v1 a do toho výhrevná príruba TPK 210-12 8-12 kW Bojler osvedcena klasika Drazice 160 l. Zavisi od teba ci zvisly OKC 160 alebo vodorovny OKCV 160 resp od rozmiestnenia v kotolne. Mozno by v pohode stacil aj 120 l ale ja som dal radsej 160 l. Kotol davam ATMOS skrz dlhu tradiciu a vyborne poriesenu automaticku regulaciu .... Ja som si osobne dal vypracovat realizacny projekt kurenia (ten z projektovej dokumentacie domu stal za ...). A veru nelutujem za tie peniaze to stalo. Chalanisko urobil vyborny projekt.
Odpovedať
@jdemovic A ten link AKU nadrz, prirubu a bojler najdes na webe - www.dzd.sk/sk
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Takze zatial sa podarilo zmenit tu kotolnu na 4300 bez DPH. Riesenie. Zasobnik s prirubou + bojler 200l. :)
Odpovedať
@jdemovic A čo kotol od firmy Attack splynovaci kotol DP PROFI +Akumulačná nadrž +zmiešavacie zariadenie cena 2435€
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?