Caleo

Profilova fotka
Dobry den,mame hotovu hrubu stavbu,zvazujeme ake dame podlahove kurenie,nemame skusenosti zo ziadnym,do teraz sme mali radiatory na plyn.Niekto kto uz ma Caleo,Devi,alebo odporove kable v potery?Dakujem! :-) ;-)
Odpovedať
@babuci009 Ak máte v dome plyn, tak najekonomickejšie je spraviť teplovodné podlahové kúrenie s kondenzačným kotlom. Máš nejaký dôvod, prečo by si chcela elektrické kúrenie? Dá sa aj to, ale to sa zvyčajne dáva tam, kde nie je plyn alebo do malých domov. Takto cez net je ťažké poradiť najlepšie kúrenie pre tvoj dom. To treba riešiť spolu s projektom, v závislosti od ostatných faktorov, napr. energetickej náročnosti stavby.
Odpovedať
Profilova fotka
@babuci009 Pod plávajúcou podlahou a dlažbou mám elektrické káble, v spálňach infrapanely. Som spokojná. Neviem, čo s nami urobia experimenty distribútorov elektriny. Mám ale aj krb. Alternatíva sa vždy zíde. Pozri si na MS iné príspevky na túto tému, je ich dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 nemame v dome plyn,je to novostavba ,a plyn tam ani nebude,uz v projekte je elektricke kurenie,ale nevieme ake si vybrat.Uzitkova plocha je 100 m2.plyn mame v dome co byvame teraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@riama276 Dakujem za odpoved,mozem sa spitat ake su mesacne naklady ,infrapanely to bude asi to Caleo?Dali sme u nich vypracovat cenovu ponuku ,na 100 m2 to je cca 3800e ale neviem odhadnut kolko by sme potom platili mesacne :-| ,a na odporove kable je cenova ponuka iba 2000e.Tak je to dost velky rozdiel tiez planujeme ktomu aj krb.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som už celé dni doma a kúrim si v krbe, záleží na vonkajšej teplote, ale poslednýkrát prikladám do krbu medzi 13,00 - 17,00. Žeravú pahrebu nájdem ešte ráno. Podotýkam, krb nie je teplovzdušný, vykúrim len otvorením dvier do ostatných miestností. V noci kúrim len elektrinou. Za minulý rok som za elektrinu platila mesačne 67 eur. Je to menej, než som platila v bytovke za 26 m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@riama276 Ďakujem :) :-)
Odpovedať
@riama276 predpokladam ze krb je teplovzdusny? lebo pisete ze nie je teplovzdusny. vsade mate elektricke vykurovanie tak predpokladam ze krb nie je vodnik asi by to bolo zbytocne
Odpovedať
Profilova fotka
@majklname Krb nie je ani teplovzdušný, ani vodník.
Odpovedať
@riama276 pre uplnost by si mala udat aky mas velky dom a kolko dreva spalis... lebo poznam ludi co povedia ze spalili elektriku za 60€ ale to ze spalili vagon dreva uz zamlcia :-) @babuci009 mala by si napisat aky dom staviate.. ako bude zatepleny a plus udaje z projektu... Ak bude dobre zatepleny kludne sa da kurit elektrikou bez toho aby vas to zrujnovalo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke bungalov steny porfix 30 ka fasada 15 ka grafitovy podlacha 10 grafitovy strop 38 vata lambda 35ka okna trojskla zaklady zateplene 12 ka perimeter
Odpovedať
Profilova fotka
@babuci009 Sorry, ale chlapa nemáš...? Ťažko sa Ti radí, keď toto nie je veľmi ženská parketa. Caleo - je značka vykurovacích fólií. Takisto sú na trhu aj iní. DEVI, Fenix a ešte minimálne 3 menší. Okrem fólií sú aj rohože (elektrické podlahové...). Tie sú minimálne o 40% lacnejšie ako fólie. Problém je v tom, že stavby, ktoré boli povolené po 1.1.2016 už len ťažko schvália s čistým elektrickým kúrením, lebo: a teraz sa vrátim na začiatok - chlapa nemáš, alebo nejakého stavebného dozora, komu sú tieto veci určite bližšie...? Kedy ste dostali stavebné povolenie? Pred, alebo po 1.1.2016...? Aká je celková podlahová plocha domu? Aké sú vypočítané tepelné straty objektu...? Aká je vypočítaná potreba tepla na 1 m2/rok....? Celkom ľahko sa môže stať, že (vzhľadom na nemožnosť napojiť sa na plyn) budete musieť siahnuť po TČ. Ale toto sa nedá riešiť takto, keďže sa zjavne neorientuješ v problematike. 8-( 8-( 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke Spálim ešte asi za 200 eur drevo na rok, keď to rozpočítam na mesiace, tak som v spotrebe asi na takej úrovni, ako som platila správcovskej spoločnosti na mesiac za byt s rozlohou 26 m2.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@leonardom Ano v projekte mame naprojektovane tepelne cerpadlo,ale je to pre nas velka investicia,jednoducho na to nemame :-( :-| .preto chceme dat odporove kable do poteru alebo rohoze-vy mate rohoze ,ked sa nemylim,eke mate skusenosti,ste spokojny.co by ste nam radili aku dat izolaciu aby sme mali co najmensie tepelne straty? :-) plocha na kurenie bude 103 m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@babuci009 už ste sa nejako rozhodli? Ja stojím pred podobným rozhodnutím
Odpovedať
Profilova fotka
@drpepper nie este mame cas :-) ,teraz nam robia strechu ;-)
Odpovedať
@babuci009 Neskolaudujete (ak nemáte tam veľmi dobrého známeho, nepodplatíte atp). Ak máte v projekte tepelné čerpadlo a urobíte elektrické priamovýhrevné vykurovanie tak budete musieť dať niečo ako tepelné čerpadlo aspoň na TUV, solár alebo fotovoltaiku ak chcete skolaudovať, a to vám ešte myslím zmenu musia povoliť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@babuci009 ako ste to vyriesili? Dakujem
Odpovedať
@hroma babuci je neaktivna, asi sa odpovede nedockas
Odpovedať
@zita19 viem, aj ja som bola neaktivna.. Ale notifikacie som mala na email, a prihlasila som sa nazad.. Tiez som reagovala na otazku z mojho prispevku v roku 2014 :)..
Odpovedať
Profilova fotka
Dali sme odporove kable do poteru,(devi) izolaciu mame 12 cm,sme spokojny.😊
Odpovedať
Profilova fotka
@hroma Dali sme odporove kable do poteru,(devi) izolaciu mame 12 cm,sme spokojny.😊
Odpovedať
@babuci009 vdaka a kolko platite? Odporova od koho? @zita19 uz vidis? ;-)
Odpovedať
@babuci009 aha, devi.. A skolaudovali ste v pohode? My tiez v projekte TC, 4kW..to s najnizssim vykonom.. Mamy 76m2 uzitkovu, tak rozmyskame, ci to nie je prezitok, ci nestaci prave odporove kable a casom dam klimu, rata sa ako TC vzduch vzduch..
Odpovedať
@babuci009 este otazka, co ste dali navrch, dlazbu, plsvacku, ci vynil?
Odpovedať
@riama276 Uvedomujes si, ze vdaka kureniu v krbe mas polovicne naklady na kurenie elektrikou ? Cize napisat, ze platis X € za elektricke kurenie a zamlcat, za rovnaku sumu mesacne das za drevo do krbu... Opatrne s tym, lebo niekto tomu moze uverit a potom bude velmi sklamany.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo nieco natom bude
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?