Cerpadlo Buderus

Ahojte, mam kotol Buderus Logamax Plus GB172-20 a podlahove kurenie v celom dome. Dom je poschodovy rozloha 180 ale garaz je s toho 30 m2- tiez je tam jeden okruh kurenia. Problem mam taky ze na prizemi dosahujem prietok max 1 l a na poschodi 0,5 l. Servisak mi tvrdi ze potrebujem este jedno obehove cerpadlo. Drahy kotol a nezvlada to. Mozem nejak zvysit prietok??? Zvysit vykon cerpadla???
Odpovedať
Kotol je v absolutnom poriadku!! V poriadku nieje to cele kurenie a v tom pripade ani hlava kurenara co to tak navrhol a zlozil. Takto s kotlovym cerpadlom sa da riesit bungalov so 150 m2 cela podlahovka a vtedy to kotlove cerpadlo bez problemov utiahne. Ale ani vtedy nebude na prietokomeroch viac ako 2 litre za min. Ked je poschodie jednoznacne treba druhe cerpadlo to kvantum vody v 16 kach rurach zastudena ma velky odpor + prevysenie 4-5 metrov.😊
Odpovedať
@gkrivanek ja mam tento kotol na 2 podlazia, dokopy 140m2, prietoky mam vsade 1l/min... cerpadlo nebezalo na plny vykon ani nepamatam. Mozno to s tym ani nesuvisi, skoda, ze to je otazka, tak si tu o tom nepokecame.
Odpovedať
Profilova fotka
dalsi problem moze byt dimenzia privodneho potrubia na rozdelovace ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?