Čo dať pod podlahové kúrenie ako izoláciu?

Profilova fotka
Ahoj...riešim otázku, čo dať pod podlahové kúrenie do kúpelne, aby sa "zaizolovalo" odspodu...stačí predsa hriať smerom nahor. ďakujem za každú radu :-)
Odpovedať
EPS ...ináč je tu takýchto tém skoro 100... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mariijas A o čo ide...? O novostavbu, rekonštrukciu...? Alebo.....? Lebo v princípe sa dnes dáva do podlahy (bez ohľadu na to, či je v nej kúrenie) minimálne 15 - 16 cm polystyrénu. MÁTE....? ;-)
Odpovedať
@leonardom prestavuje byt :)
Odpovedať
Profilova fotka
@peta_petruska No veď hej, tak sa to aj robí... Ale keď som si klikol na profil, tak @mariijas píše, že rekonštruuje byt. Tak teraz neviem, aký starý, či na prízemí alebo poschodí.... To sa nedá len tak napísať bez väčšieho množstva vstupných informácií. Lebo ak je to v bytovom dome, tam je ten priestor obmedzený...
Odpovedať
@mariijas Veľmi stroho zadaná otázka, veľa vecí si treba domyslieť. Je to prerábka bytu? Ak áno, potom... Aké podlahové kúrenie tam ideš dať? Elektrické? Predpokladám, že áno. Kúpeľňa je malá plocha, navyše zospodu je asi tiež vykurovaná a tiež si limitovaná výškou podlahy, takže izoláciu nemá zmysel riešiť. Jednoducho vyrovnaj výšku podlahy, polož elektrické rohože a zalej ich do tenekj vstrvy samonivelačky takej vrstvy, ako doporučuje výrobca rohoží. My to tiež tak máme, izoláciu zospodu sme neriešili. Teplo sa šíri hlavne hore.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariijas presne tak ako pise @thodosy ak to nie je miestnost nad nevykurovanym priestorom (nejaka pivnica)ale nad dalsim bytom, tepelna strata bude minimalna, resp.koli vyske podlahy tam aj tak nic ine nedostanes... a predpokladam ze rohoz bude len ako doplnkove kurenie pre prijemny poct od noh v kupelke..
Odpovedať
@mariijas A ešte ti pridám svoju skúsenosť. Pri prerábke bytu sme pod sebou mali neobývaný, nevykurovaný nebytový priestor. V zime bolo v tých priestoroch niečo nad nulou, takže podlahu sme mali studenú ako psí čumák. Preto sme dali vykurovaciu rohož. Časom sa v tých priestoroch vybudovali kancelárie, ktoré sa riadne vykurujú. Odvtedy nie je potrebné zapínať podlahové kúrenie. Navyše - ono to má dlhý čas nábehu - kým vykúri miestnosť, tak to máš 1-1,5 hodiny. Podlaha je teplá do 15 minút, ale kým sa zohreje vzduch... NA to, aby tam bolo pohodovo teplo, tak to musí kúriť celý deň. Pri temperovaní zožerie kúrenie cca 300 W/hodinu. Ak to ide len tretinu dňa, tak to máš spotrebu 2400 W. TO je lepšie kúpiť teplovzdušný ventilátor a tým kúpeľňu vykúriš behom 10 minút. A presne kedy potrebuješ. Nemusíš hodinu dopredu. Ale ak pod sebou máte studené priestory (napr. ako uviedol richard pivnice), tak má zmysel to podlahové kúrenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom @thodosy @richard71 ďakujem za info. ešte dopĺňam: ide o rekonštrukciu, pod kúpeľňou sú pivničné nevykurované priestory. podlahové kúrenie bude riešené ako doplnkové-bude aj radiátor aj "fukár" (podlahové bude vykurované vodou). stará podlaha v kúpelni bola vybratá, odpad a voda spravené nanovo, bol tam daný polystyrén cca 10 cm a na to vrstva poteru. následne naň by mala ísť kari rohož a kúrenie, ktoré sa zaleje ďalšou vrstvou poteru.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariijas tak potom je to OK ak je tam tolko miesta... len ma zaujima ako bude zohrievana voda do tej podlahovky?
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 ...tak na toto som laik, ale ak som dobre pochopila, tak to bude nejaký okruh na vodu z radiátora??? alebo niečo také. nepôjde samostatne voda do podlahovky, ale bude to nejaká "zostatková" voda z radiátora. :-| :-| (presne by som sa musela spýtať)
Odpovedať
@mariijas "v kúpelni bola vybratá, odpad a voda spravené nanovo, bol tam daný polystyrén cca 10 cm a na to vrstva poteru. následne naň by mala ísť kari rohož a kúrenie, ktoré sa zaleje ďalšou vrstvou poteru." A toto ti dovolili spraviť v bytovom dome? Máte súhlas ostatných vlastníkov na to podlahové kúrenie? Myslel som si, že tam chceš dať elektrickú rohož a nie vyviesť z vykurovacieho systému vývod do podlahy. To máš akú hrubú podlahu? A keď už tam máš 10 cm polystyrému, čo tam chceš ešte izolovať? Veď to máš odizolované. Podľa mňa je to zbytočné tam dávať podlahové kúrenie, keď máš kúrenie radiátorom. Zbytočná investícia. Ale ak chceš, tak si to tam dajte. Len aby to nebola černota.
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy ide o rodinný dom s jedným vlastníkom, takže súhlasy riešiť netreba...podlaha je dosť hrubá. už je tam ten polystyrén 10 cm a poter, stále tam zostáva nejakých 9 cm...dáme ešte tenký polystyrén pod rohož s vykurovaním, aby sme sa dostali na potrebnú výšku. ďakujem za názor.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mariijas Aha, už som sa zľakol, že to je v paneláku. To by si už bola u spodného suseda :-D :-D Priamo pod podlahovkou môže byť polystyrén. Treba len myslieť na to, aby nad podlahovým kúrením bola dostatočná vrstva poteru. V rodinnom si to daj, budeš mať teplú podlahu v zime.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?