Chybové hlásenie kotol wolf CGB-2

Zdravím, mám na kurenárov dotaz. Mám čerstvo nainštalovaný kotol Wolf CGB-2 20 kW. Po zadeklovaní krytu mi pri spustenom horáku vypíše chybu č. 58 čo je: 58 Timeout kalibrácie Recirkulácia spalín Recirkulácia spalín: porucha ventilátora – skontrolujte odvod spalín v zariadení a mimo príliš nízky odber tepla neho (netesnosť, priškrtenie, upchatie). Ventilátor: – skontrolujte, či sú ventilátor a jeho elektrické pripojenia neporušené. Príliš nízky odber tepla: – zabezpečte dostatočný odber tepla. Skontrolujte ionizačnú elektródu. Stlačte resetovacie tlačidlo kotol je napojený rúro 60/100 do komína schiedel absolut 200 a v ňom je vymedzená rúra na spaliny fí 80. Pri otvorenom kryte kotol funguje ako má. Lebo si nasáva vzduch z okolia, konkrétne z garáže. Servisák príde budúci týždeň merať CO, spaliny, plyn atď. Čo môže byť chyba? Váš tip?
Odpovedať
No neviem,ci wolf bola najstastnejsia volba...Zvykne sa im dost zanasat vymenink zo strany spalin nejakym bielym sajrajtom,zrejme oxidom hlinika,z ktoreho je vyrobeny...
Odpovedať
@dusan72 tazko povedat ci najstastnejsia ale mal som pri rozhodovani vela faktorov a vyhral wolf. A na druhej strane ci vaiilant, viessman, buderus, junkers, geminox na kazdy z nich som uz pocul cosi. Je to asi ako aj s autami niekedy.
Odpovedať
Ved ano,kazdy ma cosi...Len ja som ma moznost v praxi vidiet Vaillant s nerezovym vymennikom,a ten co ten vsetkpo nevydrzal...no a potom sme mali Wolf a tomu sa po roku prederavil vymennik.Prisiel technik a povedal-prilis makka voda v systeme.Ked sa ta upravila-dopustenim tvrdej vody do systemu,tak po roku zasa zacal vyhlasovat poruchu prehriatie,ale nie vody ale horakovej priruby.Potom prisiel technik,a vycistil ho zo strany spalin od toho sajrajtu a povedal vraj-ZLY PLYN no,mal som dost.potom ho asi este dva krat vzdy pred sezonou vycistil,ale nakoniec sa musel vymenit.Takze tak.Je ale pravda,ze on fungoval v bytovke,kde siel takmer vkuse.Na druhej strane ale ten Vailant tiez.
Odpovedať
@dusan72 problem vyrieseny. Sama elektronika. Servisak musel nastavit v kotly dlzku dymovodu, hodnotu spalin a nieco s plynom. Vsetko bezi ako ma.
Odpovedať
@pistikus Tak nech dobre a dlho sluzi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?