Cena kúrenia a vody

Čo si myslíte, koľko môže stáťmontáž nového kúrenia a vody v trojizbovom byte, kde sa kúri samostatne, budeme mať teda aj vlastný kotol- plynový, kondenzačný so vstavaným zásobníkom . Chceme výmenu rúrok, montáž kotla, vodu. Potrebujeme porovnať s cenovou ponukou, ktorú nám vypracoval jeden kurenár, lebo absolútne nemáme šajnu. Rozloha bytu je 60 m2, prvé poschodie, tehla.
Odpovedať
Profilova fotka
chcete porovnať cenu alebo aj urobiť? Porovnať môžete len cenu od druhého kúrenára, ktorý to je aj ochotný urobiť, ja Vám poviem cenu, koľko ma to stálo, ale nepôjdem 200km kvôli drobnej zákazke.
Odpovedať
To mi je jasné, chcela som len vedieť aké cenové relácie môžem očakávať od kúrenarov, ktorí sú to schopní urobiť- teda samozrejme z môjho okolia. Pre vlastnú orientáciu. Dostali sme zatiaľ jednu cenovú ponuku a chcela som si to tak narýchlo porovnať, či je tá cena optimálna.
Odpovedať
Profilova fotka
@maria1122 tak ich oslovte, robia, nemajú čas pozerať MS.
Odpovedať
@maria1122 oslovte viacej kúrenárov vo Vašom okolí, neverím že tam máte iba jedného. Cenová ponuka sa nedá porovnať na základe informácii ktoré ste sem dali. Jedná sa len o cenu montáže, alebo je v tom aj materiál? Dokonca ste ani neuviedli tú cenu. A strieľat tu ceny len tak naverímboha môže byť zavádzajúce. Je veľa faktorov ktoré ovplyvňujú cenu, dlžka rozvodov, materiál použitý na rozvody, napojenie na vodu, komín, odvod kondenzátu atď. Najlepšie ak máte viacej ponúk od kúrenárov ktorí to aj videli kde sa to ide montovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@maria1122 - zacina to projektom, kde projektant navrhne typ/druh vykurovacich telies, pocet okruhov, kotol. Dobre je, ak je sucastou projektu aj predbezny rozpocet s rozpisom materialu, ten si date nacenit roznym firmam/zivnostnikom. Vyberete podla ceny/referencii/zaruky/doby dodania.
Odpovedať
@mgx platit uplne zbytocne projektanta😂 prosim Vas Dobry kurenar nato pozrie a ma vediet co tam patri a je vhodne!!
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek - nesuhlasim, to je kazdeho osobna vec. Ak vsak zoberiem, ze vacsina kurenarov ma ledva stredoskolske vzdelanie a minimalne 50% nechape ani zakladnu fyziku, povazujem to za nutnost. Cena projektu (100-200e) je nic oproti celej zakazke (3000-4000e), zaroven to vytvori "tlak", ze kurenar si tam nenahadze nezmysly...
Odpovedať
@mgx pisem o dobrom vzdelanom kurenarovi!!! V dnesnom svete chce kazdy zarobit a preto je doverihodnych len 50% to suhlasim. A aby som Vas vyviedol z miery tak aj pri tych kvaaaaazi projektantov je to zaujimave ked sa mi dostanu projekty do ruky tak od roznych paaanov tak mi je niekedy na zaplakanie!!
Odpovedať
@jeelmont cenu som neuviedla, lebo som nechcela zbytočne zavádzať. Ide aj o montáž aj o materiál. o radu na Modrej streche som požiadala preto, lebo to bola prvá možnosť ako sa rýchlo dostať k odpovedi. Momentálne si dávame vypracovať cenovú ponuku aj od viacerých kurenarov, ale je aj šťastím natrafiť na seriózneho. Skúsenosti známych sú ozaj všelijaké :-| a tí, o ktorých vieme, že sú ozaj dobrí a šikovní nechcú vziať takú malú zákazku (veď ide len o malý trojizbový byt) Čo sa týka materiálu- nechceme nič výnimočné, obyčajné radiátory-4kusy ,obyčajné rúrky, treba tam potiahnuť plastovú rúru komínom z kotla. samozrejme zamontovať nový kotol. Určite som nechcela presnú sumu, len nejaký približný rozpočet, aby som vedela, či vyrátaná suma 4500 aj s kotlom ,nie je privysoká.
Odpovedať
Kotol napr viessmann 111 s kominom obycajnym termostatom okolo 2000€ 4X Korado radiatory cca 600€ Rury Pex al pex20 +fitingy cca 300€ Voda + kanalizacia cca 200€ Robota +- 1000€ Takze takto odhadom bez toho aby som to ja osobne videl tak 4200+- Treba brat do uvahy ze budete mat nove kurenie novu vodu . Cena je adekvatna
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek - suhlasim, rovnaka situacia je aj u projektantov. Dakedy ked vidim tie "vystupy" projektov za ktore este niekto chce peniaze, tak ma ide trafit. Typicky priklad nadrbat do NED 2-3 rozne vykurovacie systemu a kotol o vykone minimalne 15kw, idealne 25 :).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?