Cistenie rekuperacneho potrubia

Chcem sa opytat tych co dlhsie byvaju v dome kde je rekuperacia ci riesili aj jej cistenie? Resp. cistenie rekuperacneho vedenia. Byvame 5 rokov v dome a myslim, ze je to dostatocna doma na vycistenie rekuperacneho potrubia.Kontaktoval som spolocnost cez ktoru mame rekuperaciu, ale za cistenie si uctuju 280eur. To sa mi vsak zda celkom prehnana cena. Ide v podstate o povysavanie nejakym na to urcenym vysavacom. Riesili ste nieco podobne? Kolko vas to stalo?
Odpovedať
@idom potrubie privodneho vzduchu do miestnosti je za filtrom,cize ak poctivo menis,nemas tam co cistit.Odvodne ta moc trapit nemusi,vzduch pred vstupom do RJ opat prechadza filtrom.Vyfuk von je taktiez filtrovany.Rura na sanie bude spinava,ale z pravidla byva kratka,to zvladnes aj sam.Ak ti je 280 eur moc, kup si cistiaci set,ktorym to vies cistit aj sam ak moc chces.
Odpovedať
@ondro81 odvod a privod je asi jedno potrubie len cyklicky raz za 15min. sa nasava a odsava. Preto podla mna je potrebna nejaka udrzba. Ano mozem si kupit cistiacu sadu za cez 1000€, ale cakal som ze spolocnost ktora sa tomu venuje dava tuto sluzbu v rozumnej cenovej relacii. Ci ked ti ponukne pekar chleba ho bud kupis za 100€, alebo si postavis vlastnu pekaren? 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@idom no neviem ako mas riesene rozvody ale klasicky sa riesi VZT tak, ze mas privodne potrubia a odtahove. Tak ako je pisane vyssie neni co cistit pokial menis filtre... ;-)
Odpovedať
@idom cistit rekuperacne potrubie ked mate filtre...draha hracka plus udrzba k tom☺
Odpovedať
@idom tusim mas riadny gulas v tom,ako ti to doma funguje :-) .. tu mas pre pochopenie prve video,co som na youtube nasiel : https://www.youtube.com/watch?v=-3Ogf...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Ako sa cisti odvodne potrubie nad sporakom? Tu prichadzaju do hry aj mastne usadeniny. Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?