Čím vykurovať bungalov?

Nevieme sa rozhodnuť aky presne mame jeden projekt 4 izbovy s garažou a nemame na pozemku pripojku na plyn a netušime ake kurenie je najlepšie teda okrem krbu ale to je asi malo.Dakujem
Odpovedať
aj my mame taky bungalov a nemane plyn tak davame vsade podlahovku -tepelne cerpadlo vzduch a krb,tak snad to bude ok ;-)
Odpovedať
ono to nie je jednoduche povedat ze ako vykurit, ak mate NED, tak tam je podlahovka skor na skodu ako na uzitok, tam treba kurenie co najmenej akumulacne. Ak mate normalny dom v nejakej B-C energetickej triede, tak by som da podlahovku, ale snazil by som sa dat co najtensi poter, aby malo kurenie co najrychlejsi nabeh a naopak, aby naakuulovane teplo nekurilo prilis dlho, lebo ak sa ti o 4tej rano zapne kurenie, tak bude kurit dve hodiny, za ktore sa teplo naakumuluje do poteru a potom ten poter bude odovzdavat teplo az do obeda, kedy uz ale budete mat tepelne zisky z okien, spotrebicov atd, takze mozete mat prekurene.
Odpovedať
Profilova fotka
najvyšší komfort zabezpečí tepelné čerpadlo, žiaľ asi pri najvyšších nákladoch. Voblastiach, kde nie je plyn, je možnosť použiť spaľovanie peletiek.
Odpovedať
Profilova fotka
my planujeme poriešiť krb + infrapanely ...
Odpovedať
ani my nemame plyn a budeme to riesit kotlom na pelety + krb a tiez chceme vsade podlahove kurenie
Odpovedať
my neplánujeme plyn budeme kúriť TČ a krbom všade máme podlahové kúrenie
Odpovedať
Elektricke podlahove kurenie + rury s prieduchmi cez povalu z krbu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?