Cistenie kominia schiedel uni advanced

Zdravim mam taky problem staviame dvojpodlazny dom akurat sme v polovici cize budeme betonovat strop. Rozmyslam nad jendou vecou co mi vrta hlavou ze ako budem cistit komin ked komin bude v kotolni ktora je dorobena z jednej strany domu a nad kotolnou nic nebude iba pultova strecha. A preto neviem ci sa da cely komin vycistit zo spodku z vysky prveho podlazia ked komin bude mat tych 7 az 8 metrov.Dakujem za kazdu jednu radu a skusenost.
Odpovedať
@dibko Samozrejme ze sa da. Stetke je jedno kadial to tam pichnes. Ibaze ked ho budes kefovat zospodu budes cely za.... Ovela praktickejsie je stetku dat cez dvierka na poschodi a vykefovat to dospodu a do vrchu ;-)
Odpovedať
Vporiadku dik to mi je jasne ze bude prachu na celu kotolnu. Zial stym nenarobim nic kedze hore bude komin uz vonka
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko a ked stojis na streche nedociahnes do komina ?
Odpovedať
Cisto teoreticky by stym nemal byt problem lenze komin je pri dome z vonkajsej steny a v druhom podlazi je zvnutra chodisko. Keby sa to tak da urobit ako to ludia riesia pomocou dakeho stresneho okna alebo dveri cez ktore dotiahnem na komin?
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko nuz ja mam bungalov, takze nie az tak vysoko ako ty, ja zoberem rebrik, vyjdem na strechu a tam zhora vycistim komin kefou. Predpokladam, ze na strechu sa musis vediet nejako dostat, alebo ?
Odpovedať
@dibko ak nechceš mať všade bordel , tak jedine strešné okno na strechu , keby bol v strede mohol by si i z pod strechy, prečo na vonkajšej strane?tam trvá pokiaľ sa ohreje, do kotolni máš zrejme vstup z vonku.
Odpovedať
@dibko Stresne okno len kvôli kominu by som nedaval. To by som tie prachy dal kominarovi nech sa trapi a lozi on po streche. Nedali by sa ti urobit dalsie revizne dvierka v strede vysky komina ? To by sa malo dat potom relativne pohodlne vycistit z rebrika.
Odpovedať
Preto mam komin z vonkajsej strany lebo povodne bol projekt na plynovi kotol a kedze ja budem mat na peletky tak sa musel dom zvetsit o pristavby kotolne a radsej dam komin z vonkajsej strany a usetrim kus miesta v dome no a tie dvierka neviem ci mozu byt len tak vonka nad pultovou strechou
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko asi nechapem, ake dvierka nad strechou ? Ak sa dostanes na strechu nepotrebujes dvierka , kefu strcis z vrchu do komina :)
Odpovedať
Hej to som si poriadne neprecital komentar
Odpovedať
@dibko na to aby si sa dostal na strechu pohodlnejšie je strešné okno, no raz bude tiecť každé, ak sa dostaneš na strechu po rebríku nie sú treba žiadne dvierka, ak tam nemáš striešku , či hlavicu
Odpovedať
tiez mam 8 metrovy komin, sice som ho este necistil kvoli zdravotnym problemom, ale kefu s drotom uz mam kupenu :) Proste raz vyjdem na strechu, dam dole striesku a kefou ho vyrajbem. Urcite to nebudem robit zospodu, lebo z toho je mrte bordelu, nejeden uz musel malovat po takomto zakroku kominara.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vporiadku diky este som dostal jeden napad ale ten nejdem este pisat este to skusim najprv prediskutovat osobne a potom dam vediet ako to pravdepodobne urobim
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan mozno budes prekvapkany :). Ja som to urobil prvy raz po 3 rokoch a dole zostalo za lyzicku sadzi :). Ale zase je pravda, ze ja tym nekurim casto
Odpovedať
No uvidim ale diky za info
Odpovedať
@majkoj ja uz som co to pokuril za 3 roky, kominar ked pozrel do komina tak vzdy zhodnotil, ze to je skoda cistit, takze viem, ze toho vela nebude... ale naber si plnu lyzicku sadzi a poriadne do nej fukni, najlepsie v obyvacke a uvidis co to urobi :)
Odpovedať
@majkoj uz len ten dlhy drot z komina vyberat musi veci naokolo zaspinit a potom tu zaprasenu kefu vyberat cez dvierka, ktore su mensie nez jej priemer - tie drnciace drotky musia tie sadze povystrelovat kade-tade, nie? :) Neviem, neskusal som to, ale mam take tusenie, ze by to tak prebiehalo...
Odpovedať
No snad tento napad co som dostal bude vpoho. Pak dam info diky vsetkym
Odpovedať
No tak som zistival ze sa to da normalne zospodu stym ze kominar ma daky vysavac a vsetok prach zobere doneho a aj keby trocha ostalo je to vpoho lebo je komin v kotolni
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?